Százmillió euró Kakáért

MUNKÁCSY ANDRÁSMUNKÁCSY ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.07.19. 23:24
Címkék
Bár a Milan világrekordnak számító 100 millió euró ellenében sem mond le Kakáról, a minden követ megmozgató Chelsea nem áll távol a brazil csillag megszerzésétől.

„A Chelsea csillagászati összeget kínált Kakáért. Ám amióta Silvio Berlusconi huszonegy évvel ezelőtt a klubhoz érkezett, arra törekszünk, hogy néhány játékos köré szervezve a lehető legerősebb csapatot alakítsuk ki, méghozzá az igazán nagy értékeink eladása nélkül” – mondta Adriano Galliani, a Milan alelnöke, amikor a londoni klub két héttel ezelőtt hivatalosan is bejelentkezett a brazil csillagért. Bár már akkor sejteni lehetett, hogy a jelentős hiánnyal küzdő milánóiak csupán a nehezen visszautasítható – feltehetőleg 50 millió eurós – ajánlat növelését várják a fenti kijelentéstől, arra kevesen számítottak, hogy a „kékek” mindenható tulajdonosa, Roman Abramovics világrekordnak számító összeget sem sajnál 2007 aranylabdásáért, illetve a világ talán legjobb futballistájáért.

Abban persze senki sem kételkedett, hogy az orosz milliárdos enged a milánióiaknak. Elvégre maga Luiz Felipe Scolari, a júniusban kinevezett vezetőedző korteskedett korábbi játékosáért, aki nemcsak válogatottbeli bemutatkozását, hanem világbajnoki címét is „Felipaónak” köszönheti; a futballista előbbinél 19, utóbbinál alig 20 éves volt. Az elmúlt hetekben ráadásul kiderült, az 59 éves szakember elsősorban kipróbált embereivel képzeli el az előttünk álló szezont, hiszen Juliano Belletti, Ricardo Carvalho és Paulo Ferreira mellé Londonba csábította Decót és José Bosingwát is, akiket brazil (2001– 2002) és portugál (2003–2008) szövetségi kapitányi időszakában testközelből is megismerhetett.

Jóllehet az átigazolás előtt álló futballisták rendre elismeréssel szólnak az őket kiszemelő klubról, valószínűleg az is erősítette a klubtulajdonos elhatározását, hogy Kaká többször kijelentette, az európai porondon legszívesebben a Stamford Bridge-en szerepelne a jövőben. Véleményét feltehetőleg nagyban befolyásolta Scolari és a csapattársak személye, valamint a várható fizetése – az átigazolási díjból neki járó tíz százalék mellett ugyanis a már most világcsúcsnak számító kilencmillió eurós bére is jelentősen emelkedhet (az angol lapok évi 15 millió euró körüli összegről számolnak be). Távozási szándékán ráadásul a milánói vezetőség sem változtatott, hiszen amíg a frissen igazolt Ronaldinhót elengedik az olimpiára, neki megtiltották a részvételt…

Abramovicsnak tehát nem volt miért hezitálnia; a hét elején Milánóba küldött képviselői a korábban felvetett ár duplájáról, 100 millió euróról szóló ajánlatot tettek Galliani asztalára. Az alelnök pedig olyannyira meglepődött e valóban „csillagászati” összegen, hogy válaszként – az átigazolási piacon ritkán látható lépést téve – ő is küldöttséget szalasztott a brit fővárosba, ami látszólag egyértelművé tette álláspontját.

S bár a Milan kommunikációs igazgatója, Vittoria Mentana szombaton bejelentette, Kaká nem eladó, Abramovicsnak valószínűleg nem kell még egyszer megdupláznia ajánlatát, hogy a San Siróban is rábólintsanak a 2012-ig érvényes szerződéssel rendelkező világsztár átigazolására.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik