Az esélyesek befejeznék

Donát Tamás, Simon József, Szirmai György, Vitos GyörgyDonát Tamás, Simon József, Szirmai György, Vitos György
Vágólapra másolva!
2006.04.26. 01:42
Címkék
A férfi NB I négy élcsapata szombaton elkezdte a harcot a bajnoki döntőbe jutásért. A két győzelemig tartó párharcban a címvédő MKB Veszprém, valamint az évek óta trónkövetelő Pick-Szeged lépéselőnyt szerzett, ám a szerdai második mérkőzés előtt erősen fogadkozott a Dunaferr SE és a sérülésektől tizedelt PLER-Airport is.
A dunaújvárosi Rosta Miklós a védelem oszlopa lehet csapata szerdai, Szeged elleni rangadóján
A dunaújvárosi Rosta Miklós a védelem oszlopa lehet csapata szerdai, Szeged elleni rangadóján
Meggyesi Bálint
A dunaújvárosi Rosta Miklós a védelem oszlopa lehet csapata szerdai, Szeged elleni rangadóján
A dunaújvárosi Rosta Miklós a védelem oszlopa lehet csapata szerdai, Szeged elleni rangadóján
A dunaújvárosi Rosta Miklós a védelem oszlopa lehet csapata szerdai, Szeged elleni rangadóján
Meggyesi Bálint
A dunaújvárosi Rosta Miklós a védelem oszlopa lehet csapata szerdai, Szeged elleni rangadóján

A férfibajnokság két győzelemig tartó elődöntőjének első mérkőzésén 34–27-re nyert az esélyesebb Pick-Szeged. Az újvárosiak most hazai pályán egyenlíteni szeretnének.

,,Az első találkozón nagyon jól kezdtünk, a megbeszélt taktikát betartva vezettünk is – mondta a Dunaferr rutinos játékosa, Rosta Miklós. – A hetedik-nyolcadik perc táján egy téves bírói döntés miatt az első számú irányítónkat, Peter Kukuckát kizárták a további játékból. Olyan eset után, amelyből ezer fordul elő egy-egy mérkőzésen. Még kétperces kiállítást is csak nagy szigorral ért volna a lökése. Ám még ettől sem zuhantunk össze, csakhogy a félidő végére, sajnos, kiütköztek a két csapat közötti fizikális, súly- és rutinbeli különbségek. Szerdán azonban új meccs következik. Kíváncsi vagyok, pályára léphet-e a szegedieknél a szerb Perunicsics, aki súlyos szabálytalanságáért legutóbb piros lapot kapott.”

A Dunaferr vezetőedzője, Imre Vilmos az első találkozóról elmondta, csapata a támadásban majdnem maradéktalanul végrehajtotta az eltervezetteket, ám a szünet után ötperces rövidzárlat következett támadásban, ami egybeesett az egyik gyenge védekezési szakasszal. Ez így együtt már sok volt a Szeged ellen. Elsősorban a Dunaferr védekezésének agresszivitását kell fokozni, és a kapusteljesítményének kell javulnia, hogy esélye lehessen a győzelemre, vagyis a harmadik mérkőzés kiharcolására.

Kovács Péter, a szegediek edzője persze éppen ezt szeretné elkerülni. Szerinte azonban már az első találkozón is jól játszott a Dunaferr, amely saját pályáján sokkal veszélyesebb.

,,Nem udvariasságból mondom, pokoli erős vetélytárs a Dunaújváros, és nekünk tilos abból kiindulni, hogy legutóbb héttel nyertünk” – hangoztatta, és hozzáfűzte, szerdán sokkal jobban kell vigyázni Császár Gáborra, Zubai Szabolcsra és Marko Vujinra.

A szegediek azt mondják, a harmadik meccs kimenetele akkor sem lenne biztos, ha otthon játszanák, ezért Dunaújvárosban – ahol nem szerepelhet a vendégek között a piros lapja miatt két mérkőzésre eltiltott Nenad Perunicsics – mindenképpen dűlőre akarják vinni a kérdést. Ha szerdán a rendes játékidő végén döntetlen lenne az állás, akkor hétméteresek következnek.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

---- Tizennégy gólos győzelmet aratott a döntőbe jutásért vívott első összecsapáson az MKB Veszprém a sérülésektől tizedelt PLER-Airport ellen, vagyis szerdai újabb sikerével bejutna a döntőbe, és esélye lenne, hogy sorozatban a hatodik bajnoki címét szerezze meg.

Zdravko Zovko, a Veszprém edzője szerint csapata nem játszott csúcsformában, de győzelméhez nem férhetett kétség.

,,Azt gondolom, hogy a második mérkőzésen nagyobb ellenállásba ütközünk a fővárosban, hiszen mégiscsak hazai pályán játszik riválisunk, s igazolni szeretné, hogy tizennégy gólos különbség azért nincs a két csapat között – mondta Zdravko Zovko. – Ám mi semmiképpen sem szeretnénk harmadszor is pályára lépni az elődöntőben.”

Buday Dániel irányító, aki remekül mozgatta a Veszprémet, s a gólokkal sem maradt adós az első mérkőzésen, arról beszélt, nem téveszti meg együttesét, hogy a sérülésektől sújtott PLER fiatalokkal kényszerül megvívni az újabb csatát, mert a tehetségek nem könnyen adják meg magukat.

Nagy Károly, a PLER szakvezetője érthetően szomorú lett, amikor kiderült, hogy Józsa Máté és Dobó Zsolt is harcképtelenné vált, mert így – Szabó Péterrel, Kotormán Attilával és Bajusz Sándorral együtt – majdnem csapatnyi játékos hiányzik a keretéből. A fiatalok nem okoztak csalódást Veszprémben, de egyelőre fogalma sincs, kik játszanak a második mérkőzésen a bajnokaspiráns ellen. ---- A két régi vetélytárs szerdán az 54. alkalommal találkozik egymással az NB I-ben. Ebből 27-szer Szegeden csatáztak, és az újvárosiak ott még sosem nyertek bajnokit. A Dunaferr-csarnokban sem sokszor: legutóbb 2004-ben, a rájátszás első találkozóján (28–20). Az eddigi 26 újvárosi meccsükön 17-szer nyertek a hazaiak, s egyszer döntetlen született.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik