Egyre közelebb az aranyhoz

CSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZSCSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2006.03.20. 02:51
Címkék
Felemás hétvégén van túl a Barcelona: szombati győzelmükkel Frank Rijkaard fiai tovább növelték előnyüket a vetélytársakkal szemben (mindkét közvetlen üldöző, a Real Madrid és a Valencia is megbotlott), másfelől viszont szinte védők nélkül maradtak a Benfica elleni BL-párharc előtt.
Rafael Márquez izomszakadása miatt egy hónapig biztosan nem szervezheti a Barcelona védelmét
Rafael Márquez izomszakadása miatt egy hónapig biztosan nem szervezheti a Barcelona védelmét
AFP
Rafael Márquez izomszakadása miatt egy hónapig biztosan nem szervezheti a Barcelona védelmét
Rafael Márquez izomszakadása miatt egy hónapig biztosan nem szervezheti a Barcelona védelmét
Rafael Márquez izomszakadása miatt egy hónapig biztosan nem szervezheti a Barcelona védelmét
AFP
Rafael Márquez izomszakadása miatt egy hónapig biztosan nem szervezheti a Barcelona védelmét

Amiként arról tegnap már hírt adtunk, a bajnoki cím első számú várományosa, a Barcelona nagyon fontos győzelmet aratott San Sebastiánban, a Real Sociedad vendégeként. Arról azonban még nem számoltunk be, hogy Frank Rijkaard csapata érzékeny veszteséget szenvedett, a katalánok ugyanis hosszú ideig (4-6 hétig) nem számíthatnak egyik középső védőjükre, Rafa Márquezre, aki a vasárnapi orvosi vizsgálatok szerint izomszakadást szenvedett a bal lábában. Hátvédtársa, Edmílson 2-3 hétre dőlt ki, miután a Sociedad elleni meccsen szintén izomszakadást szenvedett, így a Barca a védelem alapemberei nélkül kénytelen kiállni a Benfica elleni BL-negyeddöntő első felvonásán, ugyanis Carles Puyol az eltiltása miatt nem játszhat Lisszabonban.

„Természetesen hiányozni fognak” – mondta védőiről Rijkaard mester, míg arra a kérdésre, hogy miként fordulhat elő, hogy a keretben rendszeresen hasonló sérülésekkel bajlódnak a játékosok (ebben az idényben már 20 izomsérülést regisztráltak), csak ennyit mondott: „Nincs rá magyarázatom.”
Az Anoetában rendezett mérkőzésen úgy tűnt, hogy az első gólt jegyző Henrik Larsson is megsérült (a 70. percben bicegve adta át a helyét Ludovic Giulynak), de a gránátvörös-kékek szerencséjére a svéd csatárnak nincs különösebb baja. A bajnoki után az idényben már 11 gólnál járó játékost a szurkolók egy emberként kérlelték, hogy maradjon – hiába, a támadó ugyanis nem mond le hazatérési terveiről.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?

Elvesztette tizenhat forduló óta őrzött veretlenségét és ezzel együtt minden bizonnyal az utolsó halvány reményét is a bajnoki cím elhódítására a Valencia, amely a Santander otthonában lépett pályára. Az utóbbi három bajnoki botlás (mindhárom döntetlen) után Quique Sánchez Flores némileg felforgatott csapatot állított hadrendbe az El Sardineróban, fiai viszont még anynyira sem voltak képesek épkézláb támadások vezetésére, és legfőképpen azok befejezésére, mint az elmúlt hetekben. David Villa, a Turia-partiak legjobb csatára, például, a kapusba lőtte a Valenciának megítélt tizenegyest (ekkor már két góllal vezettek a hazaiak), és csak a kipattanó labdát tudta a hálóba fejelni.

Nem járt sokkal jobban a Real Madrid sem, amely az UEFA-kupából a héten kieső Betist fogadta: a Bernabéuban csak gól nélküli döntetlenre futotta López Caro játékosainak erejéből. Ami azt illeti, lehetett volna gyászosabb is a hangulat a fővárosi szentélyben, ugyanis a vendégek távolról sem játszottak alárendelt szerepet, ráadásul a nagyobb lehetőségek bizony előttük adódtak – a blancók szokás szerint rengeteget köszönhetnek Iker Casillas kapusnak.

Távirati stílusban
Pontot tett az Espanyol jó hazai sorozatának végére az ismét nagyszerű formában játszó Osasuna. A héten a Király-kupa döntőjébe bejutó barcelonaiak sorozatban harmadik győzelmükre készültek a Montjuic-stadionban, ám Raúl Tamudo vezető gólja után a vendégek hárommal válaszoltak, és eldöntötték a három pont sorsát.

A Villarreal–Atlético Madrid mérkőzésen két, egyaránt az európai porondért hajtó gárda találkozott egymással, így a lefújáskor regisztrált pontosztozkodás egyiküknek sem jött igazán jól. A hazaiaktól eltiltás miatt hiányzott Juan Román Riquelme, a vendégek pedig Mateja Kezsman kiállítása (80. perc) miatt tíz emberrel fejezték be a meccset.

Továbbra is veretlen Gregorio Manzano megérkezése óta a Mallorca, a „szigetlakók” új edzőjükkel eddig két győzelem mellé négy döntetlent könyvelhettek el. Ezúttal a Sánchez Pizjuan-stadionból hoztak el egy pontot, a hétközi UEFA-kupa fáradalmait nyögő Sevillától.

PRIMERA DIVISIÓN, 28. forduló
Real Sociedad–Barcelona 0–2 (H. Larsson 8., Eto'o 51.)
Santander–Valencia 2–1 (Damiá 16., Ayoze 66., ill. David Villa 75.)
Real Madrid–Betis 0–0 Espanyol–Osasuna 2–4
(Tamudo 19., Luis García 66., ill. David López 24., Webo 37., Milosevics 38., Múnoz 79.)
Villarreal–Atlético Madrid 1–1 (Forlán 8., ill. Fernando Torres 57.)
Sevilla–Mallorca 1–1 (Saviola 35., ill. Okubo 70.)
Málaga–Zaragoza 0–1 (Ewerthon 90.)
Cádiz–Alavés 0–0
Getafe–Deportivo 1–2 (Pachón 58., ill. Víctor 29., Xisco 72.)

Következik a 29. forduló. Március 21–23.: Valencia–Villarreal, Atlético Madrid–Sevilla, Mallorca–Cádiz, Alavés–Celta Vigo, Athletic Bilbao–Espanyol, Osasuna–Real Sociedad, Barcelona–Getafe, Deportivo–Málaga, Zaragoza–Real Madrid, Betis–Santander
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik