Tartalékos lesz a Barcelona

CSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZSCSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2006.02.11. 03:19
Címkék
Nem is olyan régen még úgy tűnt, lefutott a bajnokság, és a Barcelona utcahosszal diadalmaskodik. Ugyan ez még most sem zárható ki, de ha a katalánok vasárnap alulmaradnak Valenciában, ismét többszereplőssé bővül az aranyéremért zajló versenyfutás.
Messi vasárnap nem próbálkozhat a Mestallában
Messi vasárnap nem próbálkozhat a Mestallában
A Barcelona nem kezdte valami fényesen az évadot, hiszen az Alavés elleni döntetlent követően csak nagy nehezen győzte le a Mallorcát, a harmadik fordulóban pedig alulmaradt az Atlético Madriddal szemben. Aztán fokozatosan belelendült Frank Rijkaard társulata, és a nyolcadik, valamint a 21. forduló között csak a győzelmek rovatba húzott be strigulákat, lerázva ezzel a teljes mezőnyt. Ekkor már veszélybe került a Real Madrid tizenötös bajnoki győzelmi szériája, ám ismét jött az Atlético, és újfent elverte a Barcát, aminek köszönhetően ugyan nem zárkózott fel a mezőny, de halvány reménysugár mégis megcsillant az üldözők előtt.

Főképp a második helyen haladó Valenciánál dörzsölték a tenyerüket, hiszen a listavezető következő fellépése a Mestallában lesz, a két gárda „hatpontos” csatát vív egymással, ami a köztük lévő különbséget figyelembe véve (kilenc pont) valóban reménykedésre jogosíthatja fel a Turia-partiakat. Quique Sánchez Flores, a Valencia edzője ugyanakkor igyekezett leszögezni, nem ezen a találkozón múlik a bajnokság kimenetele, ám gyanítjuk, csak a terhet akarta levenni játékosai válláról. „Őszintén szólva nem tudom finálénak nevezni a vasárnapi ütközetet – így Flores. – A mérkőzés ugyan megváltoztathatja a bajnokság menetét, de semmiképpen sem lesz sorsdöntő.”

A fiatal szakember öt fontos játékosára nem számíthat: Vicente, Roberto Ayala, Edu és Mista egyaránt gyógyulófélben van, míg Patrick Kluivertre újabb műtét vár, így a holland újra nem szerepelhet egykori kenyéradója ellen. A kisebb sérülésekkel bajlódók – Emiliano Moretti, David Villa, David Navarro és Santiago Canizares – azonban rendbe jöttek, és feltehetőleg ott lesznek a mérkőzésen.

Ami a Barcelonát illeti: érkeztek már jobb hírek is a csapat táborából. A legfontosabb, hogy Ronaldinho nem léphet pályára, a Zaragoza elleni kiállítása miatt kapott egymeccses eltiltását ugyanis a liga fellebbviteli bizottsága és a Sportdöntőbíróság fegyelmi bizottsága sem törölte el. Az aranylabdás mellett a húzódással bajlódó Lionel Messi is hiányzik, és könnyen megeshet, hogy a csütörtöki edzésen szintén meghúzódó Deco sem lehet ott társaival a gyepen – hivatalosan szombaton dől el a portugál sorsa, ám Gil Rodas, a Barca orvosa szerint jobb lenne, ha a középpályás kihagyná a csatát. Így a katalán drukkerek elsősorban abban bízhatnak, hogy visszatér a csapatba az Afrikai Nemzetek Kupájáról megérkező Samuel Eto’o.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?

---- E ---- V
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik