A csapat Rijkaardot igazolta

CSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZSCSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2005.09.26. 00:00
Címkék
Az élet, de leginkább a játékosok Frank Rijkaardot igazolták, a Ronaldinho és Deco nélkül felálló Barcelona simán nyert a Betis otthonában, és megkezdte a felzárkózást az élmezőnyhöz. Eközben az ősi rivális Real Madrid kitűnő második félidei teljesítményének hála, legyűrte az Alavést, és már a második a tabellán.
Samuel Eto’o ezen lövését követôen lépett végleg a gyôzelem ösvényére a címvédô Barcelona
Samuel Eto’o ezen lövését követôen lépett végleg a gyôzelem ösvényére a címvédô Barcelona
Getty images
Samuel Eto’o ezen lövését követôen lépett végleg a gyôzelem ösvényére a címvédô Barcelona
Samuel Eto’o ezen lövését követôen lépett végleg a gyôzelem ösvényére a címvédô Barcelona
Samuel Eto’o ezen lövését követôen lépett végleg a gyôzelem ösvényére a címvédô Barcelona
Getty images
Samuel Eto’o ezen lövését követôen lépett végleg a gyôzelem ösvényére a címvédô Barcelona
A szokásosnál nagyobb érdeklődés kísérte a Barcelona fellépését, de nem csupán azért, mert a katalán gárda a BL-szereplő Betisnél vendégeskedett, és még nem is az volt az egyetlen ok, hogy Frank Rijkaard emberei gyatrán kezdték az idényt, hanem mert az eddig higgadtnak és jó taktikusnak megismert vezetőedző úgy döntött, hogy otthon hagyja csapata két legjobbját, Rondaldinhót és Decót.

Sokan előre temették Rijkaardot, aki az utóbbi időben kétségtelenül érthetetlen taktikai hadrendekkel rukkolt ki, ám a két ász távollétét nem érezte meg a Barca, amelyben a szakvezető elképzelésének megfelelően valóban kitűnően szerepelt a két új igazolás, az egyaránt eredményes Van Bommel és Ezquerro. A vendégek húzóembere a két gólt jegyző, időnként szélsőt játszó Eto'o volt, azzal együtt, hogy a mérkőzés elején kihagyott egy tizenegyest.

A Betis ugyanakkor magának is köszönhet egy adagot a végül súlyos vereségből, Ricardo Oliveira, a sevillaiak csatára ugyanis a 20. percben sárga lapot kapott műesésért, majd mindjárt utána egy másikat, amiért gúnyosan megtapsolta a játékvezetőt - úgy látszik, nem hallott Rooney esetéről…

Oliveira kiállítása után túlságosan magunkra húztuk az ellenfelet, de ezt a hibát szerencsére a szünet után kiküszöböltük - mondta a lefújást követően Rijkaard. - Két meghatározó játékosunk pihent, így a keret többi tagja bizonyíthatott. A csapat szépen muzsikált, optimisták lehetünk a jövőt illetően, hiszen kiderült, mindenkire egyformán számíthatunk."

A Real Madrid vasárnap délután az utolsó helyezett Alavésnél vizitált, és álmosabb első félidőt követően már a feltámadás jegyeit mutatta. Elsősorban Ronaldo volt elemében: a brazil előbb hatalmas gólt akasztott jó húsz méterről Constanzo kapujába, majd a lécre küldött egy labdát, hogy nem sokkal később bevigye maga és csapata második gólját. Guti a hajrában megadta a kegyelemdöfést a baszkoknak, így a Real feljött a tabella második helyére, igaz, a mérkőzését lapzártánk után befejező Celta még letaszíthatja onnan.

Persze, ha azt vesszük alapul, hogy egy hete hol állt a királyi gárda, már ez is galaktikus magasság…

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?

Távirati stílusban a többi mérkőzésről
• Az Osasuna sorozatban a harmadik mérkőzését is megnyerte hazai pályán, Javier Aguirre tanítványai ezúttal a tizenegyest hibázó Cádizt fektették két vállra, amely az első idegenbeli kudarcát volt kénytelen elkönyvelni ebben a szezonban.

• A mérkőzés képe alapján a Mallorca nem érdemelt akkora verést, amilyenben része volt a Málaga elleni hazai mérkőzésen, ám a peches napot kifogó Prats kapus két góllal is megajándékozta a kék-fehéreket.

• Nem elég, hogy a Real Sociedad kikapott Valenciában, José Mari Bakero sportigazgatónak még mentegetőznie is kellett egy technikai malőr miatt: a Turia partjára induló küldöttségnél csak az utolsó pillanatban jöttek rá, hogy a B-csapatot erősítő Jon Ansotegit csak úgy szerepeltethetik az összecsapáson, ha a játékos az idény hátralévő részében már csak az első gárdában kap helyet, és mivel ezt nem engedik meg a klubnál, a Sociedad végül eggyel kevesebb futballistával utazott Valenciába.

PRIMERA DIVISIÓN, 5. forduló
Betis-Barcelona 1-4 (Juanito 37., ill. Van Bommel 19., Eto'o 57., 77., Ezquerro 90.)
Alavés-Real Madrid 0-3 (Ronaldo 60., 82., Guti 90.)
Osasuna-Cádiz 2-0 (David López 26., Moha 87.)
Mallorca-Málaga 1-4 (Hutosz 77., ill. Salva 29., Duda 32., 57., Edgar 59.)
Valencia-Real Sociedad 2-1 (Aimar 34., Villa 47., ill. Nihat 62.)
Atlético Madrid-Getafe 0-1 (Pernia 71.)
Espanyol-Villarreal 1-2 (Luis García 59., ill. Josico 45., Senna 66.)
Zaragoza-Deportivo 1-1 (D. Milito 13., ill. Tristán 45.)
Athletic Bilbao-Santander 0-0

Következik (október 1-jén és 2-án) a 6. forduló: Villarreal-Athletic Bilbao, Sevilla-Espanyol, Cádiz-Celta Vigo, Deportivo-Osasuna, Barcelona-Zaragoza, Real Sociedad-Betis, Getafe-Valencia, Málaga-Atlético Madrid, Real Madrid-Mallorca, Santander-Alavés
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik