Loria duplázott

RÓNAI GÁBORRÓNAI GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.07.12. 00:31
Címkék

Sosem látott utakra tévedt a mezőny, a szervezők először vitték át Somogy megyébe a nemzetközi kerékpárosversenyt. Az első országúti szakasznak délután három órakor Kaposvárról, a Kossuth térről vágott neki a mezőny, hogy aztán nem sokkal este hét óra előtt a Garay térre érkezve legyen túl a 171 kilométeres távon. Ahogy arra számítani lehetett, a sík terepen négyen rögtön a rajt után megléptek a többiektől. A szökevények majdnem egy órán át vezettek, Dombóvárnál már negyven másodperccel is, de Tamásinál már nyakukon voltak a többiek – legalábbis azok, akik nem buktak. Dombóváron ugyanis egy nyolcas boly testközelből is megismerkedett a tűzforró aszfalttal, s tagjai közül már nem mindenki folytatta a száguldást. Igen, a száguldást, ugyanis a mezőny 48.5 km/órás sebességgel haladt, jó öt perccel gyorsabban a kitűzött szintidőnél.

Csupán néhány, hosszabbrövidebb ideig tartó szökés borzolta a kedélyeket, de a boly válasz nélkül hagyta ezeket a lógásokat. A mozgalmas részhajrák után a kerekesek hatalmas sebességgel estek be a célba. Még a bírák is képtelenek voltak elsőre megállapítani a végső sorrendet, csak annyi volt biztos, hogy az olasz Domenico Loria győzött. Később kiderült: Grischa Janorschke és Adam Homolka előtt. A szekszárdi Madaras Zoltán is ott volt a bolyban, így a második helyre jött fel az összetettben, a kék trikó továbbra is Davide Torosantuccin feszül majd.

Az Aldor-kupáért kiírt 163 kilométeres mezőnyverseny Szekszárdról, a Garay térről indul szombaton 10 órakor. A célt a Kálvária-tetőn jelölték ki, ahová a mezőny várhatóan 14 órakor érkezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik