FTC: A nemzetközi szereplésünk hagy kívánnivalót maga után – Dibusz

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2021.11.19. 12:20
null
Dibusz Dénesre és csapatára a hétvégi bajnoki rangadó után a spanyol Real Betis elleni El-meccs vár (Fotó: Török Attila)
A Ferencváros kapusa szerint sokoldalúak a fehérvári támadók, róluk, valamint a betegségéről is beszélt lapunknak.

 

– Nem hiányolta a család?
– Dehogynem! – felelte lapunk kérdésére Dibusz Dénes, a Ferencváros 31 éves, 19-szeres válogatott kapusa, aki az elmúlt napokat a nemzeti csapatnál töltötte, a San Marino elleni 4–0-s, majd a lengyelek elleni idegenbeli 2–1-es győzelemből is kivette a részét. – Előtte szűk két hetet otthon töltöttem a négy fal között, a betegség miatt éjjel-nappal velük voltam, rengeteget játszottam a kisfiammal, Bencével. Ezért is nagy a kontraszt a két időszak között. Persze ilyen eredményekkel az ember másként tér haza.

– Nagyon megviselte a betegség?
– Viszonylag könnyen átvészeltem. Nem voltak súlyos tüneteim, a szaglásomat veszítettem el.

– Nincs megállás, vasárnap a székesfehérváriakat fogadják a Groupama Arénában. Mondhatjuk, hogy továbbra is ők a legfőbb riválisok?
– Úgy néz ki, azért ebben az évben is van mellettük egy-két csapat, amellyel számolni kell. Nem jelenteném ki, hogy a Mol Fehérvár az egyetlen vetélytárs, de kétségtelen, az egyik legerősebb. Ráadásul az elmúlt fordulókban elkapta a fonalat, eredményesebben játszott, mint azt megelőzően. Nehéz mérkőzésre számítok vasárnap, nyilván vissza akarnak vágni a legutóbbi találkozónkért, amikor Székesfehérváron nyertünk.

– A fehérváriak közül kire kell külön is odafigyelni?
– Aki a pályán lesz… Nehéz megmondani, milyen összeállításban lépnek pályára, jó játékosaik vannak. Egyénileg képzettek, egy az egyben képesek nehéz helyzetbe hozni a védőket. Van, aki gyors, van, aki jól cselez, más jól fejel, mindegyiküknek megvan az erőssége. Egy biztos, felkészülünk belőlük, a korábbi évek tapasztalatai felhasználhatók, jó néhány mérkőzést játszottunk egymás ellen.

RYAN MMAEE KIROBBANÓ FORMÁBAN

Az elmúlt napokban Afrikában is zajlottak a küzdelmek a 2022-es katari vb-szereplésért. A Ryan Mmaeéval felálló Marokkó előbb Szudánt, majd Guineát győzte le 3–0-ra, a hat gólból négyet az FTC csatára szerzett, a helyi lapok ódákat zengtek róla. Marokkó hat forduló után 18 ponttal áll az afrikai vb-selejtező 2. körében az I-csoportban, s már biztos a részvétele a tavasszal rendezendő 3. fordulóban.

– Az ilyen párharcok kapcsán sokan hajlamosak a sorsdöntő jelzőt használni. Ön szerint ez most még túlzás?
– Matematikailag mindegyik mérkőzésen ugyanannyi múlik, három pontot lehet szerezni. A bajnokságnak abban a szakaszában vagyunk, amikor könnyebben siklik el az ember egy-egy rosszabb eredmény felett. Nem érezni annyira a súlyát. De minden győzelem három pontot ér, és a végelszámolásnál nagyon hiányozhatnak az elhullajtottak… Nem szeretnénk kiengedni a győzelmet a kezünkből, mégiscsak közvetlen veszélytárs ellen lépünk pályára, és a szurkolóinknak is örömet akarunk szerezni az elmúlt időszak gyengébb szereplése után.

– Az Európa-liga-vereségekre céloz?
– Sajnos a nemzetközi szereplésünk hagy kívánnivalót maga után. Más kérdés, hogy a sorsolást követően hangsúlyoztam, a tavaszi túlélésért küzdünk, de elvárásként ezt megfogalmazni felelőtlenség. A Celtic elleni két mérkőzés kapcsán van is hiányérzetünk. És nem azért, mert az ellenfél gyengébb lett volna. Fájó, hogy mi nem voltunk kellően élesek, koncentráltak, ez vezetett ahhoz, hogy mindkét meccsen alulmaradtunk. Főleg hazai pályán éreztem, hogy ha nincsenek az egyéni hibák, felelőtlenségek, pontot tudtunk volna szerezni. A skót csapat sem alakított ki nyolc-tíz helyzetet a kapunk előtt. Nem gondoltam, hogy négy kör után pont nélkül állunk az Európa-ligában, de a futball ilyen, ez is benne van a pakliban. Van hátra két mérkőzésünk, szeretnénk javítani, de most csak a fehérváriak elleni ütközetre készülünk.

NB I, 2021–2022, 13. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
November 19., péntek
20.00: ZTE FC–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport)Zalaegerszeg, ZTE ArénaAndó-Szabó Sándor
November 20., szombat
12.30: Paksi FC–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport+)
Paks, Paksi FC Stadion
17.00: Gyirmót FC Győr–Kisvárda (Tv: M4 Sport)
Gyirmót, Alcufer Stadion
19.30: Újpest FC–DVSC (Tv: M4 Sport)Budapest, Szusza Ferenc Stadion
November 21., vasárnap
17.30: Ferencvárosi TC–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)
Budapest, Groupama Aréna
19.45: Budapest Honvéd–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)Budapest, Bozsik Aréna

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik