Sportrádió: Simon Attilának fáj, hogy Pintér Attila nem hívta be a válogatottba

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.10.02. 21:45
null
Simon Attila sajnálja, hogy Pintér Attila annak idején nem adott neki lehetőséget (Fotó: Sportrádió, Nemzeti Sport/NS-Montázs)
A Sportrádió Hazafutás című műsorában Simon Attilával, a labdarúgó NB I 2013–2014-es idényének társgólkirályával beszélgetett a műsorvezető, Balogh Balázs.


A 40 éves labdarúgó jelenleg a Pest vármegyei első osztályú Dunavarsány játékosa, emellett nemrég egy televíziós valóságshow-ban szerepelt.

Az interjúban Simon Attila beszélt diósgyőri éveiről – a csatár Miskolcon mutatkozott be az élvonalban.

„Életem egyik legszebb két éve volt, amit Diósgyőrben eltöltöttem. Azt gondolom, azt a miliőt senkinek sem kell bemutatni, amikor hétről-hétre hat-nyolcezer ember előtt játszottunk. Ott futballistának érezte magát az ember, annak ellenére, hogy nem a dobogóért harcoltunk.”

Simon Attila kijelentette, ha nem lett volna rossz viszonya Tomiszlav Sziviccsel, akár már a 2012–2013-as idényben összejöhetett volna számára a gólkirályi cím a magyar élvonalban. Végül egy évvel később ő lett az NB I legjobb góllövője – Nikolics Nemanjával holtversenyben.

A műsorban szóba került, hogy a csatár annak idején kimagasló hazai teljesítménye ellenére miért nem lett válogatott.

„Ez életem talán egyik legnagyobb szívfájdalma. Nem gondolom, hogy kellett volna lennie ötven válogatott meccsemnek, de talán megérdemeltem volna egy olyan esélyt, mint amilyet például később Hahn János, Varga Barnabás vagy Ádám Martin kapott” – panaszolta Simon Attila, aki nem értett egyet Pintér Attila azon döntésével, hogy nála akkoriban jóval kevesebb gólt szerző csatárokat is behívott a válogatott keretbe.

„Személyesen nem beszéltem Pintér Attilával. Egyszer megkérdezték tőle, hogy az aktuális gólkirályt miért nem hívták be, azt mondta: mindenki sorra kerül.”

Az interjúban szóba került még a csatár újpesti időszaka és Csank János személye is. A beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg.

LABDARÚGÓ NB I, 2013–2014
A GÓLLÖVŐLISTA ÉLMEZŐNYE

18 gólos
Simon Attila (MVM-Paks)
Nikolics Nemanja (Videoton)

15 gólos

Lencse László (Puskás Akadémia)

14 gólos
Radó András (Haladás)

12 gólos
Koller Krisztián (Pécsi MFC)

11 gólos
Böde Dániel (Ferencváros)

10 gólos
Ibrahima Sidibe (DVSC-Teva)
Kanta József (MTK)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik