K. K.online 2006.12.04 02:06 Frissítve: 2023.02.06 21:12

Pánikolnak a madridi főnökök

A Real Madrid kihasználta, hogy a Barcelona pontokat vesztett az újonc Levante ellen: a királyi gárda többek között a pályára visszatérő Ronaldo góljának köszönhetően legyőzte az Athletic Bilbaót, és egy pontra megközelítette a katalán csapatot a tabellán.

Ronaldo (balra) és Ruud van Nistelrooy lehet a Real Madrid gyôztes párja
Ronaldo (balra) és Ruud van Nistelrooy lehet a Real Madrid gyôztes párja
Furcsa, mondhatni kellemetlen helyzetbe kerül az ember, ha nem figyel oda egy szerződés kisbetűvel szedett részére. Ez történt Ramón Calderónnal, a Real Madrid elnökével is: a presidente a napokban átnézte azt a papírt, amelyet még a nyáron firkantott alá, s rádöbbent, igazat beszélt az a manchesteri vezető, aki a múlt héten felhívta a figyelmét, hogy ha Ruud van Nistelrooy a továbbiakban is ilyen ütemben termeli a gólokat, a Real Madridnak ki kell nyitnia a széfjét és átutalnia egymillió eurót a Manchester United számlájára. A két klub között kötött megállapodásban ugyanis van egy pont, amely szerint ha a holland támadó nyeri meg a bajnokság végén a Pichichi-díjat (ez a trófea a spanyol bajnokság gólkirályának jár), akkor az eredeti 15 milliós vételárra újabb egymilliót rá kell tennie a fővárosi egyesületnek.

Ruud van Nistelrooy jó úton jár, hogy újabb pénzkötegeket hozzon az angolok konyhájára, hiszen a forduló előtt nyolc gólnál járt a szezonban, és csupán két találat választotta el Ronaldinhótól, aki vezeti a góllövőlistát. Ramón Calderón persze nem bánná, ha a zsebébe kellene nyúlnia, ám mint mondja, amikor a szerződést megkötötték, azt gondolta, Ronaldo simán megnyeri majd a Pichichi-díjat, így nem kell további pénzt fizetnie a Manchesternek.

„Nem kell pánikolni, ha Ruud van Nistelrooy lövi a legtöbb gólt a bajnokságban, örömmel fizetünk, hiszen ez azt jelentené: miénk a bajnoki cím” – mondta az elnök.

Ha az Athletic Bilbao elleni mérkőzést nézték a manchesteri vezetők, bosszankodhattak, mert a holland csatár nem talált be a baszkok kapujába. A Ronaldo-rajongók viszont örülhettek, ugyanis a brazil klasszis többhetes kihagyás után góllal tért viszsza a csapatba. A brazil támadó 1–0-s vendégvezetésnél jelentkezett játékra, és nem sokkal pályára lépése után egyenlített. Honfitársa, Roberto Carlos pedig a győzelmet jelentő találatot is „bevitte”, így a Real kihasználta a Barcelona botlását, és egy pontra felzárkózott a címvédő katalánok mögé.