Királynak nem lőttek gólt az MU sztárjai

IZSÁNYI SZABOLCS, PIETSCH TIBORIZSÁNYI SZABOLCS, PIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2005.03.05. 22:57
Címkék
Amíg tegnap Anglia Thierry Henry csodájára járt, számunkra Király Gábor remeklése jelentette a Premiership 29. fordulójának üde színfoltját. A szombathelyi kapus a Crystal Palace kapuja előtt állva 16 védést mutatott be a Manchester United ellen, értékes ponthoz segítve a csapatát. Királyék gól nélküli döntetlenjének az Arsenal és a Chelsea is tapsolt, ugyanis az "ágyúsok" Henry mesterhármasának köszönhetően két pontra feljöttek a "vörös ördögökre", akiktől nyolc egységgel elhúztak a "kékek".
Amíg a BBC tudósítása a meccs hőseként emlegeti (Ruud van Nistelrooyt kétszer, Wayne Rooneyt egyszer kergette az őrületbe bravúrjával), Király azzal kezdi beszámolóját, hogy a pontszerzés nem egy, hanem tizenegy ember érdeme - illetve az utolsó félórában csak tízé, ugyanis a 64. percben Lakiszt kiállították. "Úgy védtem, ahogy azt a csapat érdeke megkívánta - mondta a lefújást követően a magyar válogatott kapusa. - A nagy nyomás miatt kissé bizonytalannak éreztem magam, emiatt is csúszhatott két-három kisebb hiba a játékomba. Egy esetben például éppen Van Nistelrooyt találtam meg a kirúgással, ő egy az egyben hozhatta rám a labdát, egészen addig, amíg a védőink be nem érték. Ezért is mondom, hogy közös az érdem. Annak örülök persze, hogy kihúztam kapott gól nélkül, arra viszont nem volt esélyem, hogy a sárga lappal kapcsolatban is így nyilatkozzam: járt nekem a figyelmeztetés, annyit húztam az időt a végén. Én két szép Király-védést említenék meg, az első félidőben egy veszélyes fejest, a másodikban egy még veszélyesebb lövést kellett hárítanom. Azt el kell ismernem, a győzelemre, főleg a kiállítás után, nem volt sanszunk, ám az, hogy mindvégig koncentráltan, agresszívan és masszívan futballoztunk, egy pontot eredményezett. Ez a mi esetünkben feltétlenül sikernek számít."

A nagyszerűen védô Király Gáboron ez a fejes sem tudott kifogni
A nagyszerűen védô Király Gáboron ez a fejes sem tudott kifogni
A nagyszerűen védô Király Gáboron ez a fejes sem tudott kifogni
A Chelsea is szenvedett, de legalább nyert Norwichban - így a City továbbra is hat ponttal áll Királyék mögött, igaz, a Southampton Nigel Quashie góljával diadalmaskodott a Tottenham ellen, és két pontra feljött a Palace-ra. Norwichban Joe Cole góljára még válaszolni tudott Leon McKenzie, de Mateja Kezsman bebrusztolt találatára már nem volt felelet a "kanáriktól". Mi több, a bajnoki éllovas Ricardo Carvalho fejesével még a hajrá izgalmaitól is megfosztotta a hazai nézősereget.

Az Arsenal a Highburyben fogadta a Portsmoutht, Henry mellett az FA-kupában többször is brillírozó, a Premier League-ben most debütáló Quincy Owusu-Abeyie kezdett a csatársorban. A túloldalon Yakubu Aiyegbeni és Lomana LuaLua veszélyeztetett, de hat perccel a szünet előtt, Lauren jobb oldali elfutása után Henry szerezte meg a meccs első gólját. Az "ágyúsok" elsősorban Cesc Fabregas remek játékának köszönhetően továbbra is magabiztosan játszottak, a fordulás után Henry meg is duplázta előnyüket. Bár a Portsmouth ezután keményen hajtott a szépítésért, a végén is a francia csatár talált be, méghozzá szabadrúgásból. Henry a 22. bajnoki találatával négy gólra növelte előnyét a góllövőlista élén, és alaposan felkészült a Bayern München elleni BL-nyolcaddöntő visszavágójára. Rossz hír viszont Arséne Wengernek, hogy Pascal Cygan megsérült, így Sol Campbell után újabb fontos középhátvéd dőlt ki a sorból.

Ami a többi meccset illeti: az Aston Villa a második félidőben szerzett góljaival könnyedén verte meg a Middlesbrough-t, míg a londoni kiscsapatok derbijén a Fulham és a Charlton gól nélküli döntetlent játszott. A nem is olyan régen még rangadóként emlegetett meccsen a Newcastle Laurent Robert szenzációs szabadrúgásgóljával legyőzte a Liverpoolt.

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg az angol bajnokságot?

League Championship
36. forduló: Cardiff City-Sheffield United 1-0, Crewe Alexandra-Wolverhampton Wanderers 1-4, Derby County-Plymouth Argyle 1-0, Leicester City-Nottingham Forest 0-1, Queens Park Rangers- Reading 0-0, Rotherham United-Gillingham 1-3, Stoke City-Brighton & Hove Albion 2-0, Watford-Coventry City 2-3, West Ham United-Preston North End 1-2, Wigan Athletic-Ipswich Town 1-0. A Millwall-Leeds meccset ma játsszák.
Az élcsoport: 1. Wigan 69 pont (63-27), 2. Sunderland 69 (57-33), 3. Ipswich 66
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik