Itt az újabb kövér hős

CSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZSCSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2006.01.20. 01:29
Címkék
Miközben a fél világ azzal hecceli a Real Madridot, hogy legjobb gólvágója, Ronaldo súlyfelesleggel kínlódik, a királyi gárda előhúzott egy újabb kövér megmentőt. A frissen igazolt Antonio Cassanóról van szó, aki bemutatkozó mérkőzésén győztes gólt szerzett a Betis ellen.
Antonio Cassano az elôdöntô küszöbére lôtte a Real Madridot
Antonio Cassano az elôdöntô küszöbére lôtte a Real Madridot
Antonio Cassano az elôdöntô küszöbére lôtte a Real Madridot
Antonio Cassano az elôdöntô küszöbére lôtte a Real Madridot
Antonio Cassano az elôdöntô küszöbére lôtte a Real Madridot
Antonio Cassano az elôdöntô küszöbére lôtte a Real Madridot
Azért ne essünk hanyatt az olasz csatár teljesítményétől, mert ugyan tény, hogy az ő gólján kívül egy sem esett, és így a Real Madrid előnnyel készülhet a Király-kupa negyeddöntőjének visszavágójára, ám az is igaz, hogy a mintegy fél órát játszó Cassano nem sok vizet zavart, és találatához a sevillaiak hathatós közreműködése is kellett. Toni Doblas kapus teljesen ütemtelenül mozdult ki Sergio Ramos beadását követően, a védők pedig tanácstalanságukkal járultak hozzá a találathoz.

"Amikor pályára léptem, mást sem hallottam a lelátóról, mint hogy kövérnek csúfolnak a szurkolók. De kit érdekel? Kövéren vagy sem, a lényeg, hogy a csapat megnyerte a kőkemény csatát" – nyilatkozta a királyiak új szerzeménye, akit első madridi napjaiban négy-öt kilós súlyfeleslege miatt fogyókúrára fogtak. Ezen az epizódon Cassano minden bizonnyal már túllépett, hiszen azt is elárulta, reményei szerint tartja majd a mérkőzésenkénti gólátlagát, annál is inkább, mert egyre jobban érzi magát a bőrében – feltehetően a sikeres diéta hatására.
Antonio Lopez Caro, a Real edzője megsüvegelte az olasz csatár teljesítményét: "Cassano az érkezése előtt is bizonyította, hogy kiváló játékos, ezúttal viszont a csapatmunkát kell kiemelnem. Tudom, mire képes a gárda, és remélem, a visszavágón nagy meccset játszunk a Bernabéuban. Esélyekről nem beszélnék, az az újságírók feladata."

Szintén a krónikához tartozik, hogy Lorenzo Serra Ferrer, a Betis edzője szerint csapatát a játékvezető megkárosította ("A Real gólját szabálytalanság és les előzte meg"), illetve hogy a fővárosiak kapusa, Diego López megsérült, és hat hétig nem játszhat.
A negyeddöntő másik szerda esti mérkőzésén az Espanyol esélyt sem adott a hazai pályán játszó Cádiznak, és félig már a legjobb négy között érezheti magát. Víctor Esparrago, az andalúziaiak mestere azonban figyelmeztette a riválist: "Nincs mit szépíteni, az Espanyol megérdemelte a győzelmet. Ugyanakkor eszünk ágában sincs bedobni a törülközőt, elvégre a bajnokságban kettő nullára nyertünk a Montjuic-stadionban."

Továbbra is sújtja a balszerencse a kisebbik madridi csapatot, az Atléticót, amely ezúttal hősies harc után esett el a Zaragoza otthonában. A többek között edzőmenesztésen és a fél keretet ágynak döntő ételmérgezésen áteső fővárosiak a sírból hozták vissza a Romareda-stadionban a nyolcaddöntőből visszamaradt második mérkőzést, de a továbbjutáshoz így is hiányzott egy gól. "A játékosaim minden dicséretet megérdemelnek, hiszen kétgólos hátrányunk után végül a Zaragozának lett sürgős a mérkőzés befejezése" – nyilatkozta Pepe Murcia, az Atlético szakvezetője.

KIRÁLY-KUPA
Nyolcaddöntő, visszavágó

Zaragoza–Atlético Madrid 2–2 (Cani 10., Oscar 27., ill. Kezsman 33., Galletti 62.)
Továbbjutott: a Zaragoza 3–2-vel

Negyeddöntő, első mérkőzés
Betis–Real Madrid 0–1 (Cassano 65.)
Cádiz–Espanyol 0–2 (Pandiani 50., Fredson 88.) ---- D ---- C
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik