Lefutballozott Haladás

A mérkőzésről tudósított: JUTASI RÓBERT, ZOMBORI ANDRÁSA mérkőzésről tudósított: JUTASI RÓBERT, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.08.02. 23:25
Címkék
Az első félidőben semmi sem utalt arra, hogy a Rákóczi magabiztos győzelmet arat. Ami a Haladásra nem volt jellemző az előző bajnokságban, bekövetkezett: a csapat az első góltól összezuhant, így a házigazda fölényes győzelmet aratott.

NS-OSZTÁLYZAT: 3

Az alaposan kicserélődött keret miatt a hazaiak trénere, Prukner László csak annyit tudott mondani a kérdésre, mely szerint mire lehet képes csapata a bajnokságban: „Majd az első győzelem után megmondom!”

A Rákóczi 3–1-es vereséggel rajtolt a Honvéd otthonában, és az első félidőben most is egyértelműen a vendégtizenegy játszott gólra törőbben. Ez még akkor is igaz, ha Milinte Árpádnak inkább jó helyezkedésre, semmint bravúrokra volt szüksége kapuja megóvása érde­kében. Elsősorban az MTK-tól szerződtetett Nagy Gábor dinamikus futballja okozott gondot a Rákóczinak, míg a hazai együttes szimpatizánsai Farkas Zoltán jó meglátásaiban bízhattak.

Az egyik kaposvári szurkoló azt mondta a barátjának a szünetben, annyira rosszul futballozik a Rákóczi, hogy ezt a meccset csak megnyerheti. Nos, az úriember az 59. percben látnoknak érezhette magát, ugyanis az élvonal egyik legjobban fejelő védelme mellett Petrók Viktor a Kaposvárnak szerzett vezetést. Ráadásul ha néhány perccel később a hazai együttes türelmesen végigjátszott volna egy létszámfölényes támadást (öten vezették három szombathelyi bekkre a labdát), az előny megduplázódhatott volna. Ami nem sikerült ekkor, sikerült a folytatásban. A Kaposvár nemcsak jól, de eredményesen is futballozott, és szinte futószalagon alakította ki a góllal kecsegtető helyzeteket. És mivel játékosai ezúttal nem herdálták el a lehetőségeket, fölényesen győzték le az elmúlt bajnokság meglepetéscsapatát. Csertői Aurél, a vendégek mestere még az Elfsborg elleni Európa-liga-búcsú után azt mondta, sok munka vár még csapatára, s ez ezúttal is bebizonyosodott. Kenesei Krisztián távollétében a szombathelyieknek nincs gólveszélyes támadójuk, márpedig rúgott gól nélkül lehetetlen meccset nyerni. A Kaposvár a második félidei futballjáért minden dicséretet megérdemel, az érdeklődők pedig mehetnek megkérdezni Prukner Lászlótól, mi is várható az együttestől ebben a bajnoki esztendőben. Az első kaposvári győzelem ugyanis vasárnap este megszületett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik