Hetedszer is lenullázva

A mérkőzésről tudósított: JUTASI RÓBERT, ZOMBORI ANDRÁSA mérkőzésről tudósított: JUTASI RÓBERT, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.09.28. 03:47
Címkék
Legutóbb ebben a párosításban 4–3-ra végeztek a csapatok, ezúttal egyetlen találat döntött a Kaposvár javára. A Siófok együttese ezen a mérkőzésen is gólképtelen volt, így nem jelent meglepetést, hogy pont nélkül maradt.

Amikor egy támadó nyolc mérkő zésen kétszer talál az ellenfelek kapujába, erős túlzással sem állítható róla, hogy bombaformában futballozik. Ha akad olyan csapat, amelynek csatárposzton bevethető futballistái együttesen két találatot hoznak össze nyolc forduló alatt, akkor a szurkolók egyre gyakrabban hozzák szóba: sanyarú esztendő várhat klubjukra. De mi van akkor, ha létezik olyan együttes, amelynek a teljes játékoskerete két gólnál ragad le 720 percnyi játékot követően?

Azonnal mondhatnánk, ekkora „kút” nem létezik, csakhogy rá kell jönnünk, az élvonal sereghajtójának, a Siófoknak éppen ilyen a mutatója. Nem meglepő, hogy a csapat kieső helyen áll – az már annál inkább, hogy a két gól négy pontot hozott a konyhára. Hasonló teljesítmény után egyetlen tréner sem ülhet nyugodtan a kispadon, ám Siófokon a gyászos szereplés ellenére sincs kapkodás. A klub tulajdonosa, Nemes Ferenc elmondta, meg sem fordult a fejében az edzőváltás. Ilyen lépésre két esetben szánná rá magát: egyfelől, ha azt látná, a tréner hitehagyottá vált, vagy pedig ha egyértelműen a szakember hibája lenne a rossz szereplés. Siófokon nem ez a helyzet, Détári Lajos nyugodtan dolgozhat.

Persze csapatának előbbutóbb, de inkább előbb, eredményt kellene felmutatnia. Erre szombaton Kaposváron kínálkozott lehetőség. Nem kevesen állítják, hogy a Rákóczi játékosállománya semmivel sem erősebb, mint a Siófoké, Prukner László gárdája mégis nyolc ponttal várhatta a megméretést. Bár a Kaposvár volt a párharc favoritja, a vendég tizenegy meglepően jó ritmusban játszott az első játékrészben, és ha társai élni tudtak volna a középpályás Nagy Lajos labdáival, előnnyel vonulhattak volna szünetre. Persze a hazai együttesnek is voltak lehetőségei, azonban Bojan Bozsovics és Nemanja Nikolics még megközelítőleg sincs olyan szinten, mint a Rákóczi korábbi két támadója, Oláh Lóránt és André Alves.

Azért azzal a folytatásban is szembesülni kellett, hogy nem két élcsapat futballozik egymás ellen. Az akarást egyik oldalon sem érhette kritika, a játékosok ugyanakkor mindkét csapatban nagy hibaszázalékkal tették a dolgukat. Ha belegondolunk abba, hogy a vendégegyüttesnek ebben a félidőben mindössze egy nagy gólszerzési lehetősége akadt (ami ugye kimaradt...), akkor választ kapunk arra, a Siófok miért csak két szerzett gólnál tart a bajnokságban. A Rákóczinak fordulást követően kétségtelenül több gólszerzési lehetősége akadt, mint riválisának, így azt kell mondani, a házigazda megérdemelten jutott fontos három ponthoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik