B. B. 2021.01.30 08:32 Frissítve: 2021.01.30 08:46

FTC: Redzic, Csontos, Szánthó – magyar fiatalokkal alakul a Fradi 2.0

Élete harmadik NB I-es mérkőzésén védő létére megszerezte az első gólját. Csupán hajszálon múlott, hogy Csontos Dominik a következő fél évet a másodosztályú Soroksárnál töltse, ehhez képest a szerdán a Budafok otthonában megnyert 3–0-s mérkőzésen ő duplázta meg az előnyt. Szerhij Rebrov annak idején a Dinamo Kijevnél is bátran mély vízbe dobta a fiatalokat, a Ferencvárosnál sincsen ez másképpen.

 

Csontos Dominik a Budafok ellen megszerezte az első gólját az NB I-ben (Fotó: Török Attila)

 

„Minden hirtelen történt – mondta lapunknak Csontos Dominik.A Budafok elleni mérkőzés előtti napon szóltak, hogy mégsem Soroksáron kell edzésre jelentkeznem, Szerhij Rebrov számít rám. Egyszerűen hihetetlen, ami velem történt… A télen becsülettel végigcsináltam a spanyolországi edzőtábort, ám utána úgy készültem, hogy az NB II-ben kell helytállnom és tovább fejlődnöm. A Budafok ellen úgy léptem pályára, hogy mindenképpen szerettem volna emlékezetessé tenni az estét, azt hiszem, sikerült.”

 
Szoboszlai-műhely, Vidi, Fradi, korrekord – Csontos Dominik útja

Csontos Dominikot a grúz Lasa Dvali sérülése után küldte pályára a szakmai stáb, s magabiztos volt, a góljánál lesipuskás csatárokat megszégyenítve csapott le a labdára.

„Ahogy mondani szokták, jókor voltam jó helyen. Az edzéseken próbálom ellesni a trükköket a többiektől, Miha Blazic hasonló felfogásban játszik belső védőt, mint én. Technikás futballista, jó meglátásai vannak, belép a játékba, tőle sokat lehet tanulni.”

Információink szerint az FTC tudatosan fiatalokból építi a háttérben a Fradi 2.0-t, fókuszban a magyarokkal. Az NB III-as csapat újraélesztése is ennek a tervnek volt a része. Mergl Szabolcsot, Redzic Damirt és Nagy Olivért ezért vitte el Marbellába Szerhij Rebrov, közülük Redzic Damir már pályára is lépett az első osztályban. Az átigazolási szezonban tudatosan átgondolva érkeznek a légiósok mellett az ifjú titánok, így került a Fradiba és onnan a ZTE-hez Szánthó Regő. A saját nevelésű Csonka András a Budafokot erősíti, az utánpótlás-válogatott Varga Ádám a Soroksárban véd, a magyar állampolgárság felé kacsingató Ammar Ramadan is feljebb lépett már a zöld-fehérek második csapatából, hogy tovább fejlődjön, s persze Gera Dániel és Katona Máté sem véletlenül érkezett a télen az FTC-hez.

2021.12.04 23:27:55

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az elnevezések mai szövevényét most hagyjuk, legfeljebb annyit még, hogy sohasem fogom megérteni, mi a különbség a jól bevált csatár megjelölés és napjaink támadója között, ahogy a számokkal (10-es, 6-os, s a többi) tudományoskodó önjelölt szakértőkön is csak mosolygok, fontosabb, hogy meggyőződésem: a posztok nem mosódnak el.

2021.12.04 10:05:04

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Waltner Róbert csapata magabiztosan játszott az egyre nagyobb bajban lévő Debrecen ellen.

2021.12.04 09:52:56

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Hiába vezettek, majd játszottak sokáig emberelőnyben a zöld-fehérek, döntetlent ért a felcsúti szervezettség.

2021.12.04 09:40:33

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Az első félidőben Jurina találatát még visszavonta a videóbíró, a fordulás után Pillár fejese döntött.