Pofon után nincs bocsánat

KEMÉNY KRISTÓF, VAJDA GYÖRGYKEMÉNY KRISTÓF, VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2008.05.07. 00:37
Címkék
A hivatalos verzió szerint önszántából, a nem hivatalos szerint pedig szurkolói nyomásra távozott a Ferencvárostól Edouard Ndjodo. A kameruni csatár megütött egy, a csapat öltözőjébe belépő, őt becsmérlő szurkolót. A csatár „önként vállalt” búcsúja ellenére a klub lefolytatja a belső vizsgálatot, s miközben elítéli az agressziót, újabb szigorításokat tervez.

Akik évek óta figyelemmel kí sérik a Ferencváros sorsának alakulását, nem tartják kivételesnek a vasárnap esti, illetve a kedd délelőtti botrányos történéseket.

Egy szurkoló a Fradi-öltözőben? Ez nem újdonság azoknak, akik ismerik a zöld-fehérek mindennapjait.

Hosszú a sora annak, hogy miként és hányszor támadtak rá a szurkolók a Ferencváros labdarúgóira, vezetőire, edzőire, sőt még a tehetős tulajdonosra, vagy éppen a sajtó munkatársaira. Szerencsére a támadások ritkán fajultak tettlegességig, bár Tököli Attila és Szentes Lázár bizonyára ma sem felejti el 2003 májusi bántalmazását.

A Fradi szurkolói nemcsak a rendbontás terén járnak az élen – milliós károkat okoztak a klubnak –, számos szakvezető leváltásának tevékeny részesei, legyen elég Novák Dezsőt, Nyilasi Tibort, Varga Zoltánt vagy Csank Jánost említeni. Mindig volt, s úgy tűnik, lesz is ügyeletes ellenség: néhány hete még Csank János volt célkeresztben, az utóbbi napokban pedig a kameruni légiós, Edouard Ndjodo az első számú kiszemelt. A Bp. Honvédtól kölcsönkapott afrikai labdarúgót eleve fenntartással fogadták a Fradi szimpatizánsai, s annak ellenére megmaradt az ellenszenv a légióssal szemben, hogy tizennégy góllal éppen ő a csapat legeredményesebb játékosa – a gúny, a rosszindulat céltáblája mégis ő volt.

Így jött el a szomorú vasárnap...

Edouard Ndjodo a Tuzsér elleni győztes (3–2) mérkőzés után megütötte a magukról megfeledkező, az öltözőben hangoskodó szurkolók egyikét – tette kiváltotta a fanatikusok haragját. A vezetőség nem várta meg a belső vizsgálat eredményét, már kedden szerződést bontott a labdarúgóval, s rögvest zárt kapus edzést rendelt el. De...

Amíg a sajtó munkatársai házon kívül rekedtek, addig Boros Bánk Levente, a szurkolói szövetség alelnöke vezetésével tíztagú küldöttség bebocsátást nyert Berki Krisztiánhoz, a labdarúgócsapatot működtető igazgatótanács elnökéhez. Boros Bánk Leventétől megtudtuk, alapvető céljukat elérték, azaz a társukat bántalmazó labdarúgónak búcsúznia kell (a légiós már csak elköszönni tért be a Fradi öltözőjébe), ám hogy az öltözőbe behatoló szurkolókkal mi lesz, azt nem tudta megmondani. Egy biztos, a keddi tanácskozást az ígérvények szerint tettek követik, a klub vezetősége a beazonosítás után a szurkolók kitiltását tervezi.

A klub megszigorítja a klubházba történő belépést, s a mérkőzéseken – hányszor el- >>>

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik