Lendületben az ETO

A mérkőzésről tudósított: JUTASI RÓBERT, ZOMBORI ANDRÁSA mérkőzésről tudósított: JUTASI RÓBERT, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.08.24. 05:20
Címkék
Sokat tett a győzelemért a Rákóczi, a hazai tizenegy rengeteg helyzetet dolgozott ki, a kapu előtt azonban az ETO volt határozottabb, így győzelemmel hangolt a csütörtöki, Stuttgart elleni UEFA-kupa-visszavágóra.

Hihetnénk, hogy a Győri ETO FC trénere, Egervári Sándor kellemes gondban volt csapata összeállítását illetően, hiszen már a kispadra tudta jelölni a csapat kapitányát, az első fordulóban Szombathelyen bordatörést szenvedő Stark Pétert. Csakhogy a helyzet ennél jóval árnyaltabb volt. A középső védő valóban a cserék között foglalt helyet, ám játékát a szakember egyrészt nem akarta megkockáztatni, másrészt rajta kívül nyolc ETO-futballista volt kénytelen kihagyni a kaposvári meccset. A huzamosabb ideje sérült Eugene Fomumbod és Dudás Ádám mellé Zoran Supics, Kovács II Zoltán, Mario Bicak, Kiss Máté és Böőr Zoltán csatlakozott, Völgyi Dániel pedig eltiltás miatt nem léphetett pályára – így azt is mondhatnánk, Egervári Sándor helyett az orvosi stáb állította össze az ETO kezdő tizenegyét.

A korábban sohasem látott összeállítás kis híján azonnal megbosszulta magát, hiszen Bojan Bozsovics már az első percben helyzetbe tudott kerülni, és ha pontosan céloz, előnybe kerül a Rákóczi. A gólszerzésre a másik oldalon is megvolt az esély – a legutóbbi fordulóban a REAC ellen három találatot jegyző Bajzát Péter került kedvező lövőhelyzetbe –, és bár ekkor is gond volt az összpontosítással, a szurkolók a folytatásban sem panaszkodhattak eseménytelenségre. Érdemes volt megfigyelni: noha a Kaposvár trénere, Prukner László sokadjára kényszerült új csapatot építeni (a hazaiak tavaszi kezdő tizenegyéből hat labdarúgó igazolt el), azért jól látszik, hogy a Rákóczi szervezettségével ebben a bajnokságban sem lesz probléma. A somogyi gárda védekezésével adódtak gondok (az elmozgó győri középpályásokat és támadókat nem sikerült mindig felvenni), azonban a csapat a labdaszerzést követően viszonylag gyorsan ment át támadásba, mi több, jó néhány gólszerzési lehetőséget ki tudott alakítani. Sokat tett az előny megszerzéséért az ETO is, így annak ellenére fogyasztható volt az első 45 perc, hogy a hálók érintetlenek maradtak.

A két együttes játékosállománya minőségének ismeretében sokak számára bizonyára meglepetést jelentett, de a fordulás után is a kaposváriak akarata érvényesült. Valamirevaló gólszerzési lehetőség ugyan csak majd húszpercnyi futballt követően adódott a házigazda előtt, azonban Bojan Bozsovics három percen belül kétszer is elhibázta az elhibázhatatlant. Ezeknél a lehetőségeknél jól megfigyelhető volt, hogy az ETO védelme korántsem olyan stabil, mint amikor Stark Péter és Zoran Supics is a pályán van, és ha csütörtökön a Stuttgart elleni UEFA-kupa-találkozón is ennyiszer kihagy a győriek hátsó alakzata, aligha lesz esély az egygólos hátrány ledolgozására.

Az alakuló Rákócziról feltétlenül meg kell jegyezni, jó úton halad, hogy stabil középcsapat legyen, de ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül elhibázni. Az ETO nem futballozott csúcsformában, azonban idegenben három pontot szerzett, ez lendületet adhat a zöld-fehéreknek a nemzetközi erőpróba előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik