Női kézi NB I: válogatott balszélsőt igazolt a DVSC

Vágólapra másolva!
2021.01.11. 18:33
null
Korsós Dorina hazatér (Fotó: Imago Images)
A 25 éves Korsós Dorina négyévnyi németországi légióskodás után tér haza, nyártól a DVSC visszavonuló csapatkapitányának, Vantara-Kelemen Évának a helyét veszi át a Loki keretében.

 

A 25 éves játékos Kecskeméten született és itt is kezdett el kézilabdázni, majd nem sokkal a 16. születésnapja előtt, 2011 nyarán került Győrbe. Néhány hónappal később be is mutatkozott a honi élvonalban, a Szekszárd elleni mérkőzésen négy góllal tette le a névjegyét a felnőttek között. Az ETO-nál töltött fél évtized alatt öt-öt bajnoki- és Magyar Kupa-aranyérem megszerzéséből vette ki a részét, s háromszoros BL-győztesnek vallhatja magát – idézte fel Korsós eddigi pályafutásáról a dvsckezilabda.hu.

A 2014–2015-ös szezonban őt választották a Bajnokok Ligája legjobb védőjátékosának. 2017 nyarán került a német Metzingenhez, ahonnan nyáron, négy év után tér vissza Magyarországra.

Korsós kétéves szerződést írt alá a DVSC-vel, a pályafutását a szezon végén befejező csapatkapitány, Vantara-Kelemen Éva helyére érkezik.

„Négy éve élek Németországban, hiányzik a család, főleg a jelenlegi helyzetben, amikor nem olyan könnyű hazaugrani néhány napra – beszélt hazatérése személyes okairól a Loki honlapjának. – Amikor a menedzserem felvetette, hogy a DVSC balszélsőt keres, nem sokat gondolkodtam, hiszen egy nagyon erős bajnokságban szerepelhetek majd. Tetszik, ami Debrecenben történik, szimpatikus a csapat, tudom, hogy a városban nagyon szeretik a kézilabdát. Csapó Kyrával és Hornyák Dodóval játszottam együtt Győrben, de a többiek sem lesznek ismeretlenek, nagyon örülök, hogy ebben a csapatban folytathatom a pályafutásomat!”

Korsós 2015-ben mutatkozott be a magyar válogatottban, ám az elmúlt években nem tudott stabil kerettaggá válni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik