Az átlövőkön múlik a legtöbb

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2006.05.10. 01:25
Címkék
Újabb két izgalmasnak ígérkező találkozóval folytatódik a női NB I-ben a küzdelemsorozat az érmes helyekért. Az FTC a Dunaferrt fogadja, míg a bajnok Győrhöz a DVSC látogat.
Az újvárosi Radulovics Bojana így szeretne örülni a Népligetben is
Az újvárosi Radulovics Bojana így szeretne örülni a Népligetben is
Mirkó István
Az újvárosi Radulovics Bojana így szeretne örülni a Népligetben is
Az újvárosi Radulovics Bojana így szeretne örülni a Népligetben is
Az újvárosi Radulovics Bojana így szeretne örülni a Népligetben is
Mirkó István
Az újvárosi Radulovics Bojana így szeretne örülni a Népligetben is

A női NB I-ben így fest az aktuális helyzet: a Győr szerdán bajnok lehet, ha nyer a DVSC ellen és az FTC kikap a Dunaferrtől.
A népligeti rangadón sorsdöntő lesz Tóth Tímea (FTC) és Radulovics Bojana (Dunaferr) formája. A két átlövő az utóbbi mérkőzéseken sorozatban ragyogóan kézilabdázott, ezért most is kiemelkedő teljesítményt várnak tőlük.

,,Az előző fordulóban Debrecenben vereséget szenvedtünk, mert görcsösen játszottunk, talán túlságosan is akartuk a győzelmet – mondta Tóth Tímea. – Alighanem néhányunk fejében már az járt, hogy a győzelemmel nagyot léphetünk a bajnoki aranyérem megszerzése felé, holott inkább a játékra kellett volna összpontosítanunk. Nagyon igaz, hogy mindig csak a következő meccs a fontos, felesleges ennél előrébb tekinteni. Szerdán így szeretnénk eljárni, és akkor legyőzhetjük a Dunaferrt.”

A válogatott átlövő arról is beszélt, hogy a Fradinak az első perctől kezdve bátrabban, határozottabban kell védekeznie és támadnia, valamint megemlítette, hogy a közönség támogatása is rendkívül fontos lesz. A lábsérülést szenvedő Laluska Esztert a hét elején kezelték az orvosok, de kérdés, játszhat-e szerdán.
A dunaújvárosiak átlövője, Radulovics Bojana megsérült a vasárnapi, Győr elleni összecsapáson, ezért tőle először az egészségéről érdeklődtünk.

,,Véletlenül belekaptak a szemembe, és a szemgolyón felszíni sérülés keletkezett – mondta Radulovics Bojana. – A második félidőre ugyan visszatértem a pályára, de csak homályosan láttam. Hétfőn a szemészeten is megvizsgáltak, és kenőcsöt, valamint fájdalomcsillapítót írtak fel. Remélem, a szerdai mérkőzésig meggyógyul a szemem, és pályára léphetek az FTC ellen. Nekünk létfontosságú a megszerezhető két pont, hogy a harmadik helyünket megtarthassuk a bajnokságban, ám tudjuk, az FTC-csarnokban minden csapatnak vért kell izzadnia a sikerért.”

Az átlövő szerint a legjobb formájában játszó Dunaferr legyőzheti a Ferencvárost, és ennek legfontosabb feltétele, hogy régi erényét megőrizze, s hatvan percig egységes legyen a csapatjátéka. A dunaújvárosiak közül a lábsérülés miatt pihenő Nagy Ivett hiányzik majd.

Kötelező az agresszív játék

A bajnok Győr, amely a rájátszásban két győzelmet aratott a Dunaferr ellen (néhány napja a Magvassy-csarnokban 35–31-re, vasárnap pedig Dunaújvárosban 26–25-re nyert) szerdán a DVSC-t fogadja. Róth Kálmán edző együtteséből továbbra is hiányzik Simona Gogirla (vállsérülés) és Herr Orsolya (térdszalagszakadás, porcsérülés), akinek lábát kedden megműtötte a győri kórházban dr. Balogh Péter, aki szerint legalább öt hónapig tart a kapus felépülése.
A szerdai csata főszereplője a válogatott Görbicz Anita lehet, aki Dunaújvárosban is remekelt.

,,Alaposan felkészültünk a dunaújvárosi mérkőzésre, és így várjuk a Lokit is – mondta Görbicz Anita. – Pontosan kidolgozott taktikánkat igyekszünk fegyelmezetten végrehajtani. Újvárosban az volt a lényeg, hogy a roppant erős ellenfelet nem volt szabad nagyon elengednünk. Ez sikerült is, és a hajrát már döntetlennel kezdhettük.”

A győri irányító együttese legfőbb erényének mégis a csapategységet tartja.
,,A debreceniek ellen is az lesz a célunk, hogy a több remek egyéni teljesítmény kitűnő csapatjátékká ötvöződjön – vélekedett, s hozzáfűzte, a mai kézilabda velejárója az erőszakos, agresszív stílus, ez az alapja a hatékony védekezésnek. – A sorozatterhelésben az a legkellemetlenebb, hogy nehezen bírható erővel, de nálunk nincs gond a kondícióval. Arra törekszünk, hogy fizikai és lelki tartalékaink egyaránt kitartsanak az évad végéig.”

Bizakodó edzők

Németh András (FTC): – Képtelenség két nap alatt feldolgozni a Debrecenben elszenvedett vereséget. Mivel erre nincs is lehetőségünk, inkább a következő csatára, a Dunaferr elleni ütközetre készültünk. Nagyobb önbizalommal játszva legyőzhetjük a dunaújvárosiakat, akiknek szintén roppant fontos lenne a két pont. Tilos számolgatnunk, mert erre már a DVSC ellen ráfizettünk. Hazai pályán ebben az évadban csak a Lokitól kaptunk ki, és szeretnénk folytatni a jó sorozatot.

Kiss Szilárd (Dunaferr): – Egy gondolat erejéig még vissza kell térnem a vasárnapi, Győr elleni vereségünkre. Végig mi voltunk előnyben, de éppen a döntő pillanatokban, a hajrában három perc alatt ment el a mérkőzés, mert kétszer az ellenfél kezébe adtuk a labdát. Kísértetiesen emlékeztetett ez a helyzet a győri mérkőzésre, ott is néhány perc alatt veszett semmibe az addig elvégzett munkánk. A harmadik hely megszerzéséhez az FTC ellen bravúros győzelmet kell aratnunk, ami roppant nehéz lesz. A legjobb játékát nyújtó Dunaferr képes erre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik