R. B. 2021.11.30 08:36 Frissítve: 2021.11.30 08:45

NB I: a Paks kapusa az idén már nem léphet pályára

Megműtötték Nagy Gergelyt, az NB I-ben szereplő Paksi FC labdarúgóját – számolt be róla a Tolna megyei klub a hivatalos honlapján.

Nagy Gergely az FTC elleni bajnokin (Fotó: Török Attila)

 

A 27 éves kapus nemrég, a Puskás Akadémia elleni bajnoki mérkőzés (4–1) előtt egy edzésen sérült meg. Az orvosi vizsgálat szerint Nagy porcsérülést szenvedett, ezért múlt pénteken megoperálták.

„A műtét rendben, komplikációmentesen zajlott – idézi a paksifc.hu Nagy Gergelyt. Sztenderd protokoll következik, ami négy-öt hetes kihagyást eredményez. Úgy számolunk, a januári edzőtáborban már újra a többiekkel edzhetek, hiszen a varratokkal még csak gyógytorna végezhető, majd azok kivételével jöhet ismét a munka, de csak fokozatosan. Bosszantó, hogy nem tudok segíteni az évben még hátralévő mérkőzéseinken a csapatnak, ám szerencsére annyira nem vészes a helyzet.”

Nagy Gergely a nyáron a görög Lariszától tért haza a Pakshoz. Az ősszel az NB I első tizenkét fordulójában rendre ő védte a paksi alakulat kapuját. Távollétében a 26 esztendős Rácz Gergő helyettesíti.

A Paks legközelebb a Budapest Honvédot látja vendégül, majd az Újpesttel és az MTK-val csap össze idegenben 2021-ben.

2022.01.19 16:14:56

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem ment a magyar bajnoknak Dunaszerdahelyen, kettő nullára nyertek Joao Janeiro legényei.

2022.01.18 23:32:13

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Józan belátás, végtelen türelem és tudatos közeledés segíthet megbirkózni a történelem súlyos örökségével, és legjobb hitünk ellenére sem lehetünk meggyőződve arról, hogy nemes futballszakmai törekvések átírhatják a sok évszázados társadalmi kódokat.

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«