S. G.online 2006.06.02 01:13 Frissítve: 2023.02.13 08:05

Villarreal, Ausztria, Norvégia

Amint arról beszámoltunk, hazánkban léphet pályára a Bajnokok Ligája-elődöntős spanyol Villarreal. Bozsik Péter csapata e találkozót követően Grazban Ausztria ellen készül a Norvégia elleni Eb-selejtezőre.

Ami biztos: a szurkolók többsége elégedett a magyar válogatottat irányító Bozsik Péter, Détári Lajos duó bemutatkozásával. A nemzeti csapat biztosan győzte le 2–0-ra Új-Zéland csapatát, majd kilencven percnyi hajtás után tisztességes eredményt (3–1-re kaptak ki a mieink Manchesterben) ért el a sokak szerint vb-aranyra is esélyes angolokkal szemben. Persze akkor, amikor még Albert Flórián, Farkas János, Bene Ferenc és Tichy Lajos rohamozta az ellenfelek kapuit, aligha elégedtünk volna meg ezzel, azonban ma már más a mérce.

Mindez erőt, s legfőképpen önbizalmat adhat a folytatásra. Esélylatolgatásba most ne menjünk bele, hiszen mást sem csináltunk az elmúlt húsz évben, mint reménykedtünk, számolgattunk egy-egy Eb-, vagy vb-selejtezősorozat előtt. A szurkolóknak mindenesetre tetszik az új válogatott is, és a drukkerek még jobban megszerethetik legjobbjainkat, mégpedig egy gálameccs apropóján.

Gera Zoltánt több angol klub is kiszemelte, így még nem tudni, melyik csapathoz kell postázni a válogatottba szóló meghívót
Meggyesi Bálint
Gera Zoltánt több angol klub is kiszemelte, így még nem tudni, melyik csapathoz kell postázni a válogatottba szóló meghívót
Amint arról a Nemzeti Sport olvasói elsőként értesülhettek, augusztus 12-én a magyar B-válogatott ellen léphet pályára Budapesten a BL-elődöntős spanyol Villarreal. Amint Bozsik Péter lapunkban már elmondta: az nem FIFA-nap, így kérdéses, kit engednek el az idegenlégiósok közül. Ám lépjen pályára bárki is azon a találkozón, mindenképpen közönségszórakoztató gálameccsre van kilátás. És a sornak nincs vége: négy nappal később Grazban Ausztria ellen már a legerősebb nemzeti csapat lép pályára, és ez a találkozó annál is inkább fontos, hiszen ez lesz a főpróba a szeptember 2-i, Norvégia elleni Eb-selejtező előtt.

Az az Eb-selejtező a 2006-os esztendő tán legfontosabb mérkőzése lesz. Majd négy nap múlva újabb tétmeccs következik Bosznia-Hercegovinában. Október elején előbb Törökországot fogadjuk, majd néhány nappal később Málta lesz a következő selejtező színhelye. S ha már a helyszínről írunk: csaknem biztosra vehető, hogy a törökökkel idegenben, Németországban találkozik majd a válogatott. Mint ismeretes, csoportellenfelünk az előző vb-kvalifikáció pótselejtezőjét Svájc ellen botrányos körülmények között fejezte be, így a FIFA fegyelmi bizottságának döntése értelmében a következő hat hazai tétmeccsét minimum ötszáz kilométerre a török határtól kell lejátszania, s ez a helyszín lehet Frankfurt, Dortmund vagy Gelsenkirchen – de ott is zárt kapuk mögött.

No, de az már a 2007-es esztendő történése lesz.

Maradjunk az idei évnél, amelynek megvan a záróakkordja, ugyanis november 16-án Budapesten Dánia vendégszerepel, méghozzá válogatottunk ötnapos edzőtáborázásának zárásaként.

S ha már fentebb a régmúltat említettük: egyszer, a hatvanas évek elején 6–0-ra győztünk a dánok ellen Budapesten.

Nos, most minden magyar focirajongó megelégedne az egygólos sikerrel...

Wigan: Gera Zoltán kell!

A magyar válogatott volt csapatkapitánya, Gera Zoltán jövője még mindig bizonytalan, noha múlt heti írásunk óta újabb fejlemények történtek a 27 éves labdarúgó körül. Az angol élvonalból kiesett együttes támadó középpályásáért állítólag 1.75 millió fontot (670 millió forintot) kínált a Wigan (az Aston Villa, az Everton, a Manchester City, a Charlton Athletic és a Newcastle United is az érdeklődők sorához tartozott, illetve tartozhat ma is), ám a West Bromwich kikosarazta a kérőt. A Sky televízió internetes honlapján röviden idézik is Gera Zoltánt, aki azt mondta, még egy évig érvényes szerződése van a klubbal, és jelenleg a maradás mellett teszi le a voksát. Egy hete még arról írtunk, hogy a labdarúgó szeretne élvonalbeli csapatban futballozni, mert szerinte ez is feltétele annak, hogy rendszeresen játsszon a magyar válogatottban. Bryan Robson, a West Brom menedzsere mindent megtesz annak érdekében, hogy többé-kevésbé együtt tartsa, és ennek segítségével egy éven belül visszavezesse a Premiershipbe a csapatot. A gárda menedzsere Gera Zoltánnal kapcsolatban azt mondta, nem az a lényeg, hogy a játékos az első, avagy másodosztályban focizik, mert Bozsik Péter a Championshipből is nyugodt szívvel beválogathatja a technikás játékost.