A nézőcsúcs-beállítás megvolt, az újabb csoda elmaradt: BL-ezüstérmes a Fradi

Vágólapra másolva!
2023.06.04. 17:50
Az FTC-Rail Cargo Hungaria 28–24-re kikapott a Vipers Kristiansandtól 20 022 néző előtt az MVM Dome-ban a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében. A sorozat bronzérmét a Győr szerezte meg.
Ezüstérmes a Ferencváros (Fotó: Árvai Károly) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!
Ezüstérmes a Ferencváros (Fotó: Árvai Károly) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ (MVM Dome)
DÖNTŐ

Vipers Kristiansand (norvég)–FTC-Rail Cargo Hungaria 28–24 (14–13)
Budapest,
MVM Dome, 20 022 néző (telt ház, világrekord-beállítás). V: Prastalo, Balvan (bosnyákok)
KRISTIANSAND:
KATRINE LUNDE – Knedlíková 3 (1), Waade, Jezic 1, JERÁBKOVÁ 4, ROBERTS 5, NAES ANDERSEN 6. Csere: Börjesson (kapus), VJAHIREVA 6, Tchaptchet 1, Sercien-Ugolin, Dahl 1, Höve 1, Dahlum, Hesselberg, M. Andersen. Edző: Ole Gustav Gjekstad
FTC: Bíró B. – Malestein 2, Klujber 2 (2), Szucsánszki, Kisfaludy 1, BÖLK 5, Márton G. 2. Csere: Janurik (kapus), Tomori, Cvijics 3, LEKICS 5 (3), Szöllősi-Zácsik 3, Stolle 1, Hársfalvi, Kukely A. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 11. perc:
5–1. 15. p.: 9–4. 20. p.: 12–9. 26. p.: 14–11. 38. p.: 21–14. 44. p.: 24–16. 47. p.: 24–19. 53. p.: 27–19
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 6/5
MESTERMÉRLEG
Ole Gustav Gjekstad:
– Elképesztő mérkőzés, nagy csata volt, köszönet érte az FTC-nek és Elek Gábornak. Kiváló edző, remélem, hamarosan újra találkozunk a pályán. Fantasztikus, amit a játékosaink a teljes idényben és ezen a hétvégén véghez vittek. Katrine Lunde egy legenda, nagyon fontos volt az ő teljesítménye. Az újabb aranyérem tökéletes zárása volt a Vipersnél töltött időszakomnak.

ÖSSZEFOGLALÓ

Ez hihetetlen! Valóban megtörtént? Sokan ébredhettek vasárnap ezekkel a gondolatokkal a diadalittas szombat este után a Ferencváros szurkolói és játékosai közül. És valóban, a metzi csoda után Budapesten, a négyes döntő első napján megismételte bravúros játékát Elek Gábor csapata, amely huszonegy év elteltével jutott újból a legrangosabb európai kupasorozat fináléjába. A Fradi-ultrák az „Itt nem állhatunk meg!” feliratú molinót feszítették ki a szombati elődöntőt megelőzően, s ha már az aranyért játszhat a Magyar Kupa-győztes, miért kellene, hogy megálljon a sporttörténelmi siker kapujában? A nyomás nélküli játék úgyis annyira bejött a Ferencvárosnak az előző találkozókon, akkor miért izgulná túl a kétszeres címvédő Vipers Kristiansand elleni találkozót, amelyen tényleg csak nyerhet? A franciaországi bravúr óta amúgy is minden mérkőzés ajándék a fővárosiaknak, akik igyekeznek megélni azok minden pillanatát.

Igaz ez a magyar csapat szurkolóira is, akik már a bronzmérkőzés félidejében elkezdték megtölteni saját szektorukat, s előkészíteni látványos koreográfiájukat, egy élőképet a történelmi fináléra. „A Jóisten és a Fradi-tábor legyen velünk!” – ezt Elek Gábor mondta nem sokkal a kezdés előtt. Utóbbi nem is volt kérdéses, s ha a szombati világrekordot jelentő nézőszám esetén őrült hangulatról írtunk, akkor szavakkal nem kifejezhető az a hangorkán, ami a bemutatáskor Szucsánszki Zitáékat a pályán fogadta.

Az már a döntő előtt biztos volt, hogy valamelyik csapat történelmet ír: a Vipers sorozatban harmadszor készült megnyerni a BL-t, amivel a Győr 2017–2019 közötti rekordját állította volna be, míg a Fradi a CSM Bucuresti 2016-os bravúrját akarta megismételni, amikor a román csapat a négyes döntő újoncaként hódította el a trófeát.

Mindenesetre a legnagyobb kérdés az volt, hogy a Ferencváros regenerációja hogyan sikerült, ugyanis ahhoz, hogy legyen esélye a címvédő ellen, s végig meg tudja állítani lendületes támadójátékát, rendkívül jó fizikai állapotban kellett lennie. A visszarendeződéssel nem is volt nagy gondjuk a zöld-fehéreknek, a Vipers gólgyárosa, Markéta Jerábková megállításával azonban akadtak problémák. Ki más lőtte volna a finálé első magyar gólját, mint a budapestiek legeredményesebb játékosa, Klujber Katrin, méghozzá hetesből, ez volt azonban az első tíz percben az egyetlen alkalom, amikor a több mint tízezer Fradi-drukker örülhetett. Hiába villant Emily Bölk, s talált be kétszer Katrine Lunde hálójába, mindig volt válasza Anna Vjahireváéknak – főleg, hogy az első negyedórában a védések sem jöttek Bíró Blankától, akit így gyorsan le is kapott a pályáról a búcsúmérkőzésén dirigáló Elek Gábor.

A Fradi igyekezett belátható távolságban tartani a norvégokat, ahhoz azonban, hogy szorossá tegye a párharcot, több kiemelkedő teljesítményre volt szükség. Szólt is a lelátóról a „Harcoljatok! Harcoljatok!” rigmus, bár talán küzdésből volt a legkisebb hiány a magyar oldalon, minden labdáért, találatért kőkeményen megdolgoztak a lányok. Szöllősi-Zácsik Szandra szombatihoz hasonló kapufás bombája után az egész csarnok állva tombolt: 13–11-nél két gólra zárkózott fel az FTC. Nagyon kellett, hogy két perccel a szünet előtt Janurik Kinga bravúrral védje a hatosról üresen lövő Vjahireva kísérletét, főleg, hogy a következő támadásnál izgulni kellett: csak a videobírónak köszönhetően lehetett megítélni Szöllősi-Zácsik vonal mögé pattanó labdáját. Egyre nagyobb eksztázis lett úrrá a lelátón, nemhiába: másodpercekkel a dudaszó előtt ismét a magyar válogatott balátlövő talált be, így a félidőben mindössze egy gól volt a címvédő előnye (14–13).

Rosszkor jött a szünet az egyre jobban lendületbe jövő Fradinak, amely támadásban hosszú percekig gólképtelen volt a folytatásban, míg hátul nagyon könnyelműen védekezett. S ha ez nem lett volna elég, a 36. percben elvesztették a zöld-fehérek a védőspecialista Tomori Zsuzsannát is, akit ütés miatt állítottak ki piros lappal a többször megkérdőjelezhetően ítélkező bosnyák játékvezetők. Angela Malestein majd' negyven perc után talált be először (21–15), ezzel hatperces gólcsendet szakított meg, de látszott, mentálisan és fizikailag is elfáradtak a ferencvárosi játékosok. Klujber Katrin hetest, majd a következő támadásnál egy ziccert is Lundéba lőtt, hátul pedig sorozatban kapta a gólokat csapata, így az utolsó negyedórára tulajdonképpen eldőlt, melyik együttes ír aranybetűkkel történelmet.

A címvédő akarata érvényesült, amely a második félidőben felőrölte ellenfelét – a Fradi küzdött, hajtott becsülettel, de a harmadik csodára már nem maradt ereje, s ezüstérmes lett a sorozatban. Mindenesetre így sem érheti szó a ház elejét, mert amit ebben az évadban a Ferencváros véghez vitt, megérdemelte a rekordszámú szurkolótól kapott tapsvihart. 28–24

VÉLEMÉNYEK
Katrine Lunde, a Vipers kapusa:
– Nehéz szavakat találni, borzasztóan boldog és büszke vagyok. Elképesztő volt ebben a légkörben játszani az FTC ellen, amely kiváló csapat, remek játékosokkal és jó átlövőkkel. Nagyon kemény mérkőzés volt, de okkal lehetünk büszkék az újabb sikerre.
Alicia Stolle, az FTC jobbátlövője:
– Rendkívül nehéz volt ez az idény, tele hullámhegyekkel és -völgyekkel. Végül ezüstérmet akasztottak a nyakunkba, végig harcoltunk a döntőben is, büszkék lehetünk erre a teljesítményre, és amit elértünk.

BRONZMÉRKŐZÉS
Győri Audi ETO KC–Esbjerg (dán) 28–27 (16–9)

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK
A végeredmény: 1. Vipers Kristiansand (Martine Andersen, Sofie Börjesson, Karine Dahlum, Ana Debelic, Mina Hesselberg, Ulsaker Tuva Höve, Markéta Jerábková, Katarina Jezic, Kaurin Vilde Jonassen, Jana Knedlíková, Katrine Lunde, Sunniva Naes Andersen, Nerea Pena, Jamina Roberts, Julie Poulsen, Oceane Ugolin Sercien, Lysa Tchaptchet Defo, Marta Tomac, Ragnhild Valle Dahl, Anna Vjahirjeva, Silje Katrine Waade, Maria Hann Yttereng. Edző: Ole Gustav Gjekstad).2. FTC-RAIL CARGO HUNGARIA (Bíró Blanka, Emily Bölk, Buzsáki Bodza, Dragana Cvijics, Czirjenics-Kovacsics Anikó, Beatrice Edwige, Hársfalvi Júlia, Imre Szofi, Janurik Kinga, Kármán Luca, Kisfaludy Anett, Klujber Katrin, Kovács Anett, Kukely Anna, Andrea Lekics, Angela Malestein, Márton Gréta, Papp Dorka, Sass Kincső, Alicia Stolle, Szöllősi-Zácsik Szandra, Szucsánszki Zita, Tomori Zsuzsanna. Edző: Elek Gábor). 3. GYŐRI AUDI ETO KC (Linn Blohm, Yvette Broch, Kari Brattset Dale, Jelena Deszpotovics, Faluvégi Dorottya, Farkas Júlia, Fodor Csenge, Ana Gros, Győri Alexa, Győri-Lukács Viktória, Anne Mette Hansen, Line Haugsted, Veronica Kristiansen, Amandine Leynaud, Estelle Nze Minko, Stine Oftedal, Ogonovszky Eszter, Rju Un Hi, Schatzl Nadine, Silje Solberg, Raphaelle Tervel, Sandra Toft, edző: Ambros Martín). 4. Team Esbjerg (dán)

PERCRŐL PERCRE


A Fradi-tábor ismét elénekelte a Himnuszt. És úgy élteti a csapatot, mintja győzött volna, kap a dicséretekből Elek mester is.


60. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

60. perc Stollét blokkolják, Janurik véd még egyet. 28–24!

59. perc Cvijics a léc alá pattint. 28–24!

Jár a taps, mindkét csapatnak! Az MVM Dome közönsége pedig felállva tapsolja meg a pályán lévőket.

58. perc Lekics jobbal a jobb alsóba lő. Lekics beérte Görbicz Anitát a final fourok örök góllövőlistáján, a második Reistad mögött.

57. perc Roberts és Lekics lövése is rossz, Roberts passza rossz. Kontra, Kukely kiharcol egy hetest.

55. perc Lekics jobbal a jobb alsóba lő, 28–22.

55. perc Lekics kiharcol egy hetest, két perc Jezicnek.

55. perc Knedlíková a bal alsóba lő Vjahireva pattintott passza után, Lunde meg fogja Bölk átlövését. Ennyi volt? Alighanem.

55. perc Norvég időkérés.


54. perc
Ám azonnal válaszol Naes Andersen, Cvijics beállóból a bal alsóba lő. 27–21

52. perc Malestein is ziccert ront jobbról, majd Naes Andersen és Lekics gólváltása.

51. perc Kukely szélről lő, de Lunde szépen véd. 31/15, 43 esztendősen hős.

Ezt Lunde nyerheti meg a Vipersnek, 30 lövésből 14-et védett már a hivatalos adatok szerint – jelentik.

50. perc Defo lerántja Zácsikot, két perc. 26–19

49. perc Knedlíková értékesít egy hetest Bíróval szemben.


48. perc
Lekics átlövése a kapusé.

47. perc Lekics lövése a hálóba csusszan! A kapussal együtt. 25–19, de csak Jezic betöréséig.

46. perc Stolle és Kisfaludy remekül védekezik, utóbbi kiharcol gyorsan egy hetest is.

Egyre inkább kezd elúszni a meccs az FTC számára, s ha csak néhány másodpercre is, de most a Vipers-szurkolók hangosabbak voltak, mint az FTC-drukkerek.

Az idő fogy, de az FTC nem tud zárkózni. A zöld-fehérek néggyel többször lőhettek kapura, de Lunde 10 és Börjesson egy védése mellett a Vipers csak nyolcat, az FTC 19-et hibázott eddig.

46. perc Kisfaludy jól védekezik, majd harciasan bevetődik, hiába lökik, és a jobb alsóba talál.

45. perc Lekics passzát Malestein bevarrja a jobb szélről beugorva. Taktikát változtatott, a kapus dereka mellett keresi a rést.

44. perc Zácsik lövése a kapusé, de Vjahireva a kapufát találja el, Jerábková meg két percet kap kézre ütésért.

Fotó: Árvai Károly
Fotó: Árvai Károly

44. perc Magyar időkérés.

44. perc Cvijics ront, Roberts nem, kezd elúszni a hajó. 24–16

43. perc Így meg pláne, Jerábková beugorhat a hatosról, jobba a jobb felsőbe lő.

42. perc Bölk újabb lövése azonban Lundéé... Érik a kapus hetedik BL-sikere...

42. perc Bölk
kezd belejönni, szép lövés. Janurik véd, de a kipattanó megkeresi Naes Andersent... 22–16

40. perc Klujber labdát szerez, kapura tör... de Lunde kifog rajta!

40. perc Zácsik kiharcol egy hetest, Klujber meg eltalálja a cserekapus Börjesson bal kezét!

39. perc Malestein végre eredményes, előtte bírói tévedéssel lőtt gólt Naes Andersen. Vjahireva lövése Januriké. 21–15

Újabb nézőcsúcs az MVM Dome-ban, az FTC szombati, Esbjerg elleni elődöntőjéhez hasonlóan a Vipers elleni finálé is telt házas, azaz 20 022 néző van a helyszínen.


38. perc Hazai időkérés.

37 perc Bölk lövése a kapusé, majd a passzát ellopja Jerábková, Naes Andersen, és könnyű gólt szerez.

37. perc Beállóból a bal felsőbe lő jobbal védhetetlenül Roberts. 19–14

Fotó: Árvai Károly
Fotó: Árvai Károly

A közönség sokadik alkalommal adja a bosnyák játékvezetői páros tudtára, hogy nem ért egyet az ítélettel, jelen esetben Tomori Zsuzsanna azonnali piros lapjával.

36. perc Piros lap Tomorinak!

35. perc
Álmosan kezd ismét a Fradi, Bölk a jobb alsó mellé lő a szaggatottról. Két perc lesz a videózás után? Bajban Tomori, arcon cserdítette könyökkel Vjahirevát.

Sokadszor a mérkőzésen zúg a „Mindent bele, mindent bele!” az FTC táborától, amely mindent megtesz, hogy győzelembe hajszolja a csapatot.

33. perc Stollét sáncolják, Vjahireva meg ismét betör két védő közé. 17–14! Zácsik passza rossz, Roberts köszöni szépen, a hatosig fut. Lekics a pályán.

33. perc Villámgól Robertstől.

32. perc Nes Andersen lövését védi Janurik, Márton a bal szélről középre tör, jobbal a rövid alsóba lő. 16–14

31. perc Vjahireva emberhátrányból is rést talál a falon, Malestein meg a harmadik ziccerét is elrontja!

31. PERC FOLYTATJUK!

Lekics vállal meggyógyult, tudta meg a Sport1.


Ez most talán még a szombati elődöntőnél is izgalmasabb. Akkor az Esbjerg elleni meccs hajrájában Elek Gábor nagyon higgadtnak tűnt, most meg mintha a körmét rágná – jelentik a helyszínről.

(IHF)
(IHF)



30. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

30. perc FRADI-HAJRÁ! Malestein a kapusba pazarolja a ziccerét, Zácsik egy másodperccel a vége előtt kilencről jobbal a jobb felsőbe lő! 14–13!

30. perc Remek védekezés után Fradi-támadás, Bölknek odaüt jezic, két perc.

29. perc Vjahireva lövése nem csapja be Janurikot, Zácsik távoliját védi Lunde... videobíró. Bent volt? Bent! 14 ott, 12 itt.

28. perc Roberts távolija a kapufán dörren, de övék marad a labda.

26. perc Höve a jobb szélről ballal a léc alá talál. 14–11

25. perc Véd mindkét kapus egyet. Bölk lövése a sáncról a léc fölé pattan. Zácsik eladja aztán.

A kezdeti izgatottság után egyre inkább magára talál az FTC. Az első 20 percben Elek Gáborék ugyanannyi lövésből értek el nyolc gólt, mint a Vipers 12-t, igaz, a magyar csapatnak épp néggyel több hibája volt, Lunde három védése mellett az FTC kapusai viszont még nem tudtak hozzátenni a meccshez.

24. perc Beáll Zácsik is, és bombagóllal jeleskedik!

23. perc Jó védekezés után Cvijics bevetődik, de azonnal válaszol lekicset feldöntve Defo. Ez hogyan nem lett belemenés? Ápolás, Lekics válla fáj. 13–10, Bölk a pályán Lekics helyett.

22. perc Norvég időkérés.

22. perc Két rossz norvég lövés között ziccert ront Kisfaludy, majd beáll Stolle, és szép átlövéssel írja be magát a meccsbe.

21. perc Lekics alsó lövése a blokké.

20. perc Lekics megvillan, hatalmas gól, és fontos. De Naes Andersen a bal szélről ismét a rövid sarokba lő, jobbal. 12–8


18. perc Vhajireva és Bölk gólváltása után Bölk kap két percet, pedig angyalian mosolygott a játékvezetőkre Jerábková arcon csapása után. Elek hevesen reklamál.

17. perc Bölk átlövése ismét zseniálisan egyszerű és zseniálisan pontos. Cvijics jól védekezik, Márton a hatosig fut, és a léc alá lő! 9–6


16. perc Magyar időkérés. "Olyanok vagyunk, mint az ijedt nyulak" – Elek mester bátrabb játékot és sokkal keményebb védekezést kér.

Bíró Blanka védés nélkül adta át a helyét Janurik Kingának – jelentik.

15. perc Lekics a kapufára lő, jön Janurik. De előtte Knedlíková, utána Roberts dob könnyedén gólt. 9–4

13. perc Cvijics kiharcol egy hetest. Klujber most a jobb sarokba lő, 7–4!


12. perc Bölk átlövésből ismét megvicceli Lundét, a jobb sarokba lő. De Naes Andersen a bal szélről azonnal eredményes. 7–3

11. perc Bölk okos gólt lő, Vjahireva gyorsan válaszol betörésből. Bíró nem védett még ma lövést.

10. perc Jerábková átlövése a kapufán csattant, kapus nélkül rohamoz a Fradi. Ellökik Klujbert, üres kapus gólt lő Jerábková. Elek sárga lapot kap reklamálásért. 5–1, a Fradi szeret úgy kezdeni a BL végjátékában, mint a Real Madrid a futballban... De ha újabb csoda következik, ki bánja?

9. perc Vjahirjeva elrepül, két perc Kisfaludynak.

8. perc Vjahireva nagy gólt dob betörés után, nagyon erőszakos. Márton lövése a kapusé.

Lekics, Tomori és Cvijics 5. BL-döntője a mai.

8. perc Klujbernél belemenés, Malestein ideges a védekezésben, ki kellett volna engednie egy labdát, ehelyett belekap. Hiába, BL-döntő...

6. perc Jerábková betörése remek, Malestein ziccerezése nem, aztán jól védekezik a Fradi. 3–1

Bár biztosan egyelőre nem vagyunk benne, de ezúttal talán elmaradhat a nézőcsúcs, miután az elveszített bronzmeccs után több Esbjerg-szimpatizáns is távozott, így abban a szektorban akadnak üres helyek. Igaz, az FTC-táborban egy gombostűt sem lehet leejteni, hiszen még a lépcsők is tele vannak – jelentik a helyszínről.

5. perc Lassú víz partot mos. Türelmes támadás végén Bölköt ellökik, hetes. Klujber fájós derékkal is ballal a bal alsóba lő! 2–1

Az FTC nem változtatott szombati keretén, ellenben a norvégoknál a kapus Julie Poulsen helyett a jobbátlövő, Martine Andersen került be Ole Gustav Gjekstad keretébe.

3. perc A hatosig kocoghat egy eladott labda után Vjahireva.

2. perc Jerábková elé szerencsével pattan a labda, a hatosról a jobb alsóba talál. 1–0

1. perc Bölk átlövését a bal alsó mellé botladozza a kapus. Pech.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A bemutatások után a Fradi-tábor vezérletével az MVM Dome-ban elénekelték a magyar Himnuszt, miközben a zöld-fehér szurkolók egy molinón búcsúztatták legendájukat, a pályafutása utolsó meccsét játszó Szucsánszki Zitát. „18 év hűség” – írták.

A magyar csapat zöld mezben és fekete nadrágban, az ellenfél magenta-fekete mezben és fekete nadrágban. Következik a játékosok bemutatása.

Elkezdődött a döntő ünnepsége. Színpompás, mint mindig, zenés-táncos.

Fotó: DSB
Fotó: DSB

Érik az újabb telt ház. Amíg a Vipers igencsak dallamos indulóját hallgattuk, egyre jobban megtelnek az MVM Dome sorai, már egyre kevesebb üres széket látni.

Óriási zajd csapnnak a Vipers-szurkolók, de a mérkőzésen már aligha lesznek képesek erre, hiszen a közvetlenül mellettük ülő FTC-tábor jelentősen nagyobb létszámmal bír.

„A Jóisten és a Fradi-tábor legyen velünk” – üzente a szurkolóknak a mérkőzés előtt Elek Gábor, az FTC vezetőedzője, akit a helyi műsorközlő a szombati elődöntő óta eltelt időszak legfontosabb feladatairól kérdezett: „Vacsora, regeneráció és alvás” – felelte az FTC mestere.

Fotó: DSB
Fotó: DSB


A győriek megszerezték a harmadik helyet.

Jöhet az utolsó fejezet! – Bobory Balázs jegyzete

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ
ELŐDÖNTŐ
FTC-Rail Cargo Hungaria–Team Esbjerg (dán) 30–29 (13–17)
Győri Audi ETO–Vipers Kristiansand (norvég) 35–37 (18–23)

– A szurkolóké az az egy gól?
– Rengeteget segítettek, nagyon hálásak vagyunk, hogy ennyi ember előtt játszhattunk. Ők voltak most a plusz egy ember és a plusz egy gól a pályán.

– A Vipersre mennyi figyelmet fordítottak?
– Semennyire sem készültünk rájuk, egészen idáig az Esbjerggel foglalkoztunk, és lépésről lépésre haladunk. Játszottunk a Vipers ellen ebben az idényben két mérkőzést, és vannak emlékeink, amikből tudunk merítkezni, de megnézzük a Győr elleni meccsüket is, mert abból tudunk a legtöbbet tanulni.


– A pénteki médianapon azt mondta, hogy a metzi csoda megismételhetetlen. Elnézést, de nagyot tévedett.

– Utólag én is bevallom, hogy tévedtem, és a csoda megismétlődött – ismerte el Márton Gréta. – Hihetetlen érzés, ha arra gondolok, hogy Bajnokok Ligája-döntőt játszik a Ferencváros, mert mindannyiunknak ez volt az álma, ezért kezdtük ezt az idényt olyan keményen, és ezért dolgoztunk egész évben. Mindenki szívét-lelkét kitette a pályára.

Kisfaludy Anetthez hasonlóan Márton Gréta szerint is az FTC szurkolói voltak a plusz egy ember és a plusz egy gól a pályán.– Mennyi energiájuk maradt a címvédő Vipers elleni döntőre?

– Most elég feldobott állapotban vagyok, de miután visszaértünk a szállodába és megvacsoráztunk, akkor ér el minket a fáradtság. Nagyon nehezen fogok aludni az adrenalin miatt, ahogy szerintem a többiek is, de remélem, hogy felkészültek leszünk és mindent megteszünk azért, hogy a legfrissebbek legyünk.


– 2010-ben juniorválogatottként került az NB I-be. Gondolta volna, hogy eljut a Bajnokok Ligája döntőjébe?
– Elég nehéz visszaemlékezni, mit érezhettem akkor. Most inkább csak arra szeretnék koncentrálni, hogy most mit értünk el – kezdett bele az FTC magyar válogatott beállója, Kisfaludy Anett. – Úgy jöttünk erre a hétvégére, hogy élvezni szeretnénk. Nem akartunk görcsölni és úgy érzem, ez sikerült is. Persze így könnyű beszélni, hogy nyertünk és döntőben vagyunk. Nagyon várom már a holnapot, de még a mostani győzelemnek is szeretnénk örülni.

– Márton Gréta azt mondta tegnap, hogy a metzi csoda megismételhetetlen, de úgy tűnik, nem volt igaza.
– Én is azt gondoltam, hogy ez megismételhetetlen, hogy egy idényben egy ilyen meccse van egy csapatnak, úgy látszik, hogy nekünk kettő is sikerült, de három a magyar igazság. Köszönjük a közönség támogatását, fantasztikus, ami itt volt ebben az arénában. Ezt az egy gól különbséget a szurkolóknak adnám, mert ahogy belehajszoltak minket a sikerbe, az emberfeletti volt.

„Megpróbálok nem megsérteni senkit. Bízom benne, hogy a legszebb női korban lévő játékosaimat a döntőre nem tolókocsin kell betolni – mondta nevetve Elek Gábor. – Nagyon sok energiát fordítunk a regenerációra, vasárnap pedig szeretnénk méltó ellenfelei lenni a Vipersnek. Hogy abból a mérkőzésből mi sül ki tízezer fradista segítségével, majd meglátjuk.”

A fővárosi zöld-fehérek a BL-idényben második őrült mérkőzésüket vívták, hiszen már a négy közé is fantasztikus feltámadást produkálva jutottak be, s ki tudja, vasárnap talán a harmadik ilyen összecsapás vár rájuk a döntőben.

„Ez a Ferencváros! Mondtam korábban is, mi vagyunk a Ferencváros, képesek vagyunk ilyen meccseket játszani. Az idény során többször is megmutattuk, fel tudunk állni, amikor bajban vagyunk, meg tudjuk nyerni a meccseket az utolsó pillanatokban. Ma is megcsináltuk, amikor a legfontosabb volt, akkor lőtt gólt Emily Bölk. Nagyon büszke vagyok rá! Ott vagyunk a döntőben, tovább éljük az álmainkat” – mondta Dragana Cvijics az NSO Tv-nek.

Dragana Cvijics szerint a Ferencváros női kézilabdacsapata az idény során többször is bizonyította, bárhonnan képes felállni, és tud az utolsó pillanatokban is meccset nyerni. Klujber Katrinnak fogalma nem volt, hogy Emily Bölk góljamennyivel a meccs vége előtt született, Márton Gréta szavakba sem tudja önteni, amit a győzelemkor érzett.

A női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének második elődöntőjében a Ferencváros elképesztő izgalmak után, 30–29-re megverte az Esbjerget. A döntőben a Győrt legyőző Vipers Kristiansanddal találkozik.

Világrekord nézőszám, világrekord izgalmak: BL-döntős a Ferencváros!

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–VIPERS MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik