FTC: Rebrov menedzsere elismerte – februárban jelezték, keressenek új edzőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.06.05. 10:25
null
Varga Sándor és Szerhij Rebrov (Fotó: Török Attila, archív)
Szerhij Rebrov vezetőedző pénteken a Nemzeti Sportnak árulta el, hogy szakított a Ferencváros labdarúgócsapatával, majd nem sokkal később a klub is bejelentette az elválást. A szakítás hátteréről Varga Sándor, az ukrán szakember menedzsere nyilatkozott.

 

„Igen, voltak konfliktusok, és amikor egy kicsikét több gyűlt már össze, akkor februárban szólt nekem Szerhij, hogy jelezzem az elnök úrnak, hogy ezekkel a dolgokkal ő már nem ért egyet, és úgy érzi, hogy nem tudja tovább folytatni, nézzenek új edzőt – nyilatkozta a csakfoci.hu-nak Rebrov menedzsere, Varga Sándor. – Februárban úgy érezte, hogy jobb lesz elmenni, és szólunk is időben. De nem azt mondta nekem Szerhij, hogy keress nekem egy jobb csapatot, több pénzzel, és cserbenhagyjuk a Fradit. Ezt Kubatov Gábor is értékelte, és meg is értette, bár nagyon sajnálta. Történt mindez úgy, hogy abban az időben Rebrovnak volt egy ajánlata, ahol ötszörös fizetést kapott volna az itteni béréhez képest, de nem akarta idő előtt elhagyni a Ferencvárost. De volt szakmailag is sokkal magasabb szintű bajnokságból ajánlata, illetve egy érzelmileg is nagyon fontos megkeresése, de egyikre sem mondott igent.”

Utóbbi kapcsán Varga elismerte, hogy a Dinamo Kijevről volt szó, de akkor még nem akart Rebrov távozni.

„A klub közben elkezdte keresni az új edzőjét. Ami teljesen normális ebben a helyzetben. Tehát mindkét fél igazat mond, valóban így zajlottak le az események. Persze szomorú, ami történt, azt aláhúzom, és az is nagyon fontos, hogy Szerhij nagyon jól érezte itt magát, összebarátkozott például a szurkolókkal is, akik sokszor megállították az utcán, fotókat készítettek vele, de a családja is élvezte az itteni életet. Mindkét fél sajnálja, hogy nem lett végül folytatás, de néha tényleg nehéz kezelni a nagy sikert. És itt alá szeretném húzni az én szerepemet is: szerintem gyenge munkát végeztem, mert pont az lett volna a feladatom, hogy ilyen szituációkban, amikor megvan a fantasztikus siker, és ott vannak a torlódások, akkor segítsek. Úgyhogy magamnak is szeretnék egy nagy mínuszt betenni amiatt, hogy nem tettem meg mindent, ezeket a dolgokat lehetett volna jobban is kezelni, mind a két oldal részéről, és ahogy Kubatov Gábor is mondta, nem volt olyan konfliktus, amelyet ne lehetett volna kezelni. Úgyhogy legyek én a hibás, jó...?”

A menedzser azt is elmondta, elmaradt az a beszélgetés Rebrov és Kubatov Gábor között, amit a klub elnöke a bajnokavatás után említett.

Szerhij időközben elutazott, és bár szó volt arról, hogy esetleg kirepülünk hozzá, de légiközlekedés nincs jelenleg Kijev és Budapest között. A beszélgetés végül nem zajlott le, de korrektül elváltak a felek. Hangsúlyozom, hogy a Ferencváros mindvégig tisztességesen járt el az ügyben, az ideérkezése óta és az elválás előtti időszakban is. Abszolút mindent megtettek azért a klubnál, hogy Szerhij sikeres legyen. A végén már ők sem tudtak mit tenni, de történt már ilyen az Arsenalnál és a Manchester Unitednél, a Real Madridnál és a Tottenhamnél is.”

Azt egyelőre nem tudni, Rebrov hol folytatja a pályafutását, Varga Sándor elismerte, korábban az ukrán válogatott részéről és az angol Tottenhamtől is volt érdeklődés.

A teljes interjú ide kattintva olvasható!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik