Női kézi: norvég átlövőt igazol a Győr – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.12. 14:32
null
Veronica Kristiansen a 2017-es világbajnokságon, a Hollandia elleni elődöntőben (Fotó: AFP)
Dán sajtóhír szerint a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata kivásárolja szerződéséből Veronica Kristiansent, a Midtjylland norvég balátlövőjét, aki a következő szezont már a magyar klubban kezdi.

 

 

Veronica Kristiansen 2015-ben világbajnokságot, 2014-ben és 2016-ban Európa-bajnokságot nyert a norvég válogatottal. Tavaly novemberben 2021-ig szerződést hosszabbított a dán Midtjyllandal, de a dán TV2 értesülése szerint az ETO kivásárolja őt – összeget nem említ az oldal –, így a következő szezontól már a győrieket erősíti.

Kristiansen ismerősök közé érkezne, hiszen honfitársai közül Kari Aalvik Grimsbö, Stine Oftedal és Nora Mörk is az ETO-t erősíti, bár utóbbi a múlt héten keresztszalag-szakadást szenvedett, így fél évig biztos nem léphet pályára.

A TV2 megkereste a klubokat, de egyik sem kívánta kommentálni a hírt, ahogy maga Kristiansen sem. A győrieket a Nemzeti Sport is megkérdezte, a klub nekünk sem kommentálta a 27 éves balátlövő érkezését. Azért is lenne furcsa Kristiansen megszerzése, mert azon a poszton Eduarda Amorim, Anne Mette Hansen és Tomori Zsuzzsanna is rendelkezésre áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik