Női kézi Eb: ez már kabaré – egy 20 méteres úthoz is buszra kell szállni a játékosoknak

N.T. N.T.N.T. N.T.
Vágólapra másolva!
2020.12.04. 16:14
null
Sandra Toft ott lehet a dánok első meccsén (Fotó: AFP)
Már többször leírtuk, hogy milyen rendhagyó körülmények között zajlik Dániában a női kézilabda Európa-bajnokság, ennek láthatjuk most újabb példáját. 

Mint ismert, rendkívül szigorú járványügyi előírások mellett rendezi meg Dánia a kontinenstornát. A csapatok az érkezésüktől kezdve csak az úgynevezett vörös buborékban tartózkodhatnak, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy kizárólag a szálloda és a csarnok között mozoghatnak, előbbi helyen sem hagyhatják nagyon el az emeletüket.

A szervezők nagyon komolyan veszik a szabályok betartását, így esett meg a házigazda dán válogatottal, hogy miután a játékosok befejezték a labdás edzésüket, és átmentek volna a konditerembe, amelynek bejárata nagyjából 20 méterre van a szomszéd épületben, buszra kellett szállniuk.

Az alsó épületben volt a labdás edzés, onnan kilépve a piros körön belül buszra szállnak a játékosok, és mennek egy sarkot a szomszéd épület bejáratáig (Forrás: sport.tv2.dk)
Az alsó épületben volt a labdás edzés, onnan kilépve a piros körön belül buszra szállnak a játékosok, és mennek egy sarkot a szomszéd épület bejáratáig (Forrás: sport.tv2.dk)

Az utat megtehették volna maguk is, de ebben az esetben elhagyták volna a vörös zónát, ami tilos. Így aztán a csapat autóbuszra szállt, ami a sarkon befordulva letette őket a kijelölt bejáratnál.

BÖLKÉK MAGUK DÖNTHETTÉK EL, PÁLYÁRA LÉPNEK-E ROMÁNIA ELLEN
Mint megírtuk, a román válogatottból Laura Chiper pozitív koronavírusztet produkált a Dániába érkezés után, és bár a ketret többi tagja negatív lett, a németek még szerdán is megpróbáltak halasztást kérni az EHF-től. Ez nem sikerült, így csütörtökön le kellett játszani a mérkőzést, aBildbeszámolója szerint azonban a játékosok maguk dönthették el, ki akar pályára lépni. Végül minden német vállalta a mérkőzést, amit22–19-re nyertek meg Emily Bölkék.

„Néha igazán butaságnak tűnnek a szabályok, ha racionálisan belegondolunk. De el kell fogadnunk, hogy ezek az előírások”mondtaaz eset kapcsán a dán válogatott jobbátlövője, Mette Tranborg.

Jesper Jensen szövetségi kapitány annyit tett hozzá, reméli, észszerűsítenek a szabályokon, de természetesen a legfontosabb a biztonság.

Per Bertelsen, a dán szövetség elnöke gyorsan leszögezte, a kezdés előtt világosan elmondták, aki vét a szabályok ellen, és elhagyja a vörös zónát, egyből hazaküldik.

A játékosok a sajtó képviselőivel sem találkozhatnak, erre készített egy látványos megoldást a dán Tv2. A kapus Sandra Toft egy zöld háttér előtt ült le, és így vetítették ki, mintha ott lenne a stúdióban a műsorvezető és a szakértők társaságában. A kapus szereplése egyébként egészen az utolsó pillanatig kérdéses volt a szlovénok ellen, a pénteki edzés után azonban biztossá vált, vállalni tudja a játékot.

Így tűnt fel a semmiből Sandra Toft a műsorban:

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÁNIA
CSOPORTKÖR,1. FORDULÓ
A-CSOPORT (HERNING)
18.15:
Franciaország–Montenegró
20.30:Dánia–Szlovénia (Tv:Sport1)
C-CSOPORT (KOLDING)
18.15:
Magyarország–Horvátország (Tv:Sport1)– élőben az NSO-n!
20.30:Hollandia–Szerbia –elhalasztva
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik