Nehéz lesz a visszavágó: két góllal kikapott a fővárosban a Csíkszereda

Vágólapra másolva!
2024.05.20. 19:02
Pál Zoltán / FK Csíkszereda
Kétgólos hátrányba került a román élvonalba jutásért zajló osztályozón az FK Csíkszereda a Dinamo ellen, a második ligás székelyföldi csapatnak így nehéz dolga lesz a május 27-i visszavágón.

 

ROMÁN SUPERLIGA
OSZTÁLYOZÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Dinamo–FK Csíkszereda 2–0 (0–0)
Bukarest, Nemzeti Aréna, 31 123 néző. Vezette: Vidican
Dinamo: Golubovic – Gabriel Moura, R. Grigore, Homawoo, Amzar (Bordusanu, 62.) – Milanov (Gregório, 62.), Gnahoré, Pavicic – Bani (Dani Iglesias, 87.), Abdallah (Neagu, 90+4.), Politic (Costin, 86.). Vezetőedző: Zeljko Kopic
Csíkszereda: Gyenge – Nagy János, Kelemen, Csürös (Pintér B., 71.), Apró (Makrai, 63.) – Szondi (Bakos, a szünetben), Veres – Babati, Jebari, Gál-Andrezly – Jelena (Bloj, 71.). Vezetőedző: Ilyés Róbert
Gólszerző: Politic (46., 83.)

A Dinamo a legnagyobb bukaresti stadionba vitte a számára létfontosságú mérkőzést, több mint 31 ezer szurkolóját mozgósítva – a mérkőzés elején látszott is a megilletődöttség a semmilyen kockázatot sem vállaló csíki játékosokon. Az FK elfogadta a hazaiak mezőnyfölényét, akik elsősorban átlövésekből és szögletekből próbálták bevenni Gyenge Szilárd kapuját. A fiatal csíkszeredai kapuson azonban sem Denis Politic távoli, majd közeli lövése, sem Ricardo Grigore fejese nem fogott ki, Georgi Milanov bombájánál pedig a kapufa is vele volt.

A szeredaiak csak az első negyedóra túlélése után vállalkoztak támadásokra, Apró Claudiu és Soufiane Jebari lapos távoli lövései azonban középre mentek. A Dinamo pedig az idő múlásával egyre ritkábban tudott kapura lőni, a félidő végének legnagyobb helyzetét már az FK hozta össze: Jelena Richárd fejelt kevéssel mellé.

A szünet után viszont 18 másodperc alatt megadta magát a csíki védelem: Ahmed Bani beívelése az összes védő felett átszállt, a hosszú oldalon érkező Politic pedig öt méterről a hálóba fejelt.

A kitámadó FK egyenlítési lehetősége Babati Benjámin kevéssel célt tévesztő szabadrúgása volt, a Dinamo kontráit pedig Hakim Abdallah puskázta el.

Politic viszont másodszor sem kegyelmezett, két csellel három szeredai játékos között átkígyózva lőtt a rövid felső sarokba. A csereként beálló Makrai Gábor viszont, szintén szép cselek után, fölé lőtt az ötös sarkáról, elszalasztva egy szoros eredményről induló visszavágó esélyét. 2–0

A MÁSIK OSZTÁLYOZÓN
FC Botosani (Superliga)–CS Mioveni (Liga 2) 1–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik