David Beckham sikeresen fellebbezett

Vágólapra másolva!
2005.10.25. 18:35
Címkék
David Beckham és a Real Madrid sikeresen fellebbezett, így pályára léphet a Deportivo La Coruna elleni hétközi bajnoki mérkőzésen. Az angol válogatott játékost a Valencia ellen sportszerűtlen viselkedésért állította ki a játékvezető.
Beckham büntetlenül szidhatta Dauden Ibanezt
Reuters
Beckham büntetlenül szidhatta Dauden Ibanezt
Beckham büntetlenül szidhatta Dauden Ibanezt
Reuters
Beckham büntetlenül szidhatta Dauden Ibanezt
Egy gonddal kevesebb van Wanderley Luxemburgo, a Real Madrid brazil edzőjének vállán, ugyanis a királyi gárda sikeresen fellebbezett David Beckham piros lapja után. A Spanyol Labdarúgó-szövetség eltörölte az angol játékos büntetését, s így az pályára léphet a Deportivo elleni találkozón.

A középpályás a Valencia elleni vasárnapi rangadón előbb élénk gesztusokkal próbálta Arturo Dauden Ibanez játékvezető tudtára adni, mennyire nincs megelégedve az ítéleteivel, majd miután az megunva Beckham magánszámát, felmutatta neki a sárga lapot, még meg is tapsolta. Igazából ő sem csodálkozhatott, hogy a FIFA-játékvezető másodjára is felmutatta neki a sárgát, amit azonnal követett a piros is.

Dauden Ibanez egyébként néhány perccel korábban a dán Thomas Gravesent is leküldte, miután az a meglóduló Vicentét felrúgta.

Beckham felmentése azért is meglepő, ugyanis éppen a spanyol bajnokságban, a Betis-Barcelona bajnoki mérkőzésen a hazaiak brazil kiválósága, Ricardo Oliveira egy műeséssel próbálta megetetni Perez Lasa bírót, ám mivel a baszk sípmester erre nem reagált - Beckhamhez hasonlóan -, elkezdett legyintgetni, majd amikor a bíró felmutattta neki a sárgát, gúnyosan megtapsolta. Oliveirát - mondanunk sem kell, teljesen jogosan - eltiltották egy mérkőzésre...

Hasonlóan járt Wayne Rooney, az angolok válogatott támadója, aki a Manchester színeiben, a Villarreal elleni BL-csoportmeccsen tapsolta meg Európa legrégibb FIFA-bírója, a dán Kim Milton Nielsen neki adott sárga lapját, s az utolsó nemzetközi idényét töltő skandináv természetesen kiállította.

Németországban is volt nemrég egy hasonló eset, ott a Hertha BSC brazil balhátvédje, Gilberto tapsolta meg dr. Felix Brych bírót, aki természetesen kiállította, a fegyelmezetlen futballista - Oliveirához, Rooney-hoz hasonlóan - pihent is egy meccset. Beckham azonban első volt az egyenlők között...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik