DUDUCZ TIBOR (Nyitra) 2020.12.03 15:50 Frissítve: 2020.12.03 16:19

Fortuna Liga: Geri Gergely távozott a Nyitra kispadjáról

Ahogy várható volt, már nem Geri Gergely a szlovák labdarúgó Fortuna Ligában szereplő Nitra edzője.

Nyitrán új edzővel folytatják (Fotó: Lelkes Ernő)

„A meccsen a kapus kilétéről nem a stábtagok döntöttek, hanem a tulajdonos úr. Mindenkinek az FC Nitrával, a tulajdonossal van szerződése. Ennyit tudok mondani” – jelentette ki bátran, karakteresen szombaton Geri Gergely a Ruzomberok elleni találkozó után.

Mint ismert, a klub szerződtette az izraeli válogatott bő keretébe tartozó Ariel Harus kapust, aki hosszú hónapokon keresztül nem védett, ráadásul a tulajdonos utasítására Harus volt a kapus Rózsahegyen, nem a szerződéshosszabbítással kiváró David Sipos.

Geri Gergely

„Kérvényeztem, hogy mentsenek fel az edzői munkám végzése alól. Köszönöm a lehetőséget Nyitrán, sok sikert kívánok a klubnak” – mondta szűkszavúan a Nemzeti Sportnak Geri Gergely.

Információink alapján a rózsahegyi meccs után asztalhoz ült Geri Gergely és a klub vezetősége. A Nitra tulajdonosa felvázolta, hogyan tudná elképzelni a további együttműködést, de ilyen megállapodásba nem akart Geri Gergely belemenni és inkább felállt az asztaltól.

Geri Gergely egy év alatt kétszer húzta ki a Nitrát a mélyből, és másodszor távozott a zoboraljai klubtól. Januárban az ukrán tulajdonosok állították fel, most pedig inkább a becsületet és karaktert választotta a Királyhelmecből származó mester. Kedvelték őt a játékosok, hiszen hónapokon keresztül nem kaptak fizetést, mégis hittek az edzőjükben, aki a Nitrából az ősz meglepetéscsapatát faragta.

Közben tizenhét játékos felszólította a klubot, hogy fizesse ki a járandóságukat, hiszen augusztus óta nem kaptak fizetést. Tíz napot adtak a klubnak, hogy lépjen.

2021.01.23 11:18:45

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

Tizenkét hiányzó, hóemberek, Himnusz: kevesen fogadtak volna a szentgyörgyiek győzelmére.

2021.01.22 20:34:41

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akarjuk, nem akarjuk, üdvösnek tartjuk vagy sem e fordulatot, a futballról való beszédnek kisebb része az, ami a pályán megesik, igen nagy hányadát e virtuális tér inspirálja, befolyásolja, alakítja ma már.

2021.01.22 13:11:29

Minden más foci H. D.

Ramón Miérez duplázott, az NK Osijek gond nélkül nyert a Lokomotiva Zagreb otthonában.

2021.01.21 19:25:14

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Ha létezik szerelem ember és város között... – exkluzív képgaléria a Maradona-királyság éveiről.