A Fenevad Madridra kacsingat

CSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZSCSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2005.07.26. 22:04
Címkék
Már senki sem lepődik meg azon, ha nem egészen egy nap leforgása alatt nagyot változik a világ. Emlékezzünk csak Steven Gerrard esetére, aki egyetlen éjszaka során gondolta meg magát, és maradt a Liverpoolban, noha napközben még a Real Madrid fehér szerelésén járt az esze. Most is a királyi gárda a főszereplője az átigazolási piac egyik legnagyobb, ám korántsem biztos, hogy megvalósuló akciójának, a klub vezetői ugyanis nem egészen 24 óra leforgása alatt meggondolták magukat, és Michael Ballack helyett immár Júlio Baptistát szeretnék megszerezni.
A pálfordulat hátterében a német középpályás csapatának, a Bayern Münchennek a reakciója áll, a bajorok ugyanis amint értesültek a Real közeledéséről, azonnal szerződéshosszabbítást kínáltak legértékesebb játéko- suknak, amely Ballack aláírásához egyelőre kevés volt, a spanyolok visszakozásához viszont bőven elég.

A müncheniek további négy évvel toldanák meg Ballack jövőre lejáró megállapodását. Az aláírásért 10 millió euró ütné a 29 esztendős német válogatott játékos markát, míg további 6.5 millió minden egyes szezonban. Ez összesen 36 millió euró, ezzel pedig a Bernabéuban nem akarnak versenyezni.

Így kerülhetett (ismét) a képbe Júlio Baptista, a Sevilla brazil támadója, akiért viszont az Arsenallal és adott esetben a Barcelonával kell versenyre kelnie a Realnak. Igaz, a madridiak ajánlata összetettebb, mint a vetélytársaké, mert a Fenevad becenévre hallgató játékos mellett elvinnék a spanyol válogatott fiatal védőjét, Sergio Ramost is, kettejükért pedig 30 millió eurót ajánlanak a Guadalquivir-partiaknak.

Első ránézésre igen vérszegény kísérletnek tűnik, tekintve, hogy a Sevilla még 24 millió euróért sem adta oda Baptistát az "ágyúsoknak", és a Ramosért korábban 15 milliót kínáló Valenciát is kikosarazta. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a Bernabéuban nem amatőrök dolgoznak, Emilio Butragueno alelnök és Arrigo Sacchi, a szakosztály vezetője pontosan tudja, micsoda vonzerőt jelent a Real hívása, amely eddig minden évben meggyőzött legalább egy világklasszist.

Tökéletesen bizonyítja ezt Baptista kedden adott nyilatkozata a Radio Marcának: "Mindig is azt mondtam, hogy alapból nem utasítok el egyetlen klubot sem, nemhogy a Real Madridot. Nem kell ecsetelnem, mit jelent az egyesület neve, mindenki szívesen játszana a Realban. Az Arsenal ellen egyébként is sok körülmény szól: el kellene hagynom Spanyolországot, új kultúrát, új játékstílust kellene megszoknom, mégpedig abban az évadban, amelyet olyan világbajnokság koronáz meg, amelyen jó eséllyel pályára léphetek."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik