"Kapus, nagy voltál!"

CSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZSCSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2005.05.12. 21:44
Címkék
Nyolcévnyi szünet után jutott be ismét a Betis a Király-kupa döntőjébe, a zöld-fehérek az Athletic Bilbaónál bizonyultak jobbnak. Igaz, csak a tizenegyesrúgásokban tudták felülmúlni az északiakkat.
A sevillai mérkőzést követően Baszkföldön is gól nélküli döntetlennel ért véget a kilencven, illetve ebben az esetben a százhúsz perc. A tizenegyesek előtt egy árnyalatnyival a Bilbao volt aktívabb, ám hiába vezetett több akciót Ernesto Valverde csapata, a veszélyesebb támadások a sevillai játékosok - elsősorban Joaquín - nevéhez fűződtek.

A tizenegyesrúgásokat a hazaiak kezdték, ám Del Horno próbálkozását Doblas hárította, viszont hiába volt eredményes a túloldalon Assuncao, a második körben Oliveira hibázott, miután Yeste bevágta a saját "büntetőjét". Ôket három hibátlanul teljesítő pár követte, majd a hatodik körben az Athleticet erősítő Ezquerro rontott, Luis Fernández azonban nem, így a Betis lehet ott a döntőben - ennek helyszínét pénteken jelölik ki; a kandidálók: Madrid, Barcelona és Valencia.

"Kapus, nagy voltál! El sem tudod képzelni, mennyire boldoggá tetted a népet. Most már nyerjük meg a döntőt!" - üzent a maga népies stílusában a mérkőzést Sevillából végigkövető Manuel Ruiz de Lopera klubelnök Antonio Doblasnak, a Betis legjobbjának. A Guadalquivir-partiak legutóbb 1997-ben játszhattak a fináléban, akkor a Barcelona legyőzte őket (2-3).

Király-kupa
Elôdöntô, visszavágó: Athletic Bilbao–Betis 0–0, továbbjutott: a Betis, 0–0-val, 11-esekkel (5–4)
"Senkinek sem lehet egy szava sem a csapat teljesítményére. Több helyzetünk volt, de ma egyszerűen nem tudtunk betalálni. Nagyon sajnálom, elsősorban ezért a kiváló szurkolótáborért fáj a szívem" - mondta a Bilbao edzője, Ernesto Valverde, aki a legújabb hírek szerint a Deportivo szakvezetője lehet a következő idénytől, attól függetlenül, hogy már szóbeli megállapodást kötött az Osasunával.

És ha már a pletykáknál tartunk, itt említjük meg, hogy Zinedine Zidane, a Real Madrid középpályása elhintette: idő előtt akasztja szögre a stoplisát. "2007-ben, a szerződésem lejártakor biztosan visszavonulok, de megeshet, hogy előbb megteszem. Ezt csak akkor döntöm el, amikor eljön a megfelelő pillanat" - így a francia.

Szavazás

Ki nyeri meg az idén a spanyol bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik