Már csak a Manchester üldözi a Chelsea-t

Hírösszefoglalónk HírösszefoglalónkHírösszefoglalónk Hírösszefoglalónk
Vágólapra másolva!
2005.02.02. 13:30
Címkék
Vitatott büntető, alattomos sípcsont-törési kísérlet, pizza és paradicsomleves ezúttal nem volt az Arsenal és a Manchester United összecsapásán, ám ezért igazán elsőrangú futballal kárpótolta a lonodni Highbury közönségét és a tévénézők millióit a két sztárcsapat a Premiership 25. fordulójában. Az MU ebben a bajnoki kiírásban másodszor is legyőzte az Arsenal - ezúttal 4-2-re -, így valószínűleg egyedül folytatja az éllovas Chelsea üldözését.
Wenger (legelöl) és Ferguson (leghátul) nem rejtette véka alá véleményét
Wenger (legelöl) és Ferguson (leghátul) nem rejtette véka alá véleményét
Wenger (legelöl) és Ferguson (leghátul) nem rejtette véka alá véleményét
Wenger (legelöl) és Ferguson (leghátul) nem rejtette véka alá véleményét
Wenger (legelöl) és Ferguson (leghátul) nem rejtette véka alá véleményét
Wenger (legelöl) és Ferguson (leghátul) nem rejtette véka alá véleményét


A tegnap esti Arsenal-Manchester United szuperrangadó után eggyel csökkent a bajnokesélyesek száma az angol Premier League-ben. Legalábbis Arsene Wenger szerint, neki pedig elhihetjük mindezt - az ő csapata szenvedett sorsdöntő, 4-2-es vereséget a vörösöktől.

A házigazdák francia edzője már a mérkőzés előtt megmondta: "A vesztes valószínűleg kiesik a bajnoki címért folytatott versenyből - ha pedig a Chelsea nyer szerdán a Blackburn ellen, akkor az egyik csapat biztosan elveszíti az esélyét a végső sikerre."

Wenger másik jóslata nem vált be: nem tartott attól, hogy megismétlődnek a korábbi Arsenal-Manchester futballmeccsek sportszerűtlenségei.

"Mi mindig focizni akarunk, ez a legfontosabb. Tavaly a miénk volt a legfegyelmezettebb csapat a ligában, idén pedig ellenünk szabálytalankodtak eddig a legtöbbet. Mi csak a játékra koncentrálunk. Teljesen érdektelen számomra, hogy most épp a United ellen játszunk. Csak a három pont számír, és hogy versenyben maradjunk a bajnokságért" - mutatott rá az Arsenal szakvezetője.

Ronaldo duplája hidegzuhanyként érte a Highbury közönségét

Rio Ferdinand (balra) kétszer is gratulálhatott Cristiano Ronaldonak
Rio Ferdinand (balra) kétszer is gratulálhatott Cristiano Ronaldonak
Rio Ferdinand (balra) kétszer is gratulálhatott Cristiano Ronaldonak
Ami a magát a mérkőzést illeti, fordulatos, izgalmas, ám sok hibával tarkított csatát vívott egymással a két szuperegylet. Vieira már az elején vezetést szerzett az Ágyúsoknak, de ezt Giggs a 19. percben egy szerencsésen megpattanó lövéssel kiegyenlítette. A pihenőre mégis Arsenal-előnnyel vonulhattak le a csapatok, miután Henry zseniális passzából Bergkamp is eredményes volt.

A második félidő elején váratlan fordulat tanúi lehettek a nézők, ugyanis Ronaldo kétszer is Almunia hálójába talált, ezzel megfordította az eredményt. A Manchester még azt is kibírta, hogy Silvestre kiállítása miatt a 69. perctől emberhátrányban játszott, sőt, O'Shea a ráadásban be is biztosította a győzelmet (2-4).

Sir Alex Ferguson, a United edzője dicsérte csapata teljesítményét: "Kétszer is fel tudtunk állni hátrányból, ráadásul a győzelmet is megszereztük. Ez azt mutatja, mindenki nagyon akarta a sikert, és mindent meg is tett érte."

A bajnoki cím megnyerésére még lát esélyt a manchesteri tréner, de hozzátette: az is előfordulhat, hogy akkor sem aratnak sikert, ha százszázalékos teljesítménnyel zárják a szezon hátralévő részét.

A másik oldalon Arsene Wenger visszautalt a találkozó előtti mondandójára, és elismerte, csapata valószínűleg lemondhat bajnoki álmairól. A francia tréner rámutatott: együtesét sokkolta a harmadik manchesteri találat, amely után a londoniaknak már csak meddő mezőnyfölényre futotta.

A ma pályára lépő Chelsea előnye nyolc pont a Manchesterrel, tíz az Arsenallal szemben, s ezt újabb hárommal fejelheti meg a londoni kék-fehér alakulat, ha este győzni tud a Blackburn Rovers otthonában. A bajnoki cím sorsa tehát egyre inkább eldőlni látszik...

Keane a "kicsi Gary" védelmére sietett a "csúnya nagy Vieira" ellen

A két renitens, Keane (balra) és Vieira a pályán már egy irányba figyelt
A két renitens, Keane (balra) és Vieira a pályán már egy irányba figyelt
A két renitens, Keane (balra) és Vieira a pályán már egy irányba figyelt
Természetesen a két csapat meccseit övező, immár szokásosnak mondható botrány sem maradt el. Miután a tévékamerák jóvoltából mindenki láthatta indulatos vitájukat, Roy Keane, a United csapatkapitánya azzal vádolta meg Patrick Vieirát, hogy a mérkőzés előtt a játékoskijáróban megfenyegette Gary Neville-t, a manchesteriek hátvédjét, és ő ezért veszekedett egy sort a franciával. "Vieira 190 centi, és nekimegy Gary-nek? Azt mondtam neki, velem kezdjen inkább. Ha meg akar félemlíteni közülünk valakit, Gary könnyű célpont, úgyhogy nem hagytam, hogy ezt tegye." Graham Poll játékvezetőnek kellett szétválasztania a feleket.

A francia persze tagadja a vádakat: "Én nem fenyegettem senkit. Csak szóváltásba keveredtem Keane-nel, ennyi. Gary Neville nagyfiú, meg tudja védeni magát."

Még az "áldozat" volt a legdiplomatikusabb: "Történt egy-két elszomorító esemény a mérkőzés előtt. Az ember nem számít ilyesmire, különösen ilyen formátumú játékosoktól, de ez egy kemény meccs volt, és hát láttunk már ilyesmit. De ennek nem lenne szabad megtörténnie egy futballmeccsen," Neville hozzátette, az események nem befolyásolták a teljesítményét.

Az angol szövetség, az FA nem vizsgálja az ügyet. "A játékvezető megerősítette, hogy kielégítő módon, a kellő időben kezelte a helyzetet" - áll hivatalos állásfoglalásukban.

A 25. forduló keddi játéknapjának további mérkőzései közül a "magyar rangadón" 2-2-es döntetlen született. Az életéért küzdő, Gera Zoltánnal felálló West Bromwich Albion egygólos hátrányból tudott fordítani, de az utolsó percben szerzett találattal Király Gábor csapata, a Crystal Palace megmentette az egyik pontot. A Portsmouth egygólos győzelmet aratott a Middlesbrough ellen, a Bolton otthon verte a Tottenhamet, a Liverpool pedig a Charlton otthonában győzve üldözi tovább a negyedik helyezett városi rivális Evertont.

ARSENAL-MANCHESTER UNITED 2-4 (2-1)
London, Highbury, 38 164 néz. Vezette: G. Poll.
Arsenal: Almunia - Lauren (Fabregas, 83.), Campbell (Hoyte, 79.), Cygan, Ash. Cole - Ljungberg, Flamini (Reyes, 70.), Vieira, Pires - Bergkamp, Henry. Vezetőedző: Arsene Wenger.
Manchester United: Carroll - G. Neville, Ferdinand, Silvestre, Heinze - Fletcher (O'Shea, 61.), Keane, Scholes, C. Ronaldo (Brown, 70.) - Rooney, Giggs (Saha, 77.). Vezetőedző: Alex Ferguson.
Gólszerzők: Vieira (8.), Bergkamp (36.), illetve Giggs (18.), C. Ronaldo (54., 58.), O’Shea (89.)
Kiállítva: Silvestre (69.)

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg az angol bajnokságot?


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik