VOLESZÁK GÁBOR
2006.10.25 00:38 Frissítve: 2023.02.18 16:37
online

„Nincs veszítenivalónk a címvédő Bayern ellen!”

Remek formában van Hajnal Tamás, a másodosztályú Kaiserslautern magyar középpályása, s vasárnap bombagóllal tette fel a koronát a teljesítményére. Ma a Német Kupa második körében a címvédő Bayern München ellen (kezdés: 20.30 óra) bizonyíthatja, hogy nem hiába dicsérik, és akár a válogatottban is újból helye lehetne…

Hajnal Tamás (jobbra) remek játékára ma este is szüksége lesz a Kaiserslauternnek
fotó: getty
Hajnal Tamás (jobbra) remek játékára ma este is szüksége lesz a Kaiserslauternnek

– Melyik volt a szebb gól, amelyet Dárdai Pál a Mönchengladbachnak rúgott, vagy amelyiket ön szerzett az 1860 München ellen?
– Láttam Dárdai Pali gólját felvételről a tévében, a sajátomat pedig átélhettem – mondta nevetve Hajnal Tamás. – Mindkettő nagyon szép volt, nem hiszem, hogy különbséget kellene tennem közöttük. Inkább örüljünk, hogy a hét végén német pályán két magyar is csodálatos gólt lőtt. A magamét szívesen elmesélem: két perccel a lefújás előtt az ellenfelünk védekező középpályása, Danny Schwarz hosszan tolta meg a labdát, így elloptam tőle. A rám rontó védőnek, Fabian Lamotténak sikerült kiosztanom egy kötényt, majd huszonhárom méterről, a jobbösszekötő helyéről lőttem, a labda pedig a jobb felsőben kötött ki.

– Nyolc mérkőzés a német másodosztályban: két gól, négy gólpassz. Gondolom, elégedettek a teljesítményével…
– Természetesen nagy volt az öröm a meccs után, hiszen azzal, hogy a gólommal nyerni tudtunk a müncheniek ellen, végre megszereztük első idegenbeli győzelmünket a szezonban. Nem panaszkodhatom, jól megy a játék, a Kicker osztályzatai alapján az előkelő negyedik helyen állok a mezőnyjátékosok rangsorában. Teljesen elégedett persze nem lehetek, mert még mindig vannak boszszantó hibáim, mint például az eladott labdák, s ezen javítanom kell.

– Mérkőzéseik tudósításaiban gyakorta olvasható, hogy rengeteg lehetőséget puskáznak el a kapu előtt. A szerdai, Bayern elleni kupamérkőzésükön jobban kell majd koncentrálniuk, hiszen aligha lesz sok helyzetük.
– Nincs veszítenivalónk a címvédő Bayern ellen. Több helyen is azt nyilatkozta az edzőnk, hogy a bajorok boszszantására törekszünk, remélem, igaza lesz. Nem örülök, hogy a szombati, Werder elleni rangadójukat elveszítették a müncheniek, hiszen így ellenünk mindent megtesznek majd, nehogy újabb Bayern-krízisről cikkezzen a sajtó. Úgy érzem, kellő önbizalommal lépünk pályára, és az a hatezer szurkoló, aki elkísér bennünket, velünk együtt örülhet majd.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a német bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
– Most egy igazi nagycsapat ellen bizonyíthatja, ráadásul az ARD tévé jóvoltából igen sok ember előtt, hogy akár a magyar válogatottban is helye lehetne.
– Bevallom, minden egyes kerethirdetésnél reménykedem, hogy meghívót kapok. Sajnos, Bozsik Péternek más elképzelései vannak, s ezt el kell fogadnom. Nagyon szeretnék ismét válogatott lenni, így továbbra is mindent megteszek azért, hogy ismét magamra húzhassam a címeres mezt.

– A feljutást érő harmadik helyen áll a csapata, és a cél ugyebár az, hogy újból első osztályú együttese legyen Kaiserslauternnek. Milyen szerepe lehet ebben önnek?
– A kiesés után új gárda építésébe fogtak a klubnál. Tizenhat játékos érkezett, és úgy tűnik, az edzőm megtalálta a nekem való szerepkört. Elsődleges feladatom az, hogy a paszszaimmal meghatározzam a csapat támadójátékát, de a szögleteket és szabadrúgásokat is én végzem el. Mint mondtam, még messze nem tökéletes a játékom, mégis azt hiszem, jó úton haladok.