Kilenc perc alatt kilenc gól? Lehetséges!

Vágólapra másolva!
2009.10.17. 14:24
Címkék
A brazíliai Maranhao állam bajnokságának másodosztályából a Viana rendkívül gyanús körülmények között jutott fel a helyi élvonalba. A nagy rivális Moto Clubnak hiába volt ugyanannyi pontja és jobb gólkülönbsége az utolsó fordulóbeli mérkőzése után, a Viana a Chapadinha elleni meccsének hajrájában kilenc perc alatt kilenc gólt szerzett, ami feljutást ért. A Moto Club feljelentést tett.

 

KILENC PERC, KILENC GÓL

Ha van igazán bundagyanús mérkőzés, akkor a Viana és a Chapadinha találkozója biztosan ezek közé tartozik. A brazíliai Maranhao állam bajnokság másodosztályában vívott találkozón kilenc perc alatt kilenc gól született a hajrában.

Mégsem emiatt gyanús a meccs, hanem azért, mert a Viana éppen ezzel a 11–0-s győzelmével jutott fel az első osztályba, ugyanis a gólkülönbség döntött a bajnoki cím sorsáról.

Tudniillik a Viana és a Moto Club nagy harcot vívott egymással, és az utolsó játéknapig nem dőlt el, hogy ki nyerni a ligát és jut fel. A Moto Club 5–1-re nyerte meg az utolsó erőpróbáját, amivel – jobb gólkülönbségének köszönhetően – elvileg begyűjthette volna a bajnoki elsőséget.

Ám amikor a Viana játékosai értesültek a rivális találkozójának végeredményéről, hirtelen hatalmas fölényben kezdtek futballozni, és addig szerzett két góljukat „megfejelték" még kilenccel. Mindezt a meccs utolsó kilenc percében. De nem volt nehéz dolguk.

A Moto Club vezetősége feljelentést tett, az illetékes szövetség pedig vizsgálja az ügyet. Bár elég lenne csak a találkozó összefoglalóját megnézni...

MÁSIK MEGABUNDA
 

Ha esetleg az olvasók azt hiszik, ez minden idők legfeltűnőbb bundája, tévednek. Az 1979. június 24-én rendezett macedón regionális bajnoki fordulóban a feljutásért harcoló Ilinden és Debarca egyaránt „kissé gyanús" meccset vívott.


A Debarca vezetői megkeresték a rivális Ilinden ellenfelét, hogy vonuljanak le, így garantálva a 0–3-as végeredményt - mivel megbundázták a saját meccsüket is, biztosak voltak benne, hogy ennél jóval nagyobb különbségű győzelmet aratnak. Az Ilinden vezetői azonban többet adtak a „tisztes helytállásért", majd mindkét csapat őrült gólgyártásba kezdett.


Végül az Ilinden többek között Naum Sapkaroszki 58 góljával 134–1-re győzött (csatártársa, Ljube Crkovszki elbújhat mellette szánalmas 29 találatával), a Debarca 88–0-ra. Előbbi csapat lett a bajnok és a feljutó, már addig, amíg a jugoszláv szövetség szét nem csapott, és örökre ki nem tiltotta mind a négy bundázó egyesületet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik