MLSZ: egy hónapra eltiltották Ricardo Monizt – hivatalos

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.10.25. 17:20
null
Ricardo Moniz egy hónapra szóló eltiltást kapott (Fotó: Szabó Miklós)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága október 25-i ülésén egy hónapra eltiltotta Ricardo Monizt, a Zalaegerszeg vezetőedzőjét minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől – tudtuk meg kedd délután az MLSZ hivatalos honlapjáról.

 

Az MLSZ keddtől hatályos határozatában indoklás nem szerepel, de egyértelműnek tűnik, hogy az NB I 12. fordulójában lejátszott ZTE FC–Budapest Honvéd meccsen történtek állnak a háttérben.

Mint arról beszámoltunk, tíz percig állt a játék azok után, hogy az 55. percben Christy Manzinga és Szabó II Alex afférja után elszabadultak az indulatok, és a hazaiak pályára lépő vezetőedzőjét, Ricardo Monizt kiállította Bognár Tamás játékvezető.

Ezt követően a majomhangokat halló holland szakember levezényelte csapatát a pályáról, de végül meggyőzte őt Dragóner Attila, a ZTE FC sportigazgatója, és folytatódott a mérkőzés.

Az MLSZ keddi határozata végén az alábbiakat is közli:

„A FEB elnöke az NB I 12. fordulójában lejátszott ZTE–Bp. Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért, a ZTE esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása miatt, a Honvéd esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és rasszista megnyilvánulás miatt.

Szintén fegyelmi eljárás indult az NB II hétvégi fordulójában lejátszott MTK–Siófok mérkőzéssel kapcsolatban a vendégszurkolóknak a mérkőzés lefújása után történt rasszista megnyilvánulása miatt.

Az MLSZ minden diszkriminatív megnyilvánulást elítél és szankcionál. Amennyiben bizonyíthatóan voltak rasszista megnyilvánulások egy mérkőzésen, akkor a fegyelmi bizottság a legszigorúbban büntetheti a cselekményt.

A gyűlölet nem pálya.”

Kedd délelőtt megírtuk: Moniz a holland közszolgálati médiának – értelemszerűen a fegyelmi határozat kihirdetése előtt – felháborodottan nyilatkozott a mérkőzésen történtekről, és nyilvánvalóvá tette, hogy nem nyugszik bele az esetleges eltiltásba.

„Nagyon kíváncsi vagyok, mi fog történni. Ha marad a piros lap? Azt nem fogadom el! Ha kell, az UEFA-hoz megyek. Készen állok!” – húzta alá harciasan Moniz, megjegyezve, attól sem zárkózik el, hogy Orbán Viktorhoz, Magyarország miniszterelnökéhez vigye az ügyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik