David Beckham maradni szeretne

CSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZSCSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2006.02.08. 00:13
Címkék
A Real Madrid játékosainak nincs sok idejük, hogy kiélvezzék sikereiket, a 2006-ban parádézó gárda szerda este már a Király-kupa elődöntőjének első felvonására hivatalos Zaragozába. A fővárosiak törleszteni akarnak a kék-fehérekkel szemben, két évvel ezelőtt tőlük kaptak ki a fináléban, és indultak meg a lejtőn.
A kép csalóka, hiszen Beckham nem akar hátat fordítani Madridnak
A kép csalóka, hiszen Beckham nem akar hátat fordítani Madridnak
IMAGO
A kép csalóka, hiszen Beckham nem akar hátat fordítani Madridnak
A kép csalóka, hiszen Beckham nem akar hátat fordítani Madridnak
A kép csalóka, hiszen Beckham nem akar hátat fordítani Madridnak
IMAGO
A kép csalóka, hiszen Beckham nem akar hátat fordítani Madridnak

Persze nem árt az óvatosság, Víctor Munoz emberei az előző körben a Barcelonát ejtették ki, az utóbbi négy meccsükön pedig 11 gólt vágtak. López Caro, a királyi gárda edzője a jelek szerint nem is veszi félvállról az ellenfelet, mert Cicinhót és Jonathan Woodga-te-et leszámítva minden hadra fogható játékosát elviszi magával, és bár várhatóan a bombaformában lévő Zinedine Zidane-t a kispadra ülteti, a helyiek nem fognak kezet csókolni neki a kezdőcsapat nagyvonalú összeállításáért.

„Tisztában vagyunk vele, menynyit kell kiadnunk magunkból, hogy sikerrel vegyük az akadályt: parádésan kell játszanunk” – magyarázta a madridi tréner. Itt kell megemlíteni, hogy kollégája, Munoz mester nem hagyta magára a diplomácia terén, hiszen a következő kijelentést tette: „Nincs olyan eredmény, amellyel nyugodtan mehetnénk a Bernabéuba.”

A Real otthonában egyébként nem csupán a labdarúgók egyre javuló teljesítménye miatt optimista a hangulat, hanem azért is, mert a gárda kapitánya, Raúl szalaghúzódása után kedden már teljes értékű edzésmunkát végezhetett. „Ettől kezdve ismét számítunk rá az edzéseken, tíz nap múlva vagy talán kicsit korábban, esetleg kicsit később, pedig már tétmérkőzésen is játszhat” – jelentette ki a blancók orvosi stábjának egyik tagja.

Raúl mellett David Beckham neve vetődik fel gyakran a Real háza táján, tekintve, hogy a vezetőség már lépéseket tett a játékos 2007-ben lejáró szerződésének meghosszabbítására. Lapinformációk szerint a klub további két évet kínál a középpályásnak, aki a kezdeti beilleszkedési nehézségek után egyre komfortosabban érzi magát a spanyol fővárosban. „Kilencvenkilenc százalék az esélye, hogy maradok, és aláírom az új szerződést a Reallal. A nyár előtt ülünk majd le tárgyalni, de kétségem sincs afelől, hogy maradok. Különben is, ha menni szeretnék, akkor nem vettem volna itt új házat” – mondta sokat sejtetően Becks.

És ahogy már lenni szokott a blancóknál, ismét célkeresztbe került egy játékos, ezúttal az Olympique Marseille üdvöskéje, Franck Ribéry. „Szeretem Spanyolországot, mert rengeteg technikás játékos szerepel az ottani bajnokságban. Angliában más a helyzet, ott inkább a fizikum dominál. Nekem sokkal vonzóbb a spanyol futball” – így az új Zidane-nak kikiáltott, 22 éves bal oldali tűzgolyó, akit a Tottenham és a Manchester United figyel a csatorna túloldaláról, ráadásul a Valencia sem téveszti szem elől.

Torresre licitál a Chelsea

A Barcelona otthonában szerzett két gólja révén ismét a figyelem középpontjába került Fernando Torres, az Atlético Madrid csatára. A 22 éves játékost korábban is szerették volna elvinni, főleg brit klubok – a Tottenham 30, a Newcastle pedig 38 millió eurót is ajánlott érte –, de pusztán a pénz kevésnek bizonyult. A mindenható Chelsea is tett már erőfeszítéseket a megszerzésére, és bár nem járt sikerrel, a legújabb hírek szerint Roman Abramovics tulajdonos a nyáron hajlandó 40 millió euróról indítani a licitet a játékosért. Ha az Atlético nem jut ki a nemzetközi porondra, a londoniak előtt jelentős esély nyílik Torres megszerzésére, ugyanis a támadó nemegyszer kijelentette: szívesen menne Angliába ütőképes csapathoz.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik