Fortuna Liga: Geri Gergely távozott a Nyitra kispadjáról

DUDUCZ TIBOR (Nyitra)DUDUCZ TIBOR (Nyitra)
Vágólapra másolva!
2020.12.03. 15:50
null
Nyitrán új edzővel folytatják (Fotó: Lelkes Ernő)
Ahogy várható volt, már nem Geri Gergely a szlovák labdarúgó Fortuna Ligában szereplő Nitra edzője.

„A meccsen akapus kilétéről nem a stábtagok döntöttek, hanem atulajdonos úr. Mindenkinek az FC Nitrával, a tulajdonossal van szerződése. Ennyit tudok mondani”jelentette ki bátran, karakteresenszombaton Geri Gergelya Ruzomberok elleni találkozó után.

Mint ismert, a klub szerződtette az izraeli válogatott bő keretébe tartozó Ariel Harus kapust, aki hosszú hónapokon keresztül nem védett, ráadásul a tulajdonos utasítására Harus volt a kapus Rózsahegyen, nem a szerződéshosszabbítással kiváró David Sipos.

Geri Gergely
Geri Gergely

„Kérvényeztem, hogy mentsenek fel az edzői munkám végzése alól. Köszönöm a lehetőséget Nyitrán, sok sikert kívánok a klubnak” – mondta szűkszavúan a Nemzeti Sportnak Geri Gergely.

Információink alapján a rózsahegyi meccs után asztalhoz ült Geri Gergely és a klub vezetősége. A Nitra tulajdonosa felvázolta, hogyan tudná elképzelni a további együttműködést, de ilyen megállapodásba nem akart Geri Gergely belemenni és inkább felállt az asztaltól.

Geri Gergely egy év alatt kétszer húzta ki a Nitrát a mélyből, és másodszor távozott a zoboraljai klubtól. Januárban az ukrán tulajdonosok állították fel, most pedig inkább a becsületet és karaktert választotta a Királyhelmecből származó mester. Kedvelték őt a játékosok, hiszen hónapokon keresztül nem kaptak fizetést, mégis hittek az edzőjükben, aki a Nitrából az ősz meglepetéscsapatát faragta.

Közben tizenhét játékos felszólította a klubot, hogy fizesse ki a járandóságukat, hiszen augusztus óta nem kaptak fizetést. Tíz napot adtak a klubnak, hogy lépjen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik