DUDUCZ TIBOR (Nyitra) 2020.12.03 15:50 Frissítve: 2020.12.03 16:19

Fortuna Liga: Geri Gergely távozott a Nyitra kispadjáról

Ahogy várható volt, már nem Geri Gergely a szlovák labdarúgó Fortuna Ligában szereplő Nitra edzője.

Nyitrán új edzővel folytatják (Fotó: Lelkes Ernő)

„A meccsen a kapus kilétéről nem a stábtagok döntöttek, hanem a tulajdonos úr. Mindenkinek az FC Nitrával, a tulajdonossal van szerződése. Ennyit tudok mondani” – jelentette ki bátran, karakteresen szombaton Geri Gergely a Ruzomberok elleni találkozó után.

Mint ismert, a klub szerződtette az izraeli válogatott bő keretébe tartozó Ariel Harus kapust, aki hosszú hónapokon keresztül nem védett, ráadásul a tulajdonos utasítására Harus volt a kapus Rózsahegyen, nem a szerződéshosszabbítással kiváró David Sipos.

Geri Gergely

„Kérvényeztem, hogy mentsenek fel az edzői munkám végzése alól. Köszönöm a lehetőséget Nyitrán, sok sikert kívánok a klubnak” – mondta szűkszavúan a Nemzeti Sportnak Geri Gergely.

Információink alapján a rózsahegyi meccs után asztalhoz ült Geri Gergely és a klub vezetősége. A Nitra tulajdonosa felvázolta, hogyan tudná elképzelni a további együttműködést, de ilyen megállapodásba nem akart Geri Gergely belemenni és inkább felállt az asztaltól.

Geri Gergely egy év alatt kétszer húzta ki a Nitrát a mélyből, és másodszor távozott a zoboraljai klubtól. Januárban az ukrán tulajdonosok állították fel, most pedig inkább a becsületet és karaktert választotta a Királyhelmecből származó mester. Kedvelték őt a játékosok, hiszen hónapokon keresztül nem kaptak fizetést, mégis hittek az edzőjükben, aki a Nitrából az ősz meglepetéscsapatát faragta.

Közben tizenhét játékos felszólította a klubot, hogy fizesse ki a járandóságukat, hiszen augusztus óta nem kaptak fizetést. Tíz napot adtak a klubnak, hogy lépjen.

2021.09.23 23:33:23

Minden más foci MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Arra képes, hogy tisztában legyen vele, minek hol a helye és az ideje.

2021.09.23 23:49:30

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Frank Lampard: »Mindig képes voltam reagálni az általa támasztott kihívásokra, még ha nem is feltétlenül úgy, ahogyan ő szerette volna. Azt viszont nagyon tudta, hogyan hozza ki belőlem a legjobbat. Sohasem lettem volna labdarúgó, ha nincs apám ambíciója, kemény munkája és elképzelése.«

2021.09.22 13:04:39

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A Tokaj-Certa Kupán olyan majdani klasszisok játszottak, mint Zvonimir Boban vagy Robert Jarni.

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.