nemzetisport.hu 2018.02.12 16:10 Frissítve: 2018.02.12 19:36

Női kézi: két norvég és egy francia érkezik az ETO-hoz – hivatalos

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata Veronica Kristiansen és Kari Brattset személyében két norvég játékossal, valamint a francia Amandine Leynaud-val erősíti meg a keretét a következő szezonra. Tomori Zsuzsanna, Kiss Éva és Puhalák Szidónia pedig szerződést hosszabbított a zöld-fehérekkel – adta hírül a klub honlapja.


A Győri ETO ezzel a videóval mutatta be a hosszabbítókat és az érkezőket

 
Világklasszis francia kiszemelt Győrben 
Norvég átlövőt igazol a Győr

A Győri Audi ETO KC vezetősége a 2018–2019-es évad hazai, valamint a nemzetközi megmérettetéseire is ütőképes keretet állított össze. A csapatnál továbbra is a rutinos magyar és külföldi válogatottakra épülő keretet terveznek az új szezonra. Ennek szellemében három hosszabbító mellett három új sportoló érkezése vált biztossá – áll a klub által hétfő délután kiadott közleményben.

Amandine Leynaud és Veronica Kristiansen lehetséges érkezéséről már korábban beszámoltunk (lásd jobbra), rajtuk kívül Kari Brattset is Győrbe költözik a nyáron. 

„Szeretném megköszöni Győr város vezetésének, főszponzorunknak, az Audi Hungária Zrt.-nek, további támogatóinknak és természetesen nagyszámú lelkes szurkolóinknak is, hogy közösen lehetővé teszik a következő évadra is egy fantasztikus csapat összeállítását Győrben. Célunk továbbra is az, hogy megőrizzük vezető szerepünket a hazai és a nemzetközi klubkézilabdázás élvonalában, és a lehető legjobb eredményt érjük el az új évadban is” – nyilatkozta Bartha Csaba elnök.

Tomori Zsuzsanna továbbra is a győri színeket képviseli, 1+1 éves szerződést írt alá a napokban.

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra tudtam hosszabbítani, remekül érzem magam Győrben. A klub és a szurkolók is mindenben támogattak az elmúlt három nehéz, sérülésekkel tarkított évben. Bíztam benne, hogy kapok arra lehetőséget, hogy ezt vissza is tudjam adni. A formám jön vissza, de a csúcsformámtól azért még messze vagyok. Tavaly a final fourra kerültem jó formába, idén azon leszek, hogy ez mihamarabb bekövetkezzen” – mondta Tomori Zsuzsanna.

A magyar válogatott kapusa, Kiss Éva is megtoldotta nyáron lejáró szerződését, még egy szezon erejéig biztosan a Győri Audi ETO KC kapuját védi.

„Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk, nagyon jól érzem magam a klubnál. Örülök neki, hogy számítanak rám, hiszen a világ egyik legjobb csapatában folytathatom jövőre is. A célok hasonlóak, szeretnénk mindenhol a legjobb eredményeket elérni. Egyéni szinten szeretnék még tovább fejlődni” – nyilatkozta Kiss Éva.

Puhalák Szidónia meghálálná a bizalmat (Fotó: gyorietokc.hu)

A bal szélen és akár szükség esetén beállóban is bevethető fiatal szélső, Puhalák Szidónia 1+1 éves szerződést írt alá a klubbal.

„Természetesen nagyon boldog vagyok, hiszen minden kisgyermek álma, hogy Győrben játszhasson egyszer. Szeretnék stabil játékos lenni itt, az Audi ETO-ban, ez most a következő célom, és persze szeretnék mindent megnyerni a csapattal. Remélem, jó játékkal tudom meghálálni a bizalmat” – nyilatkozta Puhalák Szidónia.

A szezon végén végleg visszavonuló Anja Althaus helyett a norvég Kari Brattset érkezik a Vipers Kristiansand csapatától. A legutóbbi világbajnokságon ezüstérmes 26 esztendős norvég beálló 2+1 évre kötelezte el magát Győrbe.

„Nagyon örülök, hogy a válogatottbeli csapattársaimmal klubszinten is együtt játszhatok, ez nagy segítség lesz nekem a beilleszkedésben. Nagyon várom, hogy zöld-fehér mezben is együtt szerepelhessünk. Nagyon izgatott vagyok, hogy hamarosan Győrben játszhatok, és én magam is megtapasztalhatom a szurkolótábor támogatását. Egyik álmom válik valóra azzal, hogy olyan szintű csapatokkal szemben léphetek majd pályára, mint a zöld-fehérek ellenfelei. Nagy terveim, ambícióim vannak. Természetesen szeretnék bajnoki címeket szerezni a csapatommal, és remélem, hogy én is hozzá tudok járulni a csapat sikereihez” – mondta Kari Brattset.

Kari Brattset (középen) a 2017-es Franciaország–Norvégia vb-döntőn (Fotó: AFP)

Rutinos, nagy BL-tapasztalattal is bíró jobbkezes átlövőt igazolt a csapat Dániából, az FC Midtjyllandtól érkező Veronica Kristiansen 3 éves szerződést írt alá Győrben. Megszerzése azért is nagyon értékes, mivel érvényes szerződés kötötte dán klubjához, így az ő játékjogát meg kellett vásárolni jelenlegi klubjától.

„Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy magamra ölthetem a zöld-fehér mezt a következő szezonban
– mondta a 27 éves Veronica Kristiansen. – Hihetetlen hangulat van Győrben. Nagyon várom, hogy találkozzak a szurkolókkal, nagyon támogatónak tűnnek, szeretném mihamarabb megismerni őket. Együtt képesek vagyunk teljesíteni a kitűzött céljainkat. Szeretném a legjobbat kihozni magamból, ezért dolgozom nap mint nap, ez adja számomra a motivációt.”

Friss világbajnok kézilabdázó is csatlakozik a Győri Audi ETO KC keretéhez nyártól. Amandine Leynaud Macedóniából teszi át székhelyét a Rába partjára 1+1 év erejéig.

„ Ez a klub nagyon sokat jelent számomra, hiszen a kézilabdázás történelmének legjobb klubjáról van szó. Minden játékos szeretne itt, ilyen csapattársakkal játszani. Remek lehetőség előtt állok, és nagyon boldog vagyok, hogy végre Győrben szerepelhetek” – nyilatkozta a Vardar Szkopjétől érkező 31 éves francia kapus.

Amandine Leynaud számára nagyon sokat jelent a győri klub (Fotó: AFP)

 

2021.09.26 15:09:41

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A második félidőben állva hagyta az ETO az oroszokat, és iskolajátékkal nyert.

2021.09.25 15:35:42

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Bíró emberfeletti teljesítményére és Bölk góljaira alapozva jöhetett létre a történelmi FTC-siker.

2021.09.23 18:07:44

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Néha zseniálisan, néha csapnivalóan kézilabdázott a magyar csapat a BL-ben, Dujsebajevék ellen ennyi kevés volt.

2021.09.22 18:07:10

Kézilabda R. Gy.

A biztos hazai győzelem mellett megszületett a Pick Szeged 6000. gólja a BL-ben.

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.