A Győr győzelmével Vlakot ültette Komjáti helyére

Vágólapra másolva!
2011.08.13. 19:37
null
A Vasas továbbra is nyeretlen, míg a Győr változatlanul százszázalékos (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A bajnokság három százszázalékos együttesének egyike, a Győr a gyengélkedő, sok problémával küszködő Vasast fogadta a labdarúgó NB I ötödik fordulójában. A vendégcsapat kétszer is vezetett, de a hazaiak fordítani tudtak - alighanem megpecsételve a Vasas-edző Komjáti András sorsát... A Nemzeti Sport információja szerint ugyanis a vesztes győri mérkőzést követően a menedzsment azonnal hatállyal meneszti a trénert, a hétfői edzést már a horvát Marijan Vlak tartja Angyalföldön.

A „százszázalékos" Győr kitétel a zöld-fehérek teljesítményére utalt a bajnoki előtt, hiszen Csertői Aurél legénysége nem annyira szemkápráztató, mint inkább hatékony játékot nyújtott. A vendégeknél viszont állt a bál a mérkőzés előtt: a hírek szerint csak azért nem veszekszik egymással Komjáti András mester és a komplett játékoskeret, mert nem állnak szóba egymással.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez az NB I-ben a Vasas-Híd?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Nem tudni, mit is mondhatott volna a Vasas-védelem az elő tíz percet követően, ha létezik az időkérés műfaja a futballban, hiszen csak a Koltai Tamás, Marko Dinjar kettős pillanatnyi sutaságán múlott, hogy nem vezetett ekkor két góllal is a hazai csapat. A 9. percben Rati Alekszidze mesés, félfordulatos kapáslövését védte vetődve Lubos Ilizi, és ez mintha felélesztette volna a budapestieket, akik közül Juszuf Dajics kis híján gólt is szerzett. Átvette a kezdeményezést a vendéggárda, és ennek a 22. percben meglett a jegyzőkönyvileg is fogható eredménye: Bárányos Zsolt labdáját Kulcsár Dávid a 16-os jobb oldalára belépve jobbal őrületes erővel felnyeste a hosszú felsőbe. 0–1

Két perc múlva egyenlített a Győr: Dinjar bal oldali beadásánál Sütő László röviden szabadított fel, Koltai Tamás lecsapott a labdára és 13 méterről, jobbról a rövid sarokba bombázott. Ilizi egy ujjal beleért még, de hárítani nem tudott. 1–1 Újabb két perc múlva érkezett a Vasas-válasz: a válogatott kerettag győri védő, Fehér Zoltán adta el a labdát 16-osa előtt, Juszuf Dajics először jobbról, 8 méterről a kapusba lőtt, de higgadtan elhúzta a kipattanót a hálóőr és a visszafutó Fehér mellett balra, majd az üres kapuba gurított: 1–2.

A roppant élvezetes, fordulatos első félidőben mindkét fél további gólokat szerezhetett volna, Koltai pedig megörvendeztetett minket egy élményszámba menő labdalevétellel, amely után a csereként beálló Lazar Arszics majd' kifutott a Rába-partig. Ezt a levételt Lionel Messi is elfogadta volna sajátjának!

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez az NB I-ben a Győri ETO?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A második játékrész heves győri rohamokkal kezdődött, jellemző módon a Vasas-védő Dusan Mileusznics már a 48. percben elkezdte az idő és a hazai közönség idegeinek húzását. A találkozón a légkör egyre feszültebbé vált, majd mielőtt elmerültek volna a játékosok a mezőnymunkában és egymás faragásában, egyenlített a Győr: egy 18 méterről elvégzett szabadrúgást Ji-Paraná a bal alsóba tekert. 2–2

Furcsa ívben csapódott a játékszer, de a találat kapushiba is egyben, mert Ilizi meg sem moccant. Vagy a szemébe tűző Nap zavarta?

Beállt a Győrbe csereként a 66. percben a remek újpesti tavaszt produkáló, majd kölcsönből visszatért észt válogatott támadó, Jarmo Ahjupera, aki két perc múlva betalált: Gáspár Józsefen és Mileusznicson is átverekedte magát, majd tíz méterről a kivetődő kapus lába között a hálóba gurított. 3–2

Innen már nem is engedte ki kezéből a győzelmet a Győr, amely további helyzeteket is kialakított, és összességében megérdemelten győzött. Továbbra is százszázalékos tehát a Csertői-alakulat, a Vasasnál pedig ez volt Komjáti András legújabb korszakának búcsúmérkőzése...

MESTERMÉRLEG
„Jól kezdtük a találkozót, az első percekben rögtön két nagy gólhelyzetet dolgoztunk ki, de sajnos ezeket nem sikerült értékesítenünk – nyilatkozta Csertői Aurél a mérkőzést közvetítő Sport Tv-ben. – Két hibából gólt kaptunk, de nem foglalkoztunk vele, felülkerekedtünk ezen. Megérdemelt sikert arattunk, jól futballoztunk, sok helyzetet dolgoztuk ki, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Közönségszórakoztató meccset játszottunk, ilyenekbe szoktak az edzők beleőszülni.”
Hirdetés

Linas Pilibaitis kiváló egyéni teljesítménnyel járult hozzá a Győr Vasas elleni bajnoki sikeréhez, a mérkőzést közvetítő Sport Tv a meccs legjobbjának választotta meg az ETO litván légiósát.

„Jó csapatunk van, amely hátrányba kerülve megmutatta, hogy van tartása, van karaktere – mondta Linas Pilibaitis. – A kapott góljainkat egyéni hibák előzték meg, de az egyben a csapat hibája is volt.”

„Kétszer is tudtunk vezetni, bár a mérkőzés első négy-öt percében kapkodott a csapat, a Győrnek már akkor voltak lehetőségei – nyilatkozta Komjáti András. – Viszont kettő egyes vezetésünknél Bárányos előtt adódott újabb esély az előnyünk növelésére. Úgy játszottunk, ahogyan az elvárható lenne, szomorú, hogy ez csak az ötödik fordulóban jött elő, és eddig negatívan szerepeltünk, ez a bosszantó ebben az egészben. A szünetben felhívtam játékosaim figyelmét a győriek várható rohamaira, de a második félidőben az ETO fölénk kerekedett és fordított.”
KOMJÁTI A KORÁBBI MECCSEK MIATT BOSSZÚS

GYŐRI ETO FC–VASAS 3–2


AZ ÁLLÁS
1. Győri ETO FC 5 5 8–3 +5 15
2. Pécsi MFC 5 4 1 8–4 +4 13
3. Budapest Honvéd 5 4 1 14–4 +10 12
4. DVSC-TEVA 4 4 9–2 +7 12
5. Lombard Pápa Termál FC 5 3 1 1 5–3 +2 10
6. MVM Paks 5 2 2 1 7–8 –1 8
7. Kecskeméti TE 5 2 1 2 10–7 +3 7
8. DVTK 5 2 1 2 8–6 +2 7
9. Videoton FC 3 2 1 6–2 +4 6
10. BFC Siófok 4 1 1 2 3–4 –1 4
11. Kaposvári Rákóczi 4 1 1 2 4–7 –3 4
12. Szombathelyi Haladás 5 1 1 3 3–6 –3 4
13. Ferencvárosi TC 5 2 3 3–6 –3 2
14. Vasas-HÍD 5 1 4 5–14 –9 1
15. Újpest FC 4 4 0–6 –6 0
16. ZTE FC 5 5 2–13 –11 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik