UEFA: egy korszak lezárult – a 2024-es Eb-matricákat már nem a Panini gyártja

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.07. 17:40
null
A 2024-es Eb matricáit már nem a Panini fogja gyártani (Fotó: AFP)
Lezárult egy korszak: a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos matricáit és kártyáit már nem az olasz Panini, hanem az amerikai Topps fogja gyártani – számolt be róla az Athletic.

 

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 45 év után szakít a Paninivel, hogy átadja a nemzeti csapatok tornáira készítendő matricák és albumok gyártásának jogát a Toppsnak. A váltás oka egyszerű: a tőkeerő.

Januárban a világ legnagyobb – szintén amerikai – sportrelikviacége, a Fanatics 500 millió dollárért vásárolta fel az UEFA-val eddig is szerződésben álló Toppsot, amely a Bajnokok Ligája és az Európa-liga sorozataiból már kiszorította az olaszokat.

A 2024-es Európa-bajnokság gyűjthető emléktárgyain már az olaszokat váltó vállalat logójával találkozhatunk majd. Továbbá a Topps fogja gyártani a 2024-es és a 2028-as férfi Eb, a 2025-ös női Eb, valamint 2028-ig valamennyi Nemzetek Ligája-kiírás matricás albumát.

Nem kisebb név, mint a jelenleg a Romát, korábban többek között a Chelsea-t, az Intert és a Real Madridot is irányító José Mourinhoi lett a márka nagykövete – a portugál vezetőedzővel már egy reklámfilmet is forgattak.

Ugyanakkor a nemzetközi szövetség (FIFA) által rendezett 2022-es világbajnokság matricái Panini-fémjelzéssel kerülnek a csomagokba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik