Mélyre süllyedt a Honvéd

KEMÉNY KRISTÓF, VAJDA GYÖRGYKEMÉNY KRISTÓF, VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2006.11.27. 23:45
Címkék
Amióta Supka Attila a Budapest Honvéd edzője, a kispesti csapat bajnoki mérkőzésen nem tudott győzni, és az átok nem tört meg a Vasas ellen sem. Az angyalföldiek elvitték a három pontot, így a Honvéd immár szilárdan áll a Borsodi Liga 15., kiesést jelentő helyén.
Bár Németh Norbertnek itt nem volt esélye a felugró Genitóval szemben, végül az angyalföldi játékos örülhetett
Bár Németh Norbertnek itt nem volt esélye a felugró Genitóval szemben, végül az angyalföldi játékos örülhetett
Bár Németh Norbertnek itt nem volt esélye a felugró Genitóval szemben, végül az angyalföldi játékos örülhetett
Bár Németh Norbertnek itt nem volt esélye a felugró Genitóval szemben, végül az angyalföldi játékos örülhetett
Bár Németh Norbertnek itt nem volt esélye a felugró Genitóval szemben, végül az angyalföldi játékos örülhetett
Bár Németh Norbertnek itt nem volt esélye a felugró Genitóval szemben, végül az angyalföldi játékos örülhetett
Kicsit hasonló a helyzet, mint amikor a Titanic süllyedni kezdett. Mindenki tudta, hogy ha egy ekkora szerkezet elindul a sötét mélység felé, nincs semmi, ami megállítaná. A kapitány mégsem állt sorba a mentőcsónak előtt, a vezérlőszobában várta, hogy elöntse a fedélzetet a jeges víz, a zenészek sem menekültek kezükben a hangszerükkel, inkább összeültek egy utolsó dalra, és az angol gentlemanek sem kapkodtak mentőmellény után, ők brandyvel a kezükben várták az elkerülhetetlent.

A Honvéd csapatánál sincs pánikhelyzet, annak ellenére nincs, hogy a kispestiek a REAC hét végi sikerével (a rákospalotaiak az FC Fehérvárt verték meg 2–0-ra) visszacsúsztak a bajnoki táblázat tizenötödik, azaz kieső helyére.

A gyenge teljesítményre nincs magyarázat: George F. Hemingwaynek, a kispesti klub tulajdonosának bőkezűsége legendás. Az üzletember nemcsak a fizetéseket utalja át időben, hanem az edzések után is remekül időzít, s amikor a gyakorláson „kimerült” labdarúgók beesnek az öltözőbe, akkor terülj-terülj asztalkámmal kedveskedik a játékosoknak. A tulajdonos tortát, süteményt készít oda a futballistáknak, és a gyümölcslérekeszek is rendre ott pihennek megtömve az öltözőben.
Ám hiába fogyasztják elégedetten az édességet a Honvéd-játékosok, idei teljesítményükről senki sem beszélhet jóízűen: ha csak a Supka-érát vesszük figyelembe, a Kispest még győzni sem tudott a bajnokságban…

Mindenesetre a kispestiek mindent megpróbálnak: szerződtették Rigonato Rodriguezt, művésznevén Diegót, aki pénteken lett hivatalosan a Honvéd labdarúgója. A 18 éves brazil futballista hónapok óta a csapattal készült, de csak most írták alá szerződését, s mivel már bevethető volt, Supka Attila rögvest a kezdőcsapatba állította a korábban az Atlético Itararéban szereplő középpályást.

Mészöly Géza, a Vasas vezetőedzője a csatársorban nem változtatott: ismét Bali Péternek szavazott bizalmat az előretolt ék posztján. Ehhez a döntéshez annyi megjegyzés kívánkozik, hogy támadó létére Bali Péter eddig egy gólt sem szerzett a bajnokságban, s az angyalföldiek szárnyaszegett csatárjátékához még annyit, hogy Nagy Zsolt is gólképtelen, egyedül Skita Tamás volt eredményes (egyszer, az MTK ellen) a szezonban.

A hétfő esti meccs első félidejének végén egyik szakvezető sem verhette a mellét, hogy jó szakmai döntéseket hozott. A Honvédon például egyáltalán nem látszott, hogy az „életéért” küzd (a torta elkényelmesít…), hogy mindenképpen három pontot akar szerezni, és az újonc Diego sem váltotta meg a világot, a vendégeknél pedig Bali Péter és társai szokás szerint elvesztek a védők között.

Azt nem tudjuk, hogy George F. Hemingway meglepte-e valamilyen kalóriabombával a Honvéd-játékosokat a szünetben, de a második negyvenöt percben stabilabban álltak a lábukon a kispesti futballisták, és eleinte a játék irányítását, valamint a támadások kezdeményezését is átvették. Mészöly Géza is megelégelhette Bali Péter halvány produkcióját, lecserélte, és előbb Lázok Jánost tolta fel a helyére, majd beküldte a Vasas „gólzsákját”, Skita Tamást. Aki néhány perccel pályára lépése után megszerezhette volna a vezetést a Vasasnak… A következő helyzetüket viszont már gólra váltották az angyalföldiek. Németh Norbert találata után próbálkozott a Kispest, de egyenlítésre már nem futotta az erejéből, így az őszi szezon záró meccsén a Vasas győzött (a hét végén az előrehozott tavaszi fordulóval azért folytatódik a bajnokság), a Honvéd pedig nehéz helyzetbe került, kieső helyről várhatja a tavaszi idényt.

És mint ismert: amikor a Titanic félig már a víz alá került, nem volt semmi, ami visszahúzhatta volna a felszínre…

A Honvéd is egyre mélyebbre süllyed…

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

---- 2. perc: Pomper szabálytalankodott középen a hazai tizenhatos előtt. A szabadrúgást Lázok végezte el, jobblábas lövése nyomán a labda a felső sarok felé vette az irányt, ám Tóth Iván hatalmas bravúrral az alapvonalon túlra tolta.
14. perc: Tóth András buktatta Dobost a jobb oldalon, a szabadrúgást Vincze Zoltán végezte el, nagy erejű, ballábas, 24 méterről leadott lövését követően Németh Gábor magabiztosan fogta a labdát.
31. perc: Pintér Zoltán adta középen Nagy Tamáshoz a labdát, ő egyből jobbra Lázok elé passzolt, a középpályás középre nyeste laposan, de Bali öt méterről a kapu fölé pörgette.
49. perc: Diego remek csellel tört be a tizenhatoson belülre a bal oldalon, 14 méterről lőtt, Németh Gábor vetődve kiütötte a labdát, éppen Disztl Dávid elé, aki négy méterről a kapuba paszszolta. Tompos partjelző azonban helyesen intett, mert Disztl a lövés pillanatában lesen állt, így középkezdés helyett szabadrúgást ítélt a játékvezető.
61. perc: Schindler adott be jobbról, Hercegfalvi előrevetődve öt méterről fejelt, Németh Gábor szögletre ütötte a bal alsó sarok felé tartó labdát.
71. perc: Több mint egy órát kellett várni a meccs első szép jelenetére: Lázok gondolt egy merészet, futni kezdett, ráadásul nagy sebességgel, már a tizenhatoson belül járt a bal oldalon, amikor látványos mozdulattal visszasarkalta a labdát Skita elé, ő pedig ballal, 14 méterről laposan alig rúgta azt a bal alsó sarok mellé.
75. perc: Odrobéna a Vasas tizenhatosa előtt nagy rúgással szabadított fel, a labda egészen a hazai térfél közepéig jutott, ahol Skita mellel a védők közül kilépő Németh Norbert elé tette a labdát, a mezőny legjobbja mindenkit lefutva, remek lövőcsellel elfektette Tóth Ivánt, majd balról, éles szögből jobb lábbal estében a léc alá vágta a labdát.
0–1 ---- Tóth Ivánnak kevés védenivalója akadt, a védelemből csupán Schindler Szabolcs teljesítménye ütötte meg a közepes szintet. A középpályáról nem véletlenül rendelte le már a 36. percben Supka Attila edző Mészáros Attilát, s csupán Genito és a fiatal Diego megmozdulásai értek valamit. Meg elöl Hercegfalvi Zoltáné, ám a csatár ezúttal nem talált a kapuba. Németh Gábor magabiztosan védett, a védők viszonylag keveset hibáztak. A középpályán Lázok János játszott jól, a csapat és a mezőny legjobbjának pedig a gólszerző Németh Norbert bizonyult. Dicséret illeti a csereként beálló Skita Tamást, aki lendületet vitt a Vasas játékába.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik