A Scarborough cégcsoport szívügyének tekinti a Ferencvárost?

Vágólapra másolva!
2007.07.19. 17:06
Kevin McCabe, a Premier League-ből az angol másodosztályba visszacsúszott Sheffield United elnöke, aki egyben a Scarborough cégcsoport első embere szoros együttműködést tervez a Ferencvárossal. McCabe határozott célja, hogy öt éven belül a Sheffieldben szerepeltesse az FTC fiatal tehetségeit, ennek elengedhetetlen feltétele, hogy a vállalat megnyerje a IX. kerületi klubért kiírt pályázatot. Erről a Guardian című brit napilap is beszámolt.
A Scarborough cégcsoporté lesz az Üllői úti stadion és a hat plusz két hektáros terület?
A Scarborough cégcsoporté lesz az Üllői úti stadion és a hat plusz két hektáros terület?
A Scarborough cégcsoporté lesz az Üllői úti stadion és a hat plusz két hektáros terület?
A Scarborough cégcsoporté lesz az Üllői úti stadion és a hat plusz két hektáros terület?

A Guardian információi szerint a cégcsoportot Rieb György, a Ferencváros elnöke hívta meg a tenderre. Bár a közel 1,8 milliárd forintos adóssággal klub szinte fizetésképtelen, a Kevin McCabe Sheffield-klubelnök vezette vállalat mégis lát fantáziát az egyesületben. Főként azért, mert a vételár az Üllői út és a Könyves Kálmán körút sarkán fekvő létesítményen kívül a hat plusz két hektáros telket is tartalmazza.

McCabe a pályázattal kapcsolatban még a Guardiannek sem árult el részleteket, azt azonban leszögezte, két héten belül a Scarborough minden tekintetben versenyképes anyaggal állhat elő.

"Az FTC az együttműködés lehetőségét felvetve valóban megkeresett bennünket. A terveket is felvázolták, a célok a következők: a létesítmény feleljen meg az európai szabványoknak, a másik kényes kérdés pedig a stadion melletti terület átépítése” – mondta McCabe.

A Sheffield United elnöke nem rejtette véka alá, hogy véleménye szerint a zöld-fehér gárdánál tehetséges futballistákat nevelnek, ebből pedig hosszú távú együttműködés esetén mindkét fél profitálhat. McCabe azt is elmondta, hogy megállapodás esetén a futballcsapat működtetésében is szívesen szerepet vállalnának, ehhez pedig megvannak a megfelelő szakemberek Sheffieldben.

"Kiváló futballisták vannak Magyarországon és egy kicsit jobb technikai képzéssel az ország visszanyerhetné régi dicsőségét a nemzetközi színtéren is. A legtehetségesebb játékosok öt éven belül a Sheffield Unitedben szerepelhetnének” – mondta McCabe.

A két sikertelen kísérlet után a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) június 27-én harmadszor is kiírta a pályázatot az Üllői úti stadion és a hozzá tartozó területek tulajdonjogának értékesítésére. Limitként pedig 4,16 milliárd forintos árat határozott meg a KVI.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik