Sir Alex Ferguson csapata az első félidőben parádésan játszott

Vágólapra másolva!
2007.03.14. 00:01
Főleg az első félidei nagyszerű játékának köszönheti a Manchester United, hogy megnyerte az Európa-válogatott elleni gálameccset az Old Traffordon. Az angol csapatból Wayne Rooney és Cristiano Ronaldo is kiemelkedett, azonban az est fénypontja David Beckham szünetben elhangzott beszéde volt.
Wayne Rooney (balra) első gólja előtt nagyszerű testcsellel csapta be Canizarest
Reuters
Wayne Rooney (balra) első gólja előtt nagyszerű testcsellel csapta be Canizarest
Wayne Rooney (balra) első gólja előtt nagyszerű testcsellel csapta be Canizarest
Reuters
Wayne Rooney (balra) első gólja előtt nagyszerű testcsellel csapta be Canizarest

Igazi gálamegoldással kezdődött a mérkőzés ugyanis rögtön a hatodik percben Paul Scholes adott remek labdát Wayne Rooney-nak, aki egy remek testcselt mutatott be a kapujából messze kimozduló Canizares-szel szemben, és megszerezte a vezetést a Manchesternek.

Négy perccel később a tétmeccseken gólerősnek egyáltalán nem nevezhető Wes Brown növelte kettőre a „vörös ördögök” előnyét, de nem is akármilyen góllal, ugyanis Ryan Giggs csinált meg egy szép cselt a tizenhatos bal oldalán, majd mintaszerűen játszott a hátvéd elé, és a bekk közelről nem hibázott.

A félidő derekán aztán, hogy Európa legjobbjai sem maradjanak gól nélkül Malouda lőtt huszonkét méterről a manchesteri kapu bal alsó sarkába.

A harmincötödik percben az addig csak a mezőnyben parádézó Cristiano Ronaldo lőtte meg a mérkőzés gólját. A portugál klasszis huszonhét méterről, szabadrúgásból elemi erővel lőtte a labdát Canizares kapujának bal oldalába.

A félidő hajrájában aztán egy nagyszerű támadás végén Rooney megszerezte maga második, az MU negyedik találatát.

David Beckhamet még mindig szeretik az Old Traffordon
Reuters
David Beckhamet még mindig szeretik az Old Traffordon

A szünetben aztán eljött az a pillanat, amire megannyi Manchester United-rajongó várt: David Beckham lépett pályára, aki sérülés miatt nem húzhatott focimezt ezen az estén.

A Real Madrid klasszisa elbúcsúzni jött korábbi csapatának a közönségétől, hiszen 2003 nyarán, amikor a királyi gárdához igazolt, erre nem volt lehetősége.

A hetvenkétezer kilátogató néző folyamatos ovációval és tapssal jelezte, hogy még a mai napig szereti és tiszteli a klub korábbi sztárját.

A második játékrész eztán már nem hozott annyira látványos játékot, ugyanis a szünetben Sir Alex Ferguson, és Marcello Lippi is jónéhány helyen változtatott saját csapatán.

A második játékrész elején, az ötvenkettedik percben esett a mérkőzés következő találata, amikor az Európa-válogatott 4-2-re módosította az eredményt. A vendégek a manchesteri tizenhatoson belül passzolgattak, majd egy gyönyörű játék végén Diouf bólintott a hazai kapuba.

A hajrában Diouf még tizenegyesből is bevette a hazaiak kapuját, és kialakította a 4-3-as végeredményet.

Főként az első játékrész hasonlított egy igazi gálameccsre, de talán nem is Cristiano Ronaldo cselei és Wayne Rooney góljai tették emlékezetessé ezt az estét a United drukkerei számára. Hanem az, hogy korábbi nagy kedvencük, David Beckham visszatért az Old Traffordra és méltó búcsút vett kedvenc klubjától.

MANCHESTERI GÁLAMÉRKŐZÉS

Manchester United – Európa-válogatott 4-3 (4-1)
Manchester United: Kuszczak (Heaton 46.), Neville (O'Shea 46.), Brown, Heinze, Richardson, Ronaldo (Eagles 46.), Scholes, Giggs (Carrick 46.), Park, Rooney (Andrew Cole 46.), Smith (Dong 72.).
Europe-válogatott: Canizares (Coupet 46.), Zambrotta (Campo, 64.), Ayala (Stefanovic 46.), Materazzi (Christanval 46.), Abidal (Källström 46.), Mancini (Gerrard 46.), Pirlo (Jannakopulosz 46.), Gattuso (Carragher 46.), Malouda (Diouf 46.), Ibrahimovic (Zenden 46.), Larsson (Fowler 64.).
G.: Rooney (6., 43.), Brown (10.), C. Ronaldo (35.) ill. Malouda (22.), Diouf (52., 88. -11esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik