Női kézi: világklasszis francia kiszemelt Győrben – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2018.01.29. 22:23
null
Amandine Leynaud Győrben köthet ki (Fotó: AFP)
Macedón sajtóértesülés szerint minden légiósától megválik a nyáron a Vardar Szkopje női kézilabdacsapata. Magyar szempontból a legérdekesebb szál, hogy Amandine Leynaud, a Vardar világbajnok francia kapusa a következő szezonban a Győri Audi ETO-ban folytathatja pályafutását.

A Sportmedia.mk értesülése szerint a győri vezetők már elküldték ajánlatukat és a válaszra várnak. Leynaud 2013-ban érkezett Szkopjéba, a szerződése 2019 nyarán járna le. A portál azonban úgy tudja, elképzelhető, hogy a felek meg tudnak állapodni, így a világklasszis kapus már a nyáron a magyar klubhoz kerülhet.

Amennyiben az átigazolás összejön, a Vardar a második friss világbajnokát veszíti el. Mint megírtuk, a jobbátlövő Alexandra Lacrabere ugyanis már megegyezett a CJF Fleury Loiret-vel.

Mindezek a mozgások más megvilágításba kerülnek az Ekipa cikkét olvasva, mely szerint a szkopjei klubvezetés hétfőn bejelentette a légiósoknak, hogy a következő szezonban már nem tartanak igényt rájuk, a 2018–2019-es évadban csupán fiatal hazai játékosokra támaszkodnak. Lacrabere és Leynaud mellett így távozhat a szerb Andrea Lekics és Dragana Cvijics, a montenegrói Jovanka Radicsevics is, míg a horvát Andrea Penezic befejezi pályafutását.

A portál szerint hasonló helyzet fenyeget a BL-címvédő férficsapatnál is Sterbik Árpád már megegyezett a Veszprémmel, Luka Cindric a Kielcével, míg Raúl González a PSG edzője lesz. Ilija Abutovics és Jorge Maqueda a Rhein-Neckar Löwenhez tart (utóbbival kapcsolatban a Szeged érdeklődéséről is hallani), de érdeklődnek Vuko Borozan, Mijajlo Marszenics és Joan Canellas iránt is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik