Beenhakker kísérletezik, Euzebiusz Smolarek sem játszik szerdán

Vágólapra másolva!
2007.10.15. 13:32
Leo Beenhakker szövetségi kapitány kísérletezik szerdán a magyarok elleni felkészülési mérkőzésen, lévén öt olyan labdarúgót is kihagyott keretéből, akik szombaton pályára léptek a lengyel válogatottban a kazahok elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A cserekapus Tomasz Kuszczakot betegség miatt hagyta ki a holland szakember, Euzebiusz Smolarek, Maciej Żurawski, Jacek Bąk, Grzegorz Bronowicki és Marek Saganowski azonban egészséges, de már valamennyien visszatértek klubjaikhoz.
Euzebiusz Smolarek szerdán nem szerezhet mesterhármast...
Reuters
Euzebiusz Smolarek szerdán nem szerezhet mesterhármast...
Euzebiusz Smolarek szerdán nem szerezhet mesterhármast...
Reuters
Euzebiusz Smolarek szerdán nem szerezhet mesterhármast...

A legfontosabb hiányzó természetesen Smolarek, aki a Legia-stadionban klasszikus mesterhármassal járult hozzá a sorsdöntő 3-1-es győzelemhez. A Racing Santander csatára egyébként már a korábbi selejtezőkön is villogott: Chorzówban duplázott a portugálok ellen, amikor a jóval esélytelenebb lengyelek 2-1-es diadalt arattak. Kazahsztánban győztes gólt fejelt, míg Azerbajdzsánban ő egyenlített, a fehér-pirosak végül 3-1-gyel gyűjtötték be a három pontot.

A védő Jacek Bąk és a középpályásként is számításba vehető csatár, Maciej Żurawski már régóta alapembernek számít a lengyel nemzeti tizenegyben, ezt mutatja, hogy az Austria Wien játkosa 88, míg a Celtic Glasgow futballistája 66 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt.

A hátvéd Grzegorz Bronowicki a tavalyi világbajnokság után került a válogatottba, eddig kilenc alkalommal jutott szóhoz. A csatár Marek Saganowski 1996 óta 20 találkozón jutott szóhoz. A cserekapus Tomasz Kuszczak öt meccsen szerepelt eddig.

A lengyelek keretébe három új játékost hívott meg Leo Beenhakker: Tomasz Kiełbowicz (Legia Warszawa), Paweł Brożek és Marek Zieńczuk (mindkettő Wisła Kraków) is szerepelt már a válogatottban.

A lengyel-magyar válogatott mérkőzést szerdán 18 órától játsszák a Widzew Łódz stadionjában.

A LENGYEL LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT KERETE

KAPUSOK: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Łukasz Fabiański (Arsenal)

VÉDŐK: Marcin Wasilewski (Anderlecht), Grzegorz Bartczak (Zagłębie Lubin), Mariusz Jop (FK Moszkva), Michał Żewłakow (Olympiakosz Pireusz), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Radosław Sobolewski, Dariusz Dudka, Kamil Kosowski, Marek Zieńczuk (valamennyi Wisła Kraków), Mariusz Lewandowski (Sahtar Doneck), Przemysław Kaźmierczak (FC Porto), Wojciech Łobodziński (Zagłębie Lubin), Konrad Gołoś (Górnik Zabrze), Łukasz Garguła (PGE GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Tomasz Kiełbowicz (Legia Warszawa)

CSATÁROK: Radosław Matusiak (SC Heerenveen), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Paweł Brożek (Wisła Kraków)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik