FTC: Lauth, majd egy horvát középpályás is aláírt

Vágólapra másolva!
2014.06.17. 22:13
null
Benjamin Lauth (balra) és Stjepan Kukuruzovic (jobbra) Orosz Pál társaságában (Fotó:<a href="http://www.fradi.hu/"> fradi.hu</a>)
A Ferencváros labdarúgócsapata szerződtette a német Benjamin Lauthot, majd a svájci születésű horvát középpályás, Stjepan Kukuruzovic is aláírt a zöld-fehérekhez – adta hírül a fradi.hu.

 

A 32 éves Benjamin Lauth érkezéséről már korábban beszámoltunk, és az ötszörös német válogatott csatár a terveknek megfelelően kedd este alá is írta szerződését a Ferencvároshoz. A müncheni nevelésű Lauth a helyi 1860-ban lett profi labdarúgó, majd 2004 és 2008 között, már ötszörös válogatottként vándorútra kelt. Megfordult a Hamburg, a Stuttgart és a Hannover gárdájában, a mutatói azonban elmaradtak a várakozásoktól.

Ami nem sikerült a három klubban az élvonalban, összejött a másodosztályban a nevelőegyesületénél: gólerőssége éveken át ismét meghatározta a csapat termelékenységét. Az eltelt hat szezonban csak kétszer maradt 11 gól alatt – egyéni csúcsa a 2010–2011-es 16 találat –, míg a legutóbbi idényben 27 bajnokin háromszor volt eredményes Király Gábor klubtársa, akinek a szerződése június végén jár le az „oroszlánoknál”.

A klub közleménye szerint Lauth lett a Fradi történetének 1000. igazolt labdarúgója.

Hamar kiderült, ki lesz az 1001., ugyanis nem sokkal később Stjepan Kukuruzovic is elkötelezte magát a zöld-fehérekhez. A horvát származású 25 éves középpályás Svájcban született, és eddig az alpesi országban játszott. 2008 és 2010 között a Thun játékosa volt, az utóbbi négy évben pedig az FC Zürichet erősítette. Utóbbi klubban 94 mérkőzésen 9 gólt szerzett a ballábas, 185 cm magas labdarúgó.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Batik Bence (MTK – kölcsönből vissza?), Bosnjak Predrag (Haladás), Tomislav Havojic (horvát, NK Istra 1961 Pula – Horvátország), Stjepan Kukuruzovic (svájci-horvát, FC Zürich – Svájc), Benjamin Lauth (német, 1860 München – Németország),Nagy Dániel (Osnabrück – Németország), Michal Nalepa (lengyel, Wisla Kraków – Lengyelország), Orosz Márk (Lombard Pápa – kölcsönből vissza?)
Távozott/távozhat: Ulysse Diallo (mali, ?), Józsi György (?), Julian Jenner (holland, ?), Aleksandar Jovanovic (bosnyák, DVSC), Laczkó Zsolt (?), Mark Otten (holland, ?), Jack Tuijp (holland ?), Arsenio Valpoort (holland, ?)
Kiszemeltek: Jasmin Mesanovic (bosnyák, Celik Zenica – Bosznia-Hercegovina), Kenan Piric (bosnyák, Gent), Vadász Viktor (DVTK)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik