Videoton: Berg távozhat, szerb szakember válthatja – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.31. 08:50
null
Marko Nikolics lehet a Videoton új vezetőedzője (Fotó: AFP)
Szerb sajtóértesülések szerint Marko Nikolics lehet a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton vezetőedzője.

 

A 37 esztendős szerb szakember jelenleg a Partizan Beogradnál dolgozik, mellyel hazájában a 2016–2017-es bajnokságot és kupát egyaránt megnyerte.

Marko Nikolicsnak a hírek szerint régóta vágya, hogy Magyarországon tevékenykedjen, a Telegraf pedig arról számolt be, hogy a vezetőedző jelenleg is tárgyalásban áll a Videoton képviselőivel, és közel a megállapodás – utóbbi portál már konkrét ajánlatról is említést tesz, mint írja, „komoly” felkérésről van szó –, így Nikolics sorsa napokon belül eldőlhet: a szerb sajtó szerint jó eséllyel a székesfehérvári klubnál folytatja edzői pályafutását.

A Videotont jelenleg Henning Berg irányítja – a norvégnak 2018 nyaráig van érvényes szerződése a klubbal –, ám a gárda elveszítette az „aranycsatát” a Budapest Honvéd ellen, és elképzelhető, hogy ez megingatta a szakember pozícióját. Érdekesség, hogy a bajnoki címet megszerző Kispesttől már távozott Marco Rossi, őt a holland Erik van der Meer váltotta.

A Nemzeti Sport Online, a szerb sajtóval szemben úgy értesült, kedd reggeli állás szerint még nem volt eldöntött tény, hogy Bergnek távoznia kell, de ez a helyzet akár már a nap folyamán is változhat és Nikolics valóban szóba került, mint lehetséges edzőjelölt.

A szakember nagyon jó kapcsolatban van a Vidi szerb csatárával, Danko Lazoviccsal, akivel korábban a Partizannál, majd Szlovéniában, az Olimpja Ljubljanánál is együtt dolgoztak. Nem mellékesen Belgrádban a nyáron lejár a szerződése, ezért is lehet esély a szerződtetésére. Érdekes, hogy múlt héten még arról írt a szerb sajtó, hogy Nikolics visszacsábíthatja a Partizanhoz Lazovicsot, most pedig úgy áll a helyzet, hogy a fiatal edző szerződhet a támadót is foglalkoztató magyar klubhoz.

A Videoton a klubbal kapcsolatos sajtóhíreket nem szokta kommentálni, de amennyiben reagál a hírre a fehérvári klub, úgy természetesen frissítjük cikkünket.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik