Zidane elvesztheti a vb-aranylabdát

Vágólapra másolva!
2006.07.12. 11:07
Címkék
A visszavonuló Zinedine Zidane-t választották a vasárnap véget ért labdarúgó-világbajnokság legjobb játékosának a tornán résztvevő újságírók, ám a francia klasszis elveszítheti ezt a kitüntető címet. Sepp Blatter, a FIFA elnöke azonban a piros lap eseményeinek kivizsgálásáig vár a döntéssel.
Zidane-t a döntő hosszabbításában állították ki
Zidane-t a döntő hosszabbításában állították ki
Zidane-t a döntő hosszabbításában állították ki
Zidane-t a döntő hosszabbításában állították ki

Zinedine Zidane-t annak ellenére a világbajnokság legjobb játékosának választották az újságírók, hogy 1998 aranylabdása számára dicstelenül ért véget a torna: a döntőben lefejelte Marco Materazzit, ezért piros lapot kapott, ráadásul Franciaország büntetőkkel elvesztette az olaszo elleni finálét.

Olasz sajtóértesülések szerint Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke azonban azon gondolkodik, hogy megfosztja a visszavonuló játékost ettől az elismeréstől.

A sportvezető kijelentette, hogy a döntéssel mindenképpen megvárja a FIFA vizsgálatát a kiállítással kapcsolatban.

„Nem a FIFA döntötte el, hogy ki kapja ezt az elismerést, hanem az újságírók.” – mondta Blatter a La Republica című lapnak.

„Ellenben a FIFA a labdarúgás legnagyobb szervezete, a világbajnokság lebonyolítója, és ez az eset durva támadás volt a sport ellen.”

Blatter ehhez még annyit fűzött hozzá, hogy őt személyesen is sokkolta a Zidane-féle eset.
„Évek óta ismerem, becsülöm az eredményeit, valamint a hozzáállását. Ezután az eset után azonban nagyot csalódtam benne…”

Zidane egyébként szerda estére ígérte, hogy a francia televízióban beszél az eset hátteréről.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik