Blatternek tényleg igaza van

MUNKÁCSY ANDRÁSMUNKÁCSY ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.07.12. 00:31
Címkék

Bokaműtétje után sintrai házában tölti napjait Cristiano Ronaldo: a portugál Aranylabda-várományos egyelőre mankóval jár a rehabilitációs kezelésekre, hamarosan azonban megkezdheti az egyéni felkészülést. A futballszurkolókat persze nem annyira az egészségi állapotáról, mint a jövőjéről szóló hírek tartják lázban, Sepp Blatter FIFA-elnök csütörtöki nyilatkozata ráadásul olaj volt a tűzre.

Mint arról előző számunkban beszámoltunk, a svájci sportdiplomata szerint a Manchester Unitednek el kellene engednie a Real Madridba vágyó támadót – egyúttal arról is beszélt, az elitklubok hosszú távra szóló szerződései modernkori rabszolgaként kezelik a játékosokat. Jóllehet az MU és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) is cáfolta Blatter kritikáit, Ronaldo nem talált kivetnivalót szavaiban.

„Teljes mértékben egyetértek a FIFA elnökével, mindenben igaza van” – reagált a világot bejáró nyilatkozatra, diplomatikusan nem bocsátkozva további részletekbe. A portugál szélső pontosan tudja ugyanis, a távozását érintő adok-kapok nem segíti célja – az átigazolás – elérésében, Manchesterben pedig egyre kevésbé nézik jó szemmel a személye körüli eseményeket.

David Beckham viszont megérti az „utódot”, hiszen egykor maga is hasonló utat járt be: 2003-ban igazolt az Old Traffordról a Bernabéuba.

„Álom volt számomra a Manchester Unitedben játszani, de ugyanezt mondhatom a Realról is – mondta a ma már az Egyesült Államokban futballozó Beckham. – Nehéz döntést kellett meghoznom, és biztos vagyok benne, hogy Cristiano is ugyanebben a cipőben jár. Amikor elhagytam a Unitedet, a Realnál akartam játszani. Madridban élni és ott pályára lépni – Manchesteren kívül nem találni hasonlót. Az tehát, hogy e két klub közül választhat, remek lehetőség számára.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik