Túl közeli a viszontlátás

CSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZSCSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2005.10.01. 04:23
Címkék
Csendesnek ígérkezik a hétvégi forduló, igazán nagy rangadóra egyik helyszínen sem kerül sor. Persze a világ legerősebbnek tartott bajnokságában képtelenség unalmas játéknapot tartani, így most is találunk egy-két izgalmasnak ígérkező összecsapást. Talán meglepő, de az egyik gyöngyszemnek a Getafe-Valencia találkozó számít - több okból is.
Az első és legfontosabb, hogy a madridi kiscsapat második a Primera Divisiónban egy ponttal lemaradva a listavezető Celta Vigo mögött, és mivel már öt fordulón van túl a mezőny, ez a bravúr véletlenül sem írható a szerencse számlájára. Miként az sem, hogy a Bernd Schuster gardírozta kékek eddig még nem ízlelték meg a vereség ízét, pedig találkoztak már például az UEFA-kupás Espanyollal és az Atlético Madriddal is. A kiváló eredmények ugyanakkor nem szokványos mérleget takarnak, a Getafe ugyanis hazai pályán még nyeretlen (a Bilbao és a Mallorca is 1-1-gyel távozott a Coliseumból), a győzelmeit rendre otthonától távol aratta.

"Valóban nagyon jól kezdtük a bajnokságot, de egyrészt még meg kell törjön a jég: hazai pályán is nyernünk kell, másrészt nem szállhatunk el a kezdeti sikerektől, különben csúnyán arcra esünk - nyilatkozta a maga kendőzetlen stílusában Schuster. - Tisztában kell lenni a saját képességeinkkel, és hagyni az irreális álmokat, mert az illúzió elvesztése károsabb, mint egy vagy két vereség. A csapatomnak továbbra is csak az lehet a célja, hogy megragadjon az első osztályban."

Quique Sánchez Flores már a hatodik fordulóban összetalálkozik volt kenyéradójával
Quique Sánchez Flores már a hatodik fordulóban összetalálkozik volt kenyéradójával
imago
Quique Sánchez Flores már a hatodik fordulóban összetalálkozik volt kenyéradójával
A mérkőzés egy másik érdekessége, hogy az idegenben eddig nyeretlen Valencia Quique Sánchez Flores vezetésével érkezik a fővárosba, márpedig a Turia-partiak edzője az előző idényben éppen a Getafe szakmai munkáját irányította. Florest nagy tisztelet övezi volt klubjánál, hiszen annak ellenére csont nélkül bent tartotta a gárdát az élvonalban, hogy korábban egyetlen felnőttcsapatot sem gardírozott. "Nagyon közeli ez a viszontlátás - sóhajtott az edző. - Rengeteg emlék még frissen él az emlékezetemben, és feltehetőleg a volt csapatomhoz kötődő emberekében is. Ezért biztos vagyok benne, hogy szenvedélyes lesz ez az összecsapás, de muszáj hidegvérrel meghoznom a döntéseimet, hogy eredményesek lehessünk. Nem lesz könnyű…"

Osztja az edző véleményét Raúl Albiol, aki a legutóbbi évadban szintén a Getafét erősítette (kölcsönben volt a madridiaknál), és most minden esélye megvan arra, hogy Baraja párjaként a középpályán szűrő-szervező szerepkörben kapjon helyet. "A Getafe öltözőjében már az elmúlt szezonban is kiváló volt a hangulat, pedig távolról sem voltak ilyen kimagasló eredményeink. Biztos vagyok benne, hogy most az egekbe szökött a játékosok önbizalma, és az sem lep meg, hogy a klubelnök, Ángel Torres külön prémiumot ígért nekik, ha legyőznek bennünket" - vélekedett Albiol.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik