K. Zs.
2023.05.29 13:09 Frissítve: 2023.05.29 13:28

Koszovó: sírni vagy nevetni? Mit tett a kapus a ráadás ráadásában?! – videó

Ritkán írunk a koszovói labdarúgó-bajnokságról, de a vasárnapi végjáték megér egy kitekintést, hiszen a Ferizaj nevű élvonalbeli csapat egészen különös körülmények között kerülte el az automatikus kiesést a korábbi bajnok, a Trepca rovására.

Montázs: ligsport.net

 

Az utolsó forduló előtt a Ferizaj 38, a Trepca 37 ponttal állt a tízcsapatos tabella nyolcadik és kilencedik helyén. A kilencedik pozíció kieséssel jár, viszont a nyolcadik helyezett osztályozón még kivívhatja a bennmaradást, szóval nagy volt a tét.

A 2017-ben bajnok Trepca a 85. percig vesztésre állt a Prishtina ellen, de fordított – amikor Egzon Fazliu a 95. percben megszerezte a győztes gólt, úgy tűnt, osztályozóhoz segítette a csapatát.

A párhuzamos meccs ugyanis 1–1-re állt. Csakhogy még ment a ráadás… Aztán elérkezett a hosszabbítás 15. perce, támadott a Ferizaj, a csapatkapitány Astrit Fazliu fejelt, a labda középre tartott. Mi történt? A vendég Dukagjini kapusa, Atik Muhaxhiri olyan mozdulatot tett, amilyet az ő szakmájában nem tanácsos – lényeg a lényeg, gól lett belőle, és a 2–1-es győzelemmel a Ferizaj mehet az osztályozóra.

NÉZZÜK A FERIZAJ GÓLJÁT!


A vesztes Dukagjini a tabella negyedik helyén végzett, és a kupadöntő eredményétől függően akár az európai kupaporondra is kiléphet. A bajnokságot a Ballkani nyerte meg.

A történtek természetesen nem maradtak visszhang nélkül, a közösségi médiában forrnak az indulatok. Posztolt az ország kulturális, ifjúsági és sportminisztériumának vezetőhelyettese, Daulina Osmani is, aki azon túl, hogy szomorúságának adott hangot a történtek miatt – mert a helyi sportolók jó hírét, sőt az ország nemzetközi megítélését is rossz irányba befolyásolhatják –, vizsgálatot kezdeményezett a két meccs ügyében. 

2023.09.27 23:23:44

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az angolok például az egyik világbajnokságon odáig mentek a tradicionális maori harci tánc, a haka »tompító célzatú megelőzésében«, hogy nyitott V-alakban sorakoztak fel – mintegy elnyelendő a fekete mezeseket –, vállalva a több ezer font sterlinges bírságot is, amelyet a félpálya átlépéséért rótt ki rájuk a nemzetközi szövetség.

2023.09.26 19:55:51

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az Illés együttes először az 1968-as táncdalfesztiválon hallott dalával – Amikor én még kissrác voltam – megidézem az ifjúságomat, már ami a labdarúgás szeretetét illeti. Ezt azért írom le, mert noha Lionel Messit és Cristiano Ronaldót kiváló futballistának tartom, mindig feszengtem, amikor gyerekek tucatjait láttam a mezükbe bújva. Miért nem lehet honi játékoshoz kötődni? A válasz korszakoktól függően más és más volt.

2023.09.24 23:48:36

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.09.24 16:02:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Csak igen rossz leosztásban, magabiztosan nyert az élvonal éllovasa Sepsiszentgyörgyön.

2023.09.19 17:39:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Ötvennégy ország verseng kilenc kvótáért és egy pótselejtezős helyért.