Spanyolország: meg akarták lincselni a bírót

Vágólapra másolva!
2005.10.27. 16:58
Címkék
Nagyon elégedetlen volt a Betis szurkolótábora Rubinos Perez játékvezető ténykedésével: a bíró vitatható büntetőt adott ellenük, majd két sevillait is kiállított.
Rubinos Perez épp az egyik bűnjelet viszi le a pályáról
Rubinos Perez épp az egyik bűnjelet viszi le a pályáról
Rubinos Perez épp az egyik bűnjelet viszi le a pályáról
Rubinos Perez épp az egyik bűnjelet viszi le a pályáról
Alig tudott elmenekülni a feldühödött hazai szurkolók elől Antonio Rubinos Perez, a szerdai Betis-Villarreal (2-3) mérkőzés játékvezetője.

A madridi játékvezetőre azért volt dühös a szurkolótábor, mert megítélt a Villarreal javára egy vitatható büntetőt, s miután Doblas kapus megfogta a labdát, újrarúgatta a tizenegyest. Az ismétlésből Riquelme már eredményes volt.

Az eset után Rubinos Perez leküldte a reklamáló Joaquint és Mellit is. Az utolsó percben egyenlíthetett volna a Betis, ám ekkor les miatt annulálta a spori a gólt.

A 38 éves bíró ezek után már csak rendőri kísérettel tudott lejönni a pályáról, a szurkolók ugyanis közben mindenféle tárgyakat dobáltak a pályára, az egyik asszisztenst el is találták.

Rubinos Perez kálváriája az öltözőbe vonuláskor még nem ért véget, ugyanis a szurkolók megpróbáták felfeszíteni az öltöző ajtaját, majd amikor a bíró megpróbált elmenekülni a városból, bezúzták egy kővel az autója szélvédőjét.

A játékvezető ténykedésével a hazai csapat elnöke sem volt megelégedve. Angel Martin elmondta, hogy bár ő sohasem szokta kritizálni a bírókat, Rubinos Perez működése és viselkedése túlment minden határon. "Arrogáns volt és következetlen" - tette hozzá Martin. Az eset érdekessége, hogy eredetileg nem is Rubinos Perez vezette volna a meccset...

Az elmúlt hetekben különösen sok kritika érte a spanyol játékvezetők teljesítményét, elsősorban a Real Madrid együttesénél bírálták őket, miszerint ítéleteikkel a Barcelonának kedveznek.

Eduardo Iturralde González, a baszk FIFA-bíró korábban elmondta, hogy a klubok részéről hatalmas nyomás nehezedik a játékvezetőkre, akik azonban emberek és tévedhetnek. Iturralde még azt is hozzátette ehhez, hogy szerinte a spanyol játékvezetők a legjobban felkészített sípmesterek a világon.

A hibák ellenére a spanyol játékvezetők rendre fontos feladatokat kapnak a nemzetközi porondon. Manuel Mejuto González tavaly részt vett az Eb-n, míg idén a BL döntőjében működött közre, illetve ő és Luis Medina Cantalejo esélyes a jövő évi világbajnokságon való részvételre is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik