R. B. 2021.02.26 16:08 Frissítve: 2021.02.26 16:48

Női kézi: Planéta Szimonetta a DVSC-ben folytatja

A női kézilabda NB I-ben szereplő DVSC a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette Planéta Szimonettát, a francia Chambray Touraine 27 esztendős válogatott jobbátlövőjét, aki júliusban csatlakozik a magyar csapathoz, és két évre írt alá.

 

Planéta Szimonetta a nyáron hazatér (Fotó: Török Attila)
 
Planéta: Azon gondolkodtam, hogy abbahagyom a pályafutásomat

A korábbi Győri Audi ETO-játékos 2017-ben igazolt Franciaországba, ám sérülés és műtétek miatt 2019 márciusa óta nem lépett pályára tétmérkőzésen.

A közel két méter magas kézilabdázó januárban elárulta, jól halad a felépülése, s reményei szerint március végén vagy április elején újra játszhat.

„Egy sportolónak a legrosszabb a lelátón ülni és nézni a meccseket, egy ilyen alkalommal döntöttem el, hogy muszáj újra felépíteni magamat – mondta Planéta kétéves debreceni szerződésének aláírása után. – Most már közel a visszatérés, március végén, április elején újra játszhatok, már nagyon várom!”

A fél évtizede légióskodó átlövő, arról is beszélt, hogy mi motiválta a hazatérésben.

„Nagyon élvezem az itteni életet, de már egy ideje gondolkodom azon, hogy hazamennék – folytatta a DVSC honlapjának. – Hiányzott a család, a barátok, s az elmúlt egy évben a járványhelyzet miatt még erősebb lett ez az érzés. Most 27 éves vagyok, amikor kijöttem, három-négy évben gondolkodtam, az volt a tervem, hogy bombaformában térek haza. Ettől még messze vagyok, de remélem, ennek is eljön az ideje. Feldob, hogy a világ legerősebb női bajnokságában játszhatok, egy olyan csapatban, amelynek nagy tervei vannak. Játszottam már ellenfélként Debrecenben, tudom, hogy remek a szurkolótábor, csodálatos a hangulat a csarnokban. A keretből sok mindenkit ismerek, Hornyák Dodóval, Korsós Dorinával és Csapó Kyrával Győrben játszottam együtt, Kovács Annával és Tóvizi Petrával pedig a válogatottban találkoztam. Tudom, hogy fiatal csapat a DVSC, olyannyira, hogy Szabó Ninának egy Nagy László Nemzetközi Kézilabdatáborban az edzője is voltam. Nagyon örültem, amikor megkeresett a Loki, nem sokat gondolkodtam, már várom az új kihívást!”

A Debrecen irányítását a nyártól Szilágyi Zoltán, a Vác vezetőedzője veszi át. Köstner Vilmos korábban jelezte, a mostani az utolsó idénye a DVSC kispadján.

Planétához hasonlóan a nyáron érkezik Debrecenbe Korsós Dorina, aki a visszavonuló Vantara-Kelemen Éva helyét veszi át a Lokiban. Távozik Elke Karsten argentin válogatott átlövő és Jelena Deszpotovics is. A montenegrói válogatott játékos a Győri ETO-ban folytatja karrierjét.

2021.04.18 11:05:47

Kézilabda H. Á.

Az első meccs 27 gólos magyar győzelme után a visszavágón 29-cel nyertek Szucsánszkiék.

2021.04.16 15:55:35

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Ezzel lényegében kijutott a világbajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott.

2021.04.15 21:10:14

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az utolsó tíz percre, borítékolhatóan minimum tízgólos előnynél Ambros Martín vezetőedző nyugodtan beküldheti a pályára. És akkor jöhet tíz perc folyamatos vastaps, standing ovation, neki szóló ének, aztán pedig a lefújás után mindenkinek rengeteg könny és szép emlék.

2021.04.13 11:50:00

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

A 66 éves mesteredző úgy véli, a siker a legjobb orvosság konfliktus ellen.

2021.04.12 14:23:52

Kézilabda NAGY PÉTER, VINCZE SZABOLCS, HATÁR DÁVID (percről percre)

A rekordgyőztes bakonyi együttes 28. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát.